Onverklaarbaar ?

  • #1

    Hallo, sinds 4 jaar kamp ik met een tintelend en zeer vermoeid gevoel in beide benen. Ik heb inmiddels alle onderzoeken en scans gehad waaruit steeds uit komt dat er niets mis is met mijn lichaam. Ook de nodige second opinions komen er op uit dat ik gezond ben ...?
    Het voelt alsof al het bloed in mijn benen is gezakt ( zwaar ), er mieren onder mijn huid kruipen ( tinteling ), als ik een trap op moet dan is het net alsof ik een uur gesport heb. Bij lang op de rug liggen beginnen mijn benen vanzelf 'spastische' bewegingen te maken en moet ik ze gewoon bewegen om dit te voorkomen. Ik heb in de afgelopen jaren al vanalles geprobeerd inclusief de nodige medicijnen op proef gehad echter allemaal zonder resultaat ( Inhibin, Venuroton, Cymbalta Aesculaforte )
    Nadat ik ( ook nog ) mijn achillespees heb gescheurd, die dezelfde dag nog gehecht is, was na 5 a 6 dagen het volledige nare gevoel weg. Dit heeft ongeveer 4 weken geduurd waarna het gevoel weer langzaam terug is gekomen. Dit is voor mij een teken dat er iets mis is wat kan worden opgelost, alleen de vraag is hoe ??????

    Reageer
    #2

    Als er geen verklaring is gevonden en bovendien de klachten verdwijnen bij een trauma dan wijst dit volgens mij in de richting van psychosomatiek.

    Reageer
    #3

    Na dit te hebben opgezocht zou dit inderdaad een oorzaak kunnen hebben.
    Ik zal deze behandeling eens gaan opzoeken en proberen.

    Reageer
    #4

    Als je verder hulp nodig hebt, laat dat ons dan weten. Heel veel succes.
    En als je meer over jezelf wilt vertellen, of iets met ons wilt delen, of wanneer je het gewoon van je af wilt schrijven, dan kan dat altijd. Het is anoniem, dus het is veilig. Doei!

    Reageer
    #5

    Ik ben nu bezig met haptonomie therapie. Dit heeft volgens mij veel raakvlakken met psychosomathie. Het is heel moeilijk om iets te hebben terwijl er niets te vinden is. Elke dokter zegt 'je bent gezond' terwijl dit niet zo is. Dan beginnen gedachten te malen. Ik wil er gewoon vanaf. Hoelang duurt een gemiddelde psychosomatische theraphie, en kunnen de klachten dan volledig verdwijnen, of moet ik dan weer een 'trauma' krijgen ?

    Reageer
    #6

    Hoe lang het duurt is afhankelijk van de mate van bewustwording van de onderhuidse gevoelens die je wilt gaan voelen. En daarna afhankelijk van de mate waarin je dit onder ogen kunt zien en er iets mee weet te gaan doen. Het is een actief proces waar je zelf veel aan kunt doen, als je erkent dat er misschien meer is dan alleen jouw lichaam en wat stofjes die erin zitten. Een goede psycholoog zou je hierbij kunnen helpen en na een grondige kennismakeing op basis van haar of zijn kennis jou een prognose kunnen geven van jouw herstelmogelijkheden.
    Is er iets speciaals waar je aan denkt waar het mee te maken zou kunnen hebben?

    Reageer
    #7

    Waarmee kan ik zelf beginnen, en zijn er misschien (homeopathische) middelen die het herstel proces kunnen bevorderen, of is het puur een gedachte - gevoel kwestie ?

    Reageer
    #8

    Voor bewustworden is ten eerste rust nodig en ten tweede moed om de zaken onder ogen te zien. Is er iemand die je hierbij kan helpen? Sommigen schrijven in een schriftje, anderen doen aan yoga en een derde gaat wandelen met een vriendin en praat over wat haar dwarszit.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nieuwe update :

    Triggerpoints.... Op alle plaatsen waar een triggerpoint behandelaar mij drukt/masseert heb ik enorme pijn, kortom ik zit vol met triggerpoints. Wie heeft buiten de triggerpointmassage nog andere tips ?

    A. Noniem

    Reageer
Reageer op: Onverklaarbaar ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief