zwaar gevoel hoofd/nek armen en handen, minder gevoel en motoriek

  • #1

    Hallo

    Ik heb hele nare, enge klachten... en ben benieuwd of iemand hier dit toevallig herkent. Ik zal het in het kort opsommen...

    In aanvallen heb ik last van:
    * Duizeligheid
    * Heel zwaar hoofd/nek - gevoel
    * hele zware armen handen en benen;
    * lichte gevoelloosheid in armen handen (ene keer erger dan andere keer) soms ook in benen
    * Ik krijg het heel erg koud ineens
    * Ik krijg het gevoel alsof er koud water in mijn voeten zit
    * Duizelig/hoofdpijn en misselijkheid wordt erger, rondom de aanvallen blijf ik trouwens een wazig/zweverig/vaag hoofdpijnachtig gevoel houden.
    * Pijn + branderig gevoel in schouder

    Ik adem rustig! en het gebeurd zomaar ineens bv tijdens in bed liggen / tv kijken etc. Geen touw aan vast te knopen +- 2 aanvallen per dag. Na zo'n aanval erg moe...
    Het lijkt wel alsof ik flauw ga vallen of een epileptische aanval krijg.. het gevoel is alsof ik de controle verlies, heel eng natuurlijk.

    Bloedonderzoek wees niks raars uit, echter mijn vit b12 is 164 ... ga di naar de huisarts om verder te bespreken naar welke specialist ik ga.
    Mijn glucose en HB = goed.

    Alle reacties zijn welkom, alvast bedankt
    Ik ben trouwens 28jr

    Reageer
    #2

    ik heb het nu 3 dagen geleden ook gehad nu nog steeds moet ik uit kijken.
    ik had geen controle meer over mijn spieren en mijn geheugen liet de wensen over ik ben pas 48 jaar en ik heb dit probleem eerder gehad.
    ben op 8 maart 2011 naar neuro loog geweest moest er gelijk blijven.
    ze dachten eerst aan een tia maar alle onderzoeken waren goed.
    dus hebben ze het op overbelasting gezet .maar ik ben nu nog steeds -
    duizelig en nog steeds heb ik uitval van geheugen en kracht.
    dus ik geloof niet in over belasting omdat ik met douchen ook met als ik mijn haar wast bloed uit mijn neus komt dus dat kan niet van over belasting zijn.
    mijn advies is dan ook laat even een scan maken en even naar arts te gaan
    dat is mijn advies en je hoeft zich geen zorgen te maken goed eten
    en goed rusten .
    groetjes jboere rotterdam

    Reageer
    #3

    Klaarblijkelijk is er geen sprake van een infectie of ontsteking, want dat had uit het bloedonderzoek moeten blijken. Ik begrijp de verwijzing van de huisarts omdat de symptomen lastig te koppelen zijn aan een specifieke aandoening. Als er al iets aan de hand is, anders dan stress en vermoeidheid, dan lijkt het een zeldzamere aandoening te zijn die door een internist onderzocht dient te worden. Houd je ons op de hoogte van de ontwikkelingen?

    P.s. hoe zit het met je hormonen? Slik je de pil? Kun je zwanger zijn? Heb je eerder problemen gehad van hormonale aard?

    Reageer
    #4

    he eve:

    Ik weet niet exact wat de huisarts heeft laten prikken, dit vraag ik dinsdag ook even op. Het lijkt mij idd dat hij ook infectiewaarden heeft laten controleren... geen idee ??!!

    k ben vorig jaar zwanger geweest, heb ook het HELLP syndroom gehad.. was bijna weg van de wereld met hele slechte stolling en leverwaarden.. dus het zou mij niks verbazen als het daarmee in verband staan.

    Ik slik geen pil

    als 17 jarige heb ik 2.5 jaar groeihormonen gespoten.. omdat dit niet goed functioneerde.... dus al met al hoop ik op een internist-doorverwijzing (of neuroloog)

    Reageer
    #5

    Ik heb jullie berichten gelezen en ik denk ook dat het goed is dat er aanvullend onderzoek wordt gedaan, zeker met de aanvullende gegevens over groeihormonen en HELPP in de voorgeschiedenis. Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat. Ik wens e in ieder geval sterkte.

    Reageer
    #6

    Vraagje nog: weet je wat de onderliggende oorzaak van het HELPP syndroom was? Was dat een tienerzwangerschap of iets anders zoals problemen met de bloeddruk, een aandoening van de nieren, obesitas, PCO-syndroom, diabetes, problemen met de eiwithuishouding, of een of andere stofwisselingsziekte? Als je nog meer informatie hebt, graag!

    Reageer
    #7

    He marije

    Ze weten niet wat mijn onderliggende oorzaak van HELLP was... het was geen stollingsziekte, dat is uitgezocht. Verder ?? geen idee.
    Ik heb geen obesitas en geen diabetes of nierproblemen. Wel had ik vaak een (onbegrijpelijke) hoge bloeddruk voor mijn zwangerschap. Ze hebben ook daarvan de oorzaak nooit gevonden overigens...

    Ik denk nu zelf aan een vitb12 tekort... mijn waarde was 164... ik krijg vanaf morgen spuiten en ik hoop werkelijk van harte dat dit iets gaat helpen!!!!!!!!

    Reageer
    #8

    Ik heb ook HELLP gehad en dezelfde soort aanvallen, dit waren angstaanvallen al voelde ik zelf niet perse een angst ergens voor, na therapie via interapy was ik er zo weer af en heb ik er nooit meer last van gehad. Ik was na elk pijntje onbewust bang voor een ernstige ziekte door het HELLP.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    heej esthermarcelissen, bedankt voor je reactie!
    Goh dus jij had echt dezelfde aanvallen? Wat waren jouw klachten dan? Ik heb echt niet het gevoel dat ik angstig ben, al wordt ik van deze rare klachten wel angstig nu.
    De HELLP periode is wel erg heavy geweest ja ... gr kim

    Reageer
    #10

    Hoi Kim

    Ik herken je klachten,..
    slappe armen en handen, krachtverlies.
    Op zulke momenten ook moeite met fijne motoriek.
    Soms ook slappe klunzige benen..duizeligheid.
    Zo erg dat ik struikel over een stoeptegel die maar een klein beetje scheef ligt.
    Ik vind het heel beangstigend moet ik zeggen.
    En denk steeds dat ik een rare spier of zenuwziekte heb.
    Ik heb ook nog vreemde pijn aan de binnenkant van m'n vingers aan m'n rechter hand en kan nog steeds niet met een hoop kracht iets vastpakken.
    M'n bloed is helemaal in orde.

    Hoe is het inmiddels met jou nu?

    Reageer
    #11

    ....ik heb bijna precies wat jullie beschrijven. Ook naar de neuroloog geweest maar uit de testen kwam niets. zal het echt gespannenheid en of stress zijn?

    Reageer
    #12

    Hallo, ik ben 17 jaar en ik heb precies de klachten die jij noemt. Ik heb er ook nog is derealisatie bij, google maar eens! Ik heb ook nergens zinin en ben heel snel geiriteerd. Dit komt allemaal samen door in 1 keer veel stres op je dak te krijgen..

    Reageer
    #13

    Hallo Elise, hoe kom jij op jouw leeftijd aan derealisatie? Weet je zeker dat je hier 'last' van hebt? Kun je jezelf nader verklaren?

    Reageer
    #14

    peper met ui op je hoofd leggen

    Reageer
    #15

    Peper met ui? Wat voor peper dan?!

    Reageer
Reageer op: zwaar gevoel hoofd/nek armen en handen, minder gevoel en motoriek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief