Druk op Achterhoofd

  • #1

    Beste mensen,

    Sinds enige tijd heb ik al last van mijn hersenen die druk uitoefenen op mijn schedelpan (linksachter in de bovenste delen). Dit is eens in de zoveel tijd. Maar vooral als ik weinig weerstand heb (griep etc.). Ik kan me dan slecht concentreren en er zijn prikkelscheuten. Deze doen niet echt pijn maar ik voel dat ze aanwezig zijn. Een soort van druk. En het probleem is echt heel lokaal.
    Ik heb hiernaast ook een rare uitslag op de achterkant van schedel. Dit zijn een soort van zweertjes die vaak jeuken. Vooral als het stoffig is of mijn haar vet is. Of als het in contact komt met water. Als ik deze open krab komt er vocht uit.
    Hiervoor, voordat ik deze klachten al had, ben ik naar de dokter gegaan. Die dacht dat het een simpele uitslag is. Maar sindsdien heb ik geen tijd/zin meer gehad om naar de dokter te gaan. Dit is niet verslechterd, maar het komt gewoon eens in de zoveel tijd opzetten.
    Mijn hersenen lijken door de zweertjes beïnvloed te worden. Maar dit weet ik niet zeker. Het kan ook gewoon de verminderde weerstand zijn. Ik heb hiernaast namelijk herpes wat mijn immuunsysteem beïnvloed.
    Wat adviseren jullie?

    Reageer
    #2

    De meest waarschijnlijke diagnose op basis van uw verhaal is herpes simplex. Herpes simplex kan zich op andere locaties bevinden dan de genitaliën of rond de lippen.

    Herpes simplex is een dermatologische aandoening die de huid beschadigt. Het komt opzetten in tijden van verminderde weerstand, en trekt zich weer terug. Het kan nog niet genezen worden.

    De dermatoloog kan de diagnose stellen op basis van lichamelijk onderzoek en medicatie voorschrijven.

    De relatie die u legt met het verminderde denken wordt voornamelijk verklaard door de afgenomen weerstand en het algemeen ziek-zijn dan door een eventuele herpesinfectie. Als de hersenen geïnfecteerd zijn met herpes is het ziektebeeld ernstig en snel aflopend. Dat lijkt dus bij u uitgesloten. Ik hoop dat dit geruststelt.

    Maar de enige die u met zekerheid de diagnose kan geven is de dermatoloog. Dus als u zekerheid wenst, vraag de huisarts dan om verwijzing naar de dermatoloog.

    Reageer
Reageer op: Druk op Achterhoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief