Al 8 maanden visuele neurologische klachten (vlekjes, pixels..)

  • #1

    Woensdag ga ik naar de neurloog. Die zal een EEG afnemen en daarna beslissen of een MRI nodig zal zijn. De huisarts verwacht van wel en ik ben doodsbang.

    Mijn klachten begonnen acht maanden geleden met één klein onnozel flitske wanneer ik mijn oog op en neer sloeg. Ik heb een hypochondrisch verleden en werd al snel bang. Begon me te fixeren op mijn ogen en jawel van het ene kwam het andere. Het werd erger. Ik dacht alleen nog maar aan een hersentumor en dacht acht maanden geleden al dat ik mijn kinderen niet zou zien opgroeien.

    Ondanks mijn hypochondrisch verleden kreeg ik wel echte vervelende klachten. Ik begon heel vaak pixels te zien. Je kan het vergelijken met een zivelre puntje en het kon overal verschijnen. Op gezichten, op het computerscherm, op een muur.

    Daarna viel mij op dat ik veel last kreeg van de zon. Ik moest nog maar in een "lichtbron" kijken of ik had al van die vervelende plekken. Die toch wel een tijdje bleven nazinderen. Op de koop toe zie ik ook zwarte vlekjes bv in een overgang van licht naar donker. Soms is dat beter soms hélemaal niet en zie ik die plekjes bij de minste schemering .

    Niet veel later kreeg ik ook last van gekleurde vlekken. Dit vooral in lichte omgevingen dan zie ik een rozige of blauwige vlek die na een tijdje dan weer wegebt.

    Achjah... Ik zie het gewoon in allerlei kleuren en maten. Erg, erg, erg vervelend.

    Wat ik ook vaak heb zijn van die witachtige dwarlende vlekjes. Geen mouches volentes want dat heb ik ook en herken ik goed echt witachtige vlekjes die naar beneden "vallen" ...

    Nabeelden, trillende beelden, ruizig ik heb er allemaal mee te maken.

    Vorige week heb ik twee dagen na elkaar een zware oogmigraine aanval gehad dat herken ik door vroeger en toen vond ik dat het genoeg was. Nu laat ik mijn hersenen onderste boven keren maar ik snap écht niks van mijn symptomen. Tot hier toe staan de dokters voor een raadsel. Met mijn ogen is niks mis maar duidelijk wel met iets anders.

    Andere niet neurologische symptomen zijn: elke dag een pijnlijke nek, schouders met pijnlijke verkrampte spieren (krijg ze met geen waarom los) en hoofdpijn, piepende toon in mijn oren kan verschillen van oor en een zwaar gevoel op mijn aangezicht (heb ook wel chronische sinusitus)

    Ik heb veel last van stress en ik dénk (maar ben geen dokter) dat ik last heb van chronische hyperventilatie uit angst lijk ik soms helemaal te verkrampen en lijk geen kant meer op te kunnen.

    Ik snap er niks meer van alles gaat door mijn hoofd. Tumor, epilepsie, ms of andere erge toestanden. Ik loop heel de dag rond met schrik dat ik mijn kinderen niet ga zien opgroeien. 🙁

    Ik ben bang en nieuwsgierig naar woensdag.

    Reageer
    #2

    Hoihoi
    Dit komt mij heelerg bekend voor zeg !!
    Ben al meerderemalen bij de dokter enz geweest en ze kunnen niks vinden !!!
    Tevens heb ikbij het zien ooknog eens 24 uur per dag pijn aan me linkerkant met lopen enz maar trombose enz ishet ook niet wordt er dus iid ook gek van.
    Nu weer bij de dokter geweest en nu denkt ie weer aan scheurtje in me knie vanwege de pijn maar de vlekken en flitsen kan ie niet verklaren !~!!!

    Reageer
    #3

    Ik ben gisteren naar de neuroloog geweest. EEG was normaal, testen waren ook normaal. Ik heb al zeker migraine + chronische hyperventilatie + een monnikapspier die ontstoken en vast zit. Moet daarvoor naar de kinesist en ook leren ademhalen want blijkbaar haal ik volgens de neuroloog nooit adem... 🙂

    Volgende week krijg ik voor de zekerheid een ct-scan. Hij wil zien of er echt niks zit. Maar ik moest me niet ongerust maken. Doe ik toch maar jah. Ik zal blij zijn als dat achter de rug is en ik goed nieuws krijg.

    Over de kleine, korte vlekken kan hij niks zeggen. Volgens hem is dit niet neurologisch. Ik weet het niet, echt niet... Het is gewoon vervelend. Het zou al een geruststelling zijn als alles ok is in't kopje maar wat is het dan wél??

    Na volgende week ga ik het proberen los te laten en psychologisch hulp zoeken. Ik wil gewoon niet van de ene dokter naar de andere. We zullen zien wat de kinsesist voor mij kan betekenen en verder wacht ik volgende week af. Ik hoop zo dat er niks ernstig te vinden is!

    Ik hoop voor jou dat je ook snel klachtenvrij bent. Ik loop hier nu acht maanden mee en het is echt vervelend. Loslaten is dan héél moeilijk.

    Bedankt voor je berichtje!

    Reageer
    #4

    Zeeke, ik ben heel benieuwd hoe het nu met je gaat! Hele herkenbare klachten helaas...

    Reageer
    #6

    Wow dit heb ik gewoon precies

    Reageer
    #7

    je bent nu een paar later.
    Ik ben vorig jaar aan een hersentumor geopereerd en heb 3 maanden geleden een ontzettende pijn achter mijn rechteroog gehad. sindsdien kan ik niet goed leze met mijn rechteroog. zitten vlekken in en moet eigenlijk letter voor letter lezen. zowel neuroloog als oogarts kunnen geen afwijking vinden.
    volgens de oogarts is het iets neurologisch.

    hoe gaat het met jouw klachten nu en kun je me een goede neuroloog aanprijzen die op dit gebied gespecialiseerd is.

    Gr,

    Hans

    Reageer
Reageer op: Al 8 maanden visuele neurologische klachten (vlekjes, pixels..)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief