help! druk in hoofd zonder hoofdpijn (tumor??)

  • #1

    Ik ben mijzelf ten einde raad. Daarom mail ik u ook. Ik zal mijn probleem schetsen:
    Al sinds februari 2011 heb ik vervelende klachten. Varierend van hartkloppingen, benauwdheid, vermoeidheid. Al diverse malen ben ik de medische molen doorgegaan in Nederland.
    Huisarts, Internist, Cardioloog, bloedbank, Fysiotherapeut, Ostheopaat, Psycholoog.
    Uit de onderzoeken is niets gebleken.

    Door heel veel op google te gaan zoeken ben ik min of meer gaan hyperchonderen. Bij elk pijntje dacht ik aan het ergste. Na gesprekken met de psycholoog verminderde dit.

    Desondanks zijn de volgende klachten gebleven. Nu heb ik sinds 2 maanden een band gevoel om mijn hoofd. Alsof er een elastiek om heen zit. Het is druk aan de zijkanten en boven mijn ogen. Het doet geen pijn. Als ik mijn wenkbrauwen frons dan lijkt het alsof ik een elastiek rond mijn hoofd voel wat mee beweegt. Ik dacht meteen aan een hersentumor. Dat blijft mij bezig houden. De huisarts zegt dat het niet zo is maar toch..

    Ik heb last van:
    -bandgevoel (geen hoofdpijnen)
    -af en toe druk boven op het hoofd en af en toe het voorhoofd.
    -vastzittende nek (kan het zelf kraken door het hoofd te bewegen)
    -pijn tussen schouderbladen (gevoel alsof ik intensief krachtraining heb gedaan)
    -soms benauwend gevoel op de borst
    -hartkloppingen

    Waar ik geen last van hebt:
    -duizeligheid
    -misselijkheid
    -hoofdpijnen
    -evenwichtsverlies
    -gewichtsverlies
    -zichtverlies

    Ik hoop dat u kan helpen of iets kan beantwoorden. Ik heb zelfs een total body scan benaderd omdat ik ten einde raad ben!

    Reageer
    #2

    Er is geen enkele arts die u een commerciële MRI scan zou adviseren. Maar het staat u gelukkig vrij om uw angstige vermoedens te blijven laten uitsluiten door allerlei medisch onderzoek, en vanzelfsprekend bent u hier na alle hulp die u inmiddels heeft gehad, en waarbij u mogelijk meer van uw psychosociale bijstand had mogen verwachten, volledige zelf verantwoordelijk voor en dient u deze kosten ook zelf te betalen. Nogmaals, alle artsen die u behandeld hebben zullen u een dergelijk onderzoek niet adviseren. Wist u bijvoorbeeld dat met dit onderzoek niet alles te zien valt, en dat u mogelijk alleen maar onzekerder wordt. Gelukkig is dit ook niet nodig in Nederland en bent u door alle mogelijke medische specialismen van dient geweest, en hebt u geen enkel medisch probleem, afgezien van wat hier het meeste op lijkt, gewone spaningshoofdpijn. Dit past bovendien helemaal in het beeld dat u schetst. Mijn advies zou zijn uw punten nogmaals aan uw huisarts voor te leggen en bevestiging te vragen voordat u een dergelijk grote financiële uitgave doet.

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Dank voor uw reactie. Is het niet zo bij spanningshoodspijn dat dit ok pijn moet doen? Bij mij is de pijn er niet. De private scan wordt inderdaad afgeraden. Ikzelf zie ook in waarom echter door het lichamelijke gevoel krijg ik niet tussen mijn oren dat er niets is.

    Ik ben al 6 maanden aan het tobben. Werd in januari 2011 in bed wakker, met het gevoel dood te gaan. Zwetend, hartkloppingen, bleek en het gevoel out te gaan. Ik werd wakker bij het ambu personeel.. Uiteindelijk werd dit het begin van een medisch circus.

    Nog nooit eerder heb ik mij zo gevoeld en dit zorgt er nu ook voor dat ik de klachten welke gebleven zijn onder een vergrootglas leg..

    Reageer
    #5

    Als je al helemaal door de medische molen bent gegaan en als er niets gevonden is, ga dan eens voor een een andere manier van genezen. Maak eens een afspraak met b.v. een klassiek homeopaat, deze zou weleens de oplossing kunnen zijn voor jouw klachten. Probeer het eens!
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #6

    Ik vind dit geen goed advies. Iemand die gezond is bevonden dient niet naar een arts verwezen te worden.

    Reageer
    #7

    Goededag
    Ik heb precies de zelfde symptomen als Leen29,ook alle onderzoekingen gehad,nou heb ik ook wel Sjogren en ik denk als ze het niet meer weten gooien ze het maar op mijn Sjogren,maar dit is zeer zker niet het geval,want wat ik voel en hoe ik me voel is anders..ik wordt soms zo gek van de pijn en alles erom heen,dat ik alles over heb voor een week pijnvrij,ik loop al 12 jaar zo rond met de pijn in mn hoofd en nu is aangezichtspijn bij en de drukking aan beide slaap,ik woon in de buurt van de Shell en mijn gevoel zegt sinds ik in de buurt van de Shell bent komen wonen is het begonnen,ik zoek hulp maar tot nu toe niet de juiste gevonden,artsen hebben geen tijd en ziekenhuis is ja niks dus doen we verder er niks mee,maar intussen vergaan wij van de pijn,en dat vind ik heel jammer

    Reageer
    #8

    Wat zijn de klachten en symptomen van spanningshoofdpijn?
    Spanningshoofdpijn word gekenmerkt door een drukkende, bonzende of klemmende pijn op één (bijvoorbeeld boven de ogen) of meer plaatsen van het hoofd of overal in het hoofd (als een knellende band om het hoofd), meestal continue aanwezig. Soms heb je ook last van pijn in de nek en schouders. Meestal gaat deze vorm van hoofdpijn niet gepaard met misselijkheid en braken, zoals bij migraine wel het geval is. Het kan enkele minuten of uren of zelfs dagen duren. De pijn wordt niet erger bij gewone lichamelijke inspanning als traplopen. Een enkele keer zijn mensen met spanningshoofdpijn overgevoelig voor fel licht of harde geluiden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,
    Ik zit met hetzelfde probleem, dat band gevoel om mijn hoofd. Een paar keer per dag voel ik die druk, het doen alleen geen zeer. Ik heb geen idee wat de oorzaak hiervan is.. Is iemand er al achter gekomen wat het in houdt?

    Reageer
    #10

    Wat zou je ervan denken om eens naar je huisarts te gaan?

    Reageer
    #11

    Mediteren mediteren mediteren. Het enige dat helpt

    Reageer
    #12

    Hoi Emily,

    Ben je er al achter wat de oorzaak van het gevoel van een band om je hoofd is?

    Reageer
    #13

    Heb dat ook... Soort band of net, maar bij mij soms in het midden van mijn aangezicht, onder de ogen. Niet pijnlijk, maar enorm vervelend. Neurologen zeggen me dat dit afkomstig is van een beschadigde gevoelszenuw in het aangezicht. In 1985 zwaar ongeval gehad met koersfiets zonder helm... 2 hoofden tegen elkaar aan een nogal redelijke snelheid. Nu pas echt veel problemen. Oogkas gebroken op 3 plaatsen en waarschijnlijk zenuw geraakt tijdens de operatie. Hangt altijd vast tot over mijn boventanden, langs 1 zijde van het aangezicht. Slik nu 2 x per dag 75 Mg Lyrica en 2 x per dag Venlafaxine 37,5 Mg en ook af en toe 0,25 Mg Xanax. Slaap nochtans heel goed... enkel bij opstaan problemen en die duren de ganse dag. Denk eraan om de medicatie af te bouwen. Ook al infiltratie gehad, Ganglion van Gasser en een 6-tal beurten accupunctuur bij een Chinese Accupuncturist... niets helpt. Ook soms banden in het hoofd die bewegen... echt vervelend! Wie mij kan helpen mag altijd een mailke sturen naar [email protected]. Zou jullie heel dankbaar zijn! Nu nog efkens proberen met Shiatsu en Chiropractici! Veel groetjes... Geert

    Reageer
    #14

    Misschien heeft U een te snelle ademhaling.

     

    6 of 7 keer is normaal,kan je zelf testen

    Succes Gj

    Reageer
    #15

    Ik heb dit ook al half jaar en dan zeggen ze zit tussen je oren  nou ik weet zeker van niet ben afgevallen en zo ben ik goed en doe ik alles en dan pats boem zit ik in de stoel als zombie en kan ik niets  en alles is goed zeggen doktoren zo ver ze tijd hebben want t is een gunst als je mag komen in ziekenhuis  na weken wachten eer je aan de beurt bent   al halfjaar bezig  en zit nog steeds met zelfde. Klachten.  Heb ook maag verzakking.  Ik denk dat ik beter af ben met homeopaat. Hier in Nederland waar gaat het naar toe met de gezonheiden doctoctoren  gaat alleen om Geld  en je bent maar een NUMMER

    Reageer
Reageer op: help! druk in hoofd zonder hoofdpijn (tumor??)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief