Gaba door de bloed-hersenbarriere.

  • #1

    Hallo,

    Ik gebruik nu sinds dinsdag 3 gram Gaba voor het slapen.
    Ik Heb daar goede berichten over gehoord en ik dacht laat ik het maar proberen. Nu lees ik veel dat gaba, niet door de bloed-hersenbarriere kan. Maar ergens anders ook weer dat het er wel doorheen gaat als je dagelijks een dosis neemt van 3 gram, zodat de concentratie in het bloed hoog blijft. Ik heb sinds ik het gebruik gelijk druk op het hoofd en de oren ik weet niet of dat hoort, maar ik krijg het gevoel dat het er echt doorheen wil.

    Wie weet of het er uberhaupt echt doorheen gaat en wat die druk betekend en andere dingen of risico's?

    Groeten Jeffrey.

    Reageer
    #2

    Hai Jeffrey, ik zou met deze specifieke vraag teruggaan naar je huisarts.
    Succes

    Reageer
    #4

    Is er hier niemand die hier meer van weet. Lijkt me dat iedere huisarts daar ook niets van weet. Er is toch wel iemand die die vragen kan beantwoorden over de bloed-hersenbarriere.

    Reageer
    #5

    hallo,
    ik heb een aantal dage gaba capsules geslikt. 1,5 gram per dag. ik heb anti depresiva en kalmeringstabletten. er wordt gezegt dat het zonder risico is. ik voelde me heerlijk rustig in mijn hoofd en mijn levenslange spierpijn verdween. het nare vond ik wel als de werking begon. prikkend, tintelend en ik kreeg het heet.

    na een paar dagen merkte ik dat mijn vegetatieve zenuwstelsel anders begon te werken. ik kreeg het benauwd, hartslag en bloeddruk zakte. levensgevaarlijk dus.
    kijk aub uit en doe het anders in overleg en controle arts.
    ik dacht dat ik van mijn problemen af was, helaas van korte duur.
    ik hoop dat iedereen dit middel niet zonder overleg met een arts neemt.
    groet corina

    Reageer
    #6

    @ corina,

    1,5 gram gabapentine is als startdosis dus ook veel te veel. Ik snap dat je klachten kreeg.
    De startdosis bij neuropathische pijn is normaal 3 x per daag 100 mg. Die kunnen dan langzaam worden opgebouwd tot het gewenste effect is verkregen.

    Mag ik vragen hoe je aan de pillen bent gekomen? Ik bedoel wie had het voorgeschreven?

    Reageer
    #7

    @ Jeffrey
    @ Jefff84
    Met de bloed-hersenbarriere heeft dat allemaal weinig te maken.
    3 gram (3000 mg)gabapentine als startdosis is gewoon veel te hoog. De bijwerking zijn dan veel te heftig.
    Dit medicijn dient te worden opgebouwd.

    Reageer
    #8

    Hallo,

    Tijdje geleden dat ik erop was. Maar ik ga stoppen met gaba. De gaba is trouwens gewoon een supplement bij een sportzaak en de huisarts zei dat het geen kwaad kon. Ook niet in hoge doseringen. Ik heb nu ongeveer 3 maanden 4 a 5 gram per dag voor het slapen gaan gebruikt en ik weet niet of het wel wat doet.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Er is dan nogal wat verwarring ontstaan over de naam Gaba.

    Gaba(pentine) medicijn tegen o.a.epileptische aanvallen en neurophatische pijn uitsluitend op recept verkrijgbaar

    en de Gaba van Jefff84 een voedingssupplement.
    Nou snap ik waarom je startdosis zo hoog was jeffj84.

    Reageer
    #10

    Voor t slapen gaan is een gram genoeg , als je snachts wakker wordt nog 2 capsules van 500 miligram. Of t kwaad kan ? Minder dan de pillen van de dokter in ieder geval ! Gabapentine is 'n totaal ander middel; chemisch en gevaarlijk, tegen zenuwpijnen en epilepsie. Op recept.

    Reageer
    #11

    Probeer zelf van de slaapillen en tranqulizers af te geraken,hopelijk gaat dit middel daarbij helpen.Vanavond voor het eerst sinds 7 maanden geen slaapmedicatie wat er ook gebeurt dan maar wakker .Ben van plan 3 grm Gaba in te nemen van Dymatize half uur voor naar bed gaan ,plaats nog wel een verslagje .Ik hoef geen wonderen te verwachten het middel zal wel te soft zijn om een de plaats in te nemen voor dagelijks oxazepam,zoplicon,en zolpidem gebruik maar ga het toch proberen die pillen are killing me.

    Reageer
    #12

    Ik neem 1X per dag in de late namiddag 2 GABA 500MG pillen en deze helpen me rustig te houden.

    Reageer
    #13

    ik heb een uur voor het naar bed gaan 2 gaba plus genomen, vanwege zeer slecht slapen. Het leek te helpen.. werd wakker na een poosje wakker met pijn in boven rug en hals met enorme oorsuizing. Ben nu opgestaan en bloeddruk behoorlijk verhoogd. Kijk het even aan.. dan toch maar liever een half slaaptabletten.. heb ik nooit last van.. neem nooit meer iets zonder goed advies

    Reageer
    #14

    @Konijntje. Om beter te slapen beter ook beginnen bij een goed eet- en leefpatroon. Een teveel aan snelle suikers zorgt voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat ontregelingen kan geven in je hormonen en neurotransmitters. Beter dus complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, voor een betere bloedsuikerspiegel en voor de nodige aminozuren.

    Daarnaast kunnen allerlei vitaminen, mineralen en vetzuren de aanmaak van allerlei neurotransmitters verbeteren. denk aan stoffen als magnesium, vitamine B C en D en omega 3. Aanvullend kunnen nog specifieke middelen gebruikt worden, kan een beetje persoonlijk zijn wat bij iemand helpt. gebruik zelf 5htp. Ook kan electrosmog een boosdoener zijn. Heb zelf twee dooozz-schijfjes naast mijn bed, helpt tegen de electrosmog en scheelt enorm in het slapen.

    Reageer
    #15

    Ik heb sinds een heftige verkoudheid last van tinnitus.Ik zou graag willen weten of gabapoeder zou kunnen helpen.Ik ben bang dat het verergert. Zijn er mensen die daar ervaring mee hebben?

    Reageer
Reageer op: Gaba door de bloed-hersenbarriere.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief