Vermoeidheid vergeetachtig suf

  • #1

    Hallo allemaal, dit is mijn enigste manier om hier over te praten omdat ik een beetje bang ben voor de reacties en misschien wel voor de waarheid.

    Ik heb hier al een lange tijd last van en dit heeft echt invloed om mijn dagelijks leven. Ik voel me gewoon heel dom momenteel.

    Ik ben vergeetachtig, en vaak heel moe. Ik kan slapen hoeveel ik wil maar ik voel me nooit uitgerust. Ik heb moeite met concentreren en gesprekken volgen.

    Lezen gaat lastig en ik hoop echt dat iemand mij kan vertellen wat er mogelijk aan de hand is. Zijn mijn hersens kapot?

    Dit alles maakt mij heel erg onzeker en terughoudend terwijl ik altijd heel vrolijk en slim ben geweest.
    het is een beetje alsof ik een te strakke helm op heb die mij zo laat voelen, mijn hoofd zit bomvol!

    Help mij please.

    leeftijd : 20jaar
    geslacht : man

    Reageer
    #2

    Laat je eens testen op vitamine B, en dan met name B12. Horen we van je?

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Ik heb vorig jaar bloed laten prikken , hieruit bleek dat ik zwaar vitamine-d tekort en ijzer tekort had. Hier heb ik medicijnen voor gekregen die ik nu eigenlijk niet meer gebruik maar ik heb me nooit beter gevoeld.

    Reageer
    #4

    Sporten helpt! Maakt positieve endorfines aan.

    Reageer
    #5

    Ik heb me ingeschreven bij een voetbalclub, 1x in de week trainen 1x elk weekend wedstrijd.

    zijn er nog meer tips?

    Reageer
    #6

    Hallo, elke dag 3 stuks fruit!

    Reageer
    #7

    Gaat het inmiddels al wat beter met je? Ik heb eigenlijk precies dezelfde symptomen dus vroeg me af wat wel en wat niet heeft geholpen!?

    Reageer
    #8

    Lyme? Pfeiffer?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De symptomen komen mij bekend voor, in mijn geval was het burn-out...ga naar je huisarts! Fysieke oorzaken worden eerst gepolst, waarna je eventueel bij een psycholoog terecht zou kunnen. Met een diagnose kun je verder! Niet mee blijven rondlopen!

    Reageer
    #10

    Het is mij onbekend hoe oud dit onderwerp is, maar ik herken er veel in. Al geruime tijd ben ik moe zelfs na slaap en rust. Gecombineerd met een suf gevoel, een drukkend gevoel in het hoofd en vergeetachtigheid. Betreft dat laatste is het soms net alsof mijn hoofd bepaalde zaken niet en/of verkeerd opslaat. Zelfs collega's valt het op.

    Reageer
    #11

    Join de club ik heb het ook! Hersenmist zou het kunnen zijn. Maar ben er net achter gekomen dat een overschot aan vitamine B6 ook de oorzaak zou kunnen zijn. Oplossing is onbekend... In het weekend heb ik raar genoeg nergens last van. Terwijl ik dan de nodige biertjes drink. Ik ben niet een stressgevoelig persoon dus dat is het denk ik ook niet. Iemand ideeen of tips. Wil weer gewoon mezelf kunnen zijn!

    Reageer
    #12

    Hier precies hetzelfde... ik leef in een soort slaapmodus en ervaar dingen vaak niet helder. Vergeet ontzettend veel: data/tijden van afspraken of afspraken op zich, kan niet goed de weg vinden, gesprekken/instructies dringen niet door. En ik reageer wel op anderen, maar heb eigenlijk geen idee wat ik op zo'n moment zeg. Ik laat me volgende week testen op neurolyme (heb lyme gehad) maar dat is natuurlijk ook erg moeilijk te vinden.
    Ik hoop dat het met de discussiestarter en reageerders hier beter gaat inmiddels.

    Reageer
    #13

    Dag allen,

    Ik heb precies dezelfde klachten en bij mij begon het nadat ik een keer teveel had gedronken en de kater nooit meer weg ging. Ik spreek voor mezelf als ik zeg dat ik de afgelopen 10 jaar erg veel heb gedronken.

    De klachten die wij hebben: wazigheid, concentratieproblemen, trager denken, niet meer uitgerust wakker worden komen waarschijnlijk door een beschadiging of een klein/groot mankement aan de hersenstam (achter je nek). De hersenstam zorg voor een goed slaap-waak-ritme, zorg ervoor dat je je helder en alert voelt en je goed kunt concentreren. Als er iets mis is met de hersenstam lijkt het me dat deze klachten eruit voortvloeien.

    Een vitamine tekort kan inderdaad ook een oorzaak zijn en een overschot aan b6 ook. een overschot aan b6 is zonder voedingssupplementen bijna niet haalbaar. Dan zou iemand meer dan 100 bananen of aardappels op een dag moeten eten.

    Mochten er hier mensen tussen zitten die veel drinken dan raad ik ze aan per direct accuut te stoppen, dat heb ik ook gedaan.
    Als je meer wilt lezen van mijn klachten en hoe ik er aan komen en wat ik er aan doe en heb meegemaakt ik heb mijn verhaal staan onder de forumkop Alcohol en drugs en het heet 'blijvend last van erge kater'

    Gr.

    Reageer
    #14

    Beste anoniem

    Ik ervaar precies hetzelfde, ik moet zeggen dat ik er doorgaans in het weekend ook last van kan hebben, maar wanneer ik een avond wat gedronken heb, voel ik me de dag erna kip lekker. Vaak ben ik wel iets aan meer moe, maar daar stuur ik me eigenlijk niet zoveel aan. Het is al een tijdje terug dat je dit hebt gestuurd, maar ik wilde vragen of je deze klachten bij een dokter heb voorgelegd en wat daarvan de uitkomst was, want ik zit namelijk een beetje te zwemmen in het diepe en wil er heel graag vanaf.

    Gr.

    Reageer
    #15

    Hoi hoi

    Wat jij scheef is net een spiegel beeld van mij ik ben 26 en heb er ook erg last van ga vaak liggen als mij kind naar school is dus nu ook lig ik in bed dagen vallen mijn vaak zwaar en wat jij zegt dat je vergeet achtig ben heb ik ook voel mijn vaak dom durf amper meer een gesprek aan te gaan

    Ik ga ook verder kijken meschien hoor je mij nog is

    En denk er aan je bent niet de enigen okej

    En dom zekker niet

    Reageer
Reageer op: Vermoeidheid vergeetachtig suf


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief