Stekende pijn begon in handen maar nu ook in armen, benen, rug.

  • #1

    Heeft iemand ervaring met het volgende?

    Ik heb nu driekwart jaar last van plotseling stekende pijnen in mijn lichaam. Dit begon in mijn handen, ik kreeg opeens een soort schok in een van mijn vingers. Deze stekende pijn duurt maar een paar seconden en herhaald zich dan vaak een paar keer op dezelfde plek. Na mijn handen begon ik soms ook steekpijn te voelen in mijn ellebogen en voeten. Ondertussen heb ik die plotselinge steken soms ook in mijn oog, nek, benen en rug. Het is alsof ik met een mes gestoken word. Het duurt maar heel kort en ik doe dus nog steeds die dingen die ik altijd deed, veel bewegen of juist rust houden lijkt geen effect te hebben. 

    Ik ben hiermee na een aantal maanden naar de dokter gegaan (toen had ik alleen nog last in mn handen). Die raadde me eerst aan een ander hoofdkussen te proberen omdat het misschien vanuit mijn nek kwam. Dit hielp niet dus moest ik mijn bloed laten testen omdat de klachten erg op een vitamine b12 tekort leken. Mijn b12 was iets aan de lage kant dus kreeg ik een b12 injectie. Ik had het idee dat dit hielp alleen kwamen de steken na een aantal dagen weer terug. Toen is mijn suiker en intrinsieke factor getest. Deze bleek goed te zijn. Dus besloot de dokter me drie b12 injecties te geven in 4 weken om te kijken of dit wel hielp. Ook dit hielp maar weinig en dus werd ik door verwezen naar de neuroloog. Die heeft me helemaal getest ( mri rug en hoofd, sepp test en emg) hij vond de symptomen ( de steken kwamen toen op steeds meer plekken voor) op MS lijken maar kon niks vinden dus verklaarde me neurologisch helemaal gezond en zei dat ik er misschien maar mee moest leren leven, iedereen heeft wel eens iets volgens hem. Ik had ondertussen nog steeds veel last dus ben weer terug naar de huisarts gegaan. Ik ben toen weer op vitamine B getest en nu ook op vitamine D. Vitamine B bleek goed te zijn (0,24) maar D was te laag. Nu slik ik dus op recept van de huisarts vitamine D en calcium. Ik doe dit nog maar een week dus wacht nu op het resultaat. Ik ben zelf erg blij dat het niks neurologisch is maar heb ondertussen wel heel veel last en zou dus graag willen weten wat ik dan wel heb? Ik vroeg me af of er meer mensen zijn die hier last van hebben?

    Tips, adviezen en suggesties zijn meer dan welkom!

    Reageer
    #2

    Hoe gaat het nu met je?

    Reageer
    #3

    Hoi, ik ben erg benieuwd of je er achter bent wat er aan de hand is. Ik heb precies hetzelfde. Ben ook meerdere malen op reuma en lyme getest, maar geen resultaat. Hoor het graag, sterkte!

    Reageer
    #4

    Ik heb precies dezelfde klachten. De neuroloog dacht dat het een carpaal tunnelsyndroom was. Ben aan één hand geholpen en heb de andere niet laten doen,omdat de ingreep niet heeft geholpen.Heb nog steeds last en het wordt steeds erger!Alles steekt en doet en toch valt ver niets tezien! Vreemd nietwaar!!!

    Reageer
    #5

    het kan ook fibromyalgie zijn
    ik ben zelf ME FIBOMYALGIE patient
    en herken de klachten
    groetje alie

    Reageer
    #6

    Ik heb die pijnscheuten al zo'n 15 jr. De laatste 4 jr zijn ze zeer heftig. Het is net of er met een breipen in je voet, arm of handen gestoken wordt. Je wordt moe van al de pijnscheuten. In de malle molen van het medisch en ook alternatief circuit geweest. Maar nog steeds geen eenduidig antwoord. Neuroloog zei op een gegeven moment dat ik moest stoppen met vitamine preparaten m.n. b6 en b12. Echter die enorme pijnscheuten , met een enorme frequentie blijven aanhouden. Een bijkomstig probleem is dat het je uitput en je werk ook niet meer naar behoren kunt doen.

    Reageer
    #7

    Hallo,
    Ik heb sinds enkele weken deze pijn scheuten. Net of ze met een naald in mijn lijf prikken. Last van mijn onderrug, uitstralingen naar mijn heupen. Heb regelmatig steken in mijn bovenarm, een brandend gevoel op mijn bovenbenen.
    Ik heb al vele jaren chronische hyper ventilatie. Ga veel zoeken op internet en kom bij MS uit. Vreemd genoeg ga je alle symptomen bekijken en komt alles neer op MS. Dol gaar wordt ik ervan. Ben nog niet naar een neuroloog geweest.

    Reageer
    #8

    Hallo zijn de mensen nog actief op dit forum wand ik heb al 1'5 jaar precies het zelfde maar ook echt mega moe er bij het begon bij mij met 1x per twee weken heel heftig toen weer twee weken totaal niks dan weer wel dan weer niet zo bouwde het op nu 1'5 jaar verder zijn de pijnen meer dus vaker maar minder heftig kwa pijn ben ook echt super moe en al de hele medische molen door geweest soms heb ik ook dagen er tussen dat het weer heel goed is maar ook dagen meeste heel slecht doktoren kunnen niks vinden en word al half weggezet als een of andere gek ik zie dat jij jullie het zelfde hebben in80 procent van de keren is het vooral in rust savonds smorgends me en alles is al uitgesloten ben heel benieuwd wat er bij jou jullie is uitgekomen dus als jullie de moeite willen nemen om te reageren heel heel graag alvast bedankt groet

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja ik heb ook last van diezelfde pijnscheuten, overal dus in arm,been voet, en plotseling ook in de zij,
    en het zijn en voelt als steken in, het is vrij heftig op zo'n moment en het voelt heel dreigend aan.
    Bezocht deze site, en kwam jou tegen met dezelfde klacht.
    Ben van plan ook maar de huisarts te vragen voor onderzoek, er komt nog bij dat ik een levergetransplan-
    teerde, ja reeds 20 jaar en nooit geen klacht gehad, maar je voelt je toch niet prettig bij dit geheel.
    Je hoort nog wel van mij.

    Ap de Boer.

    Reageer
    #10

    Ik heb ook last van stekende pijnen, begon na bevalling 1,5 jr nu. Eerst beide schouders, krachtverlies, uitstrallende pijn tot vingers, tintelling in de vingers. Orthopeed als diagnose gesteld peesontsteking, doorverwijzen naar de fysio die hielp niet. Vitamine b12 injectie 10 weken lang uitgeprobeert geen resultaat. Neuroloog dacht nekheria uit mri geen afwijking. Ook last van rugklachten met uitstralleden pijnen tot aan de voeten+ tintelling voeten, en geen kracht in de benen.

    Volgens fyso is het schoudergordel syndroom, blijven bewegen oefeningen doen.

    Janauri afspraak voor onderzoek nogmaals bij neuroloog.
    Iemand met deze klachten bekend? Zou het beknelde zenuwen zijn?

    Reageer
    #11

    Het zou best kunnen dat er ook een zenuw bekneld is

    Reageer
    #12

    Ik ben vorige maand geopereerd aan cts aan mijn linker hand, tot nu toe geen verbetering gevoeld. Heeft iemand hier een ervaring met na een CTS operatie of de pijnklachten waren gelijk verdwijnen of juiste helemaal niet. Ik zou het fijn vinden als mensen kunnen reageren hoe ze zich hebben gevoeld na een cts operatie.

    Reageer
    #13

    Ik heb exact dezelfde klachten. Weet inmiddels iemand hier meer vanaf? Zo ja mail mij er svp over [email protected]

     

    Alvast bedankt

    Reageer
    #14

    erg benieuwd hoe het nu gaat?

    mijn vriend loopt al 4 jaar met klachten. 3 keer aan cts geopereerd. bijna niks geholpen ellebogen en voeten geven ook enorme klachten nu.(hele dag pijn. geen arts die wat kan vinden...

    hoop op een reactie

     

    mvg Natalie

    Reageer
    #15

    Hi,

    Ook ik heb deze herkenbare klachten in handen, vingers, voeten, tenen en nu straalt het uit naar mijn kuiten en polzen. Foto's laten maken in het ziekenhuis geen resultaat. Voor slijtage ben ik te jong zei de dokter. Ik weet mij nu geen raad meer. Doet nu zeer om iets vast te pakken zelfs de stuur van de auto.

    Reageer
Reageer op: Stekende pijn begon in handen maar nu ook in armen, benen, rug.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief