Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

druk in hoofd

  druk in hoofd

jaan #1 16 mei 2010 19:56

Ik ben een vrouw van 41 jaar en heb sinds een jaar last van een bepaalde druk in mijn hoofd.
Dan is het een paar weken wel en dan weer een tijdje niet...........nu alweer een paar dagen wel!! Ik leg het altijd uit als; een ballonnetje die zich vult met lucht en dan weer leegloopt. Als of er steeds een bepaalde druk in je hoofd komt. Zodra dit gevoel gebeurt, dan knijpen mijn ogen vanzelf een beetje dicht!
Heb geen idee wat dit kan zijn. Tevens ben ik dan die dagen ook licht in mijn hoofd, en draaierig.
De dokter begrijpt mijn klachten niet en de neuroloog ook niet. Voel me niet prettig erbij en dat is dan zacht uitgedrukt!
Begrijpt iemand wat ik bedoel, herkent iemand iets van wat ik schrijf? Ik hoop het maar, zou zo graag willen weten wat ik nu toch heb. Op de ct scan is niets te zien, de MRI durf ik helaas niet in. Heb claustrofobie.
HELP HELP

Anoniem #2 18 mei 2010 12:29

Dit herken ik! Alleen ik loop er al ruim twee jaar mee, verschrikkelijk! Het is er bij mij altijd dus niet af en toe niet, maar voortdurend! Ik heb wel een mri gehad van de hersenen maar hierop was niks te zien..Ik zie het soms helemaal niet meer zitten omdat het een vreselijk gevoel is.Ook ben ik duizelig en ontzettend moe!

jaan #3 18 mei 2010 13:14

Goed om te lezen dat iemand mij begrijpt. Dat iemand het herkent. Sinds gister is het gevoel nu weer weg. Heb er dagen last van gehad. En dat gevoel komt om de minuut of paar minuten. Zo'n mal gevoel. En dan ineens.......is het weer over.En dan maar weer afwachten wanneer het zich weer manifesteerd. Wat vervelend dat jij er al zo lang last van hebt, zeg. Herkent iemand het als jij het vertelt?? Ze denken aan chronische hyperventilatie en dat denk ik zelf ook. Maar ja, echt zeker weten kom ik het tot nu toe niet.
Kijk, dat er uit jou mri niets uit kwam is fijn, maar toch hoop je soms dat ze iets ontdekken. Dan heb je in ieder geval een idee. Ja toch!
Sterkte en geef de moed niet op!!

Martijn #4 18 mei 2010 13:26

Je zult zeker niet de enige zijn met dergelijke klachten. En je bent ook zeker niet de enige die de oorzaak niet kent of niet begrijpt.

Blijkbaar heeft de neuroloog geen afwijkingen gevonden die de klachten kunnen verklaren. Daarmee zou je naar de volgende oplossing geleid kunnen worden, namelijk een psychische oorzaak van jouw hoofdpijn klachten. Op basis van wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld dat veruit de meeste hoofdpijnklachten een psychische oorzaak hebben, namelijk stress en spanning.

Het lijkt dus nu de aangewezen weg te zijn uit te zoeken op welke wijze jij stress hanteert en op welke wijze dit de hoofdpijn beïnvloedt. Dit vergt zelfonderzoek en zelf analyse, een bezigheid die vele mensen met deze klachten liever vermijden omdat het ze confronteert met zichzelf en dat de oplossing ook in de patiënt zelf ligt en niet erbuiten in de zin van een pil of een operatie.

Goed nieuws en misschien vervelend nieuws, maar wel een opening om van je klachten af te komen.

Anoniem #5 18 mei 2010 17:17

Ik ben getest op chronische hyperventilatie, dat was het niet en ook bij een psycholoog kom ik niet verder..Dus conclusie is dat het bij mij dus niet te verklaren is...
Het is trouwens absoluut geen hoofdpijn wat ik heb en ook is het altijd en eeuwig aanwezig, dat kan toch niet door stress komen?? In ieder geval begrijp ik je heel goed Jaan en hoop dat er eens een oplossing komt!

Anoniem #6 18 mei 2010 17:24

ps Op chronische hyperventilatie kan getest worden hoor, misschien voor jou een tip!

Monique #7 18 mei 2010 17:40

Heb je al aan een sinusitis als oorzaak gedacht? Dat is voorhoofdholteontsteking en dat kan erg hardnekkig zijn.
En derglijke klachten kunnen juist ontstaan door langdurige stress, dat is juist de crux van spanningshoofdpijn.

Ellen #8 03 jun 2010 00:29

Hallo,
Ik heb jullie verhalen gelezen en nu wil ik heel graag dat jullie mijn verhaal lezen en hierover jullie mening geven. Sinds begin april kreeg ik last van druk in mijn hoofd als ik in bed op mijn rechter zij ging liggen. Als ik me omdraaide op links ging het over. Maar na een dag of 5 begon het ook links of als ik op mijn rug ging liggen. Het bleef zo een week of twee alleen 's nachts. Maar toen begon de druk ook overdag. Geen hoofdpijn, maar echt een zwaar drukkend gevoel. Net alsof je in de bergen bent. Af en toe werd ik er ook duizelig en licht in het hoofd bij. Toen eind april werd ik 's nacht rond 02.15 uur wakker van de vreselijke druk in mijn hoofd. Heb even op de rand van het bed gezeten om te kijken of het over ging, maar dit gebeurde niet. Heb toen de badjas aangetrokken met de bedoeling naar beneden te gaan. Nu komt het vreemde. Ik werd wakker op de badkamer vloer door het geschreeuw van mijn man. Hij werd wakker van een enorme knal. Ik ben compleet onverwachts en heb het ook niet aan voelen komen van mijn stokkie gegaan. Had een dikke boven lip, tanden door de lip en een hevige bloedneus. Ik ben echt als een boom omgevallen, recht op mijn gezicht en ik heb het niet aan voelen komen. Direct daarna moest ik overgeven. De ambulance is geweest en kon niets vinden. De bloeddruk en hartslag waren goed. Heb over mijn klachten verteld en hij heeft na overleg met het ziekenhuis toch besloten me niet mee te nemen. Ben ondertussen bij de neuroloog geweest en ik moet 27 juli door de mri. Is er iemand die hier meer over weet te vertellen of die dezelfde klachten heeft of heeft gehad? Ik ben echt enorm bang dat ik een hersentumor heb. Weet misschien iemand een andere diagose met deze verschijnselen? Ik ga echt elke dag door een diep dal omdat ik zo bang voor een tumor ben. En ik moet nog zo lang wachten voordat de mri is.

Joyce #9 04 jun 2010 14:15

Het zou niet fair zijn je gerust te stellen want de neuroloog vind jouw klachten zorgelijk genoeg om er een MRI aan te besteden. Dat betekent dus dat de neuroloog onvoldoende informatie heeft om vast te stellen wat er aan de hand is en wat er dus aan gedaan kan worden. Blijkbaar zijn jouw symptomen een reden voor nader onderzoek. En zonder de uitslag is er niets meer te zeggen over jouw klachten, behalve dat we meeleven en het erg vervelend voor jou vinden.

Ik vind een aantal zaken opvallend. namelijk dat de klachten langzaam lijken toe te nemen, en dat de neuroloog een MRI wil doen. Het langzaam toenemen zou namelijk kunnen passen bij een langzaam groeiend ruimte innemend proces in het hoofd, en de MRI doet een neuroloog om aandoeningen uit te sluiten dan wel vast te stellen.

Omdat het proces langzaam verloopt is er blijkbaar geen grote haast gemoeid met een uitslag van het onderzoek. Niet in de zin dat het het verloop negatief beïnvloedt, maar natuurlijk wel dat je langer in onzekerheid blijft zitten. Als er sprake was van een acuut spoedgeval, dan was je vast eerder gepland voor een MRI.

Er zijn ook nog genoeg andere oorzaken mogelijk die de klachten zouden kunnen verklaren. Een hele belangrijke is spanning en stress. Vaak hebben mensen niet goed door hoeveel deze invloed kunnen hebben op het lichaam.

Anoniem #10 04 jun 2010 14:17

Marco #11 04 jun 2010 14:22

Echte symptomen van een hersentumor heb je niet zoals uitvalsverschijnselen (verlammingen) en epileptische aanvallen.

Heb je wel eens aan migraine gedacht?

Toch zou je wel kunnen denken dat er iets in het hoofd zit omdat er sprake is van symptomen die kunnen wijzen op toename van de druk in de schedel zoals misselijkheid, braken, hoofdpijn en duizeligheid.

Ik begrijp best dat de neuroloog aanvullend onderzoek wil doen om meer te weten te komen wat er aan de hand kan zijn.

Hoe is het inmiddels met je? Gaat het alweer beter of gaat het steeds weer een beetje slechter?

Wat een rotsituatie. Waarom kun je niet eerder een MRI krijgen? Wat duurt dat lang!

Jan #12 07 jan 2011 23:05

Het kan ook gewoon door lage bloeddruk komen dat je gevallen bent, dat is vaak de oorzaak bij plotseling opstaan.

Anoniem #13 07 jan 2011 23:40

Je bedoelt orthostatische hypotensie (lees: nl.wikipedia.org/wiki/Orthostatische_hypotensie).

Mendy #14 02 apr 2012 10:14

Ik heb ook al heel lang druk op mijn hoofd, soms begint het smorgens al of in de middag en het werkt dan op mijn ogen ik moet zeggen dat ik er nog al onzeker door wordt.
Ik probeer op tijd te eten dan denk ik misschien heeft het met suiker te maken, ik probeer toch te sporten dan denk ik misschien goed voor de doorbloeding en zo zoek je het zelf maar uit want de dokter heeft geen idee en zegt ja dat kan als je ouder wordt ik ben nu 66 jaar hoe lang moet dit dan nog doorgaan.

Bregje #15 20 apr 2012 19:42

Ik heb ook zoiets, het lijkt net of je haren vanzelf bewegen dat gevoel, of je een antenne hebt op je hoofd hebt dat vanzelf beweegdt, ik weet niet wat het is, maar het is erg vervelend. ik heb geen hoofdpijn maar het is vooral boven mijn hoofd, vanbinnen, ik weet niet of het drukkend is, ook duizelig ben ik wel af en toe. laatst nog bij een masseur geweest daarna waren de klachten minder, maar nu heb ik het weer heel vervelend. wie weet raad?

Pieter #16 27 apr 2012 12:50

Het kán een schijntumor in het hoofd zijn. Een pseudotumor cerebri (PTC).
Laatst bewerkt: 27 apr 2012 12:51 door Pieter.

wilma alting #17 09 mei 2012 22:58

hoi ik herken het ook ik heb ook al een tijdje last van een drukkend gevoel in mijn hoofd en pijnlijke steken. ik heb het alleen s morgens het maakt mij wel bang. ik ben er nog niet mee naar de dokter geweest.c

umit #18 02 jul 2012 17:11

Hey heb der ook last van bekijk deze site eens nl.wikipedia.org/wiki/Pseudotumor_cerebri

dirk #19 03 jul 2012 09:25

hoi ik kan je vertellen dat ik al jaren met dat probleem zit ijlheid in mijn hoofd en draaierig geknaag ik heb al van alle onderzoeken laten doen maar dat jij hebt kan ook van blokades in je nek of rug wervels komen moetje maar s laten nakijken dat zijn zenuwbanen groetjes en veel sukses

christien #20 14 jul 2012 10:32

Heb sinds 3 maanden vervelende druk aan slapen en oorsuizen. Had ook heel hoge bloeddruk waarvoor ik nu medicatie heb maar de klachten blijven. Als ik een tablet slik tegen stres is het even minder.

Pieter #21 16 jul 2012 14:08

@Christien,
Probeer acupunctuur eens. Laat je weten hoe het verder gaat met je?

Olga

Jan #22 13 aug 2012 21:33

Ik heb sinds anderhalve maand ook een bepaalde druk in mijn hoofd. Ook voel ik spanning in de nek. Ook heb ik in deze periode ook hyperventilatie ( lichte) aanvallen. Moet ook op mijn ademhaling letten. 's Avonds als ik naar bed ga ervaar ik veel druk en voel ik daar mijn hartslag. Misschien herkent iemand dit en wat kan je eraan doen om de klachten te bestrijden?

Pieter #23 12 sep 2012 13:03

Je zegt zelf dat het door spanning komt, dus ontspannen.

Nour #24 15 okt 2012 15:18

Ik herken jullie ziektebeeld, ik heb hier ook al ruim 2 jaar last van. Weten jullie inmiddels wat jullie hebben!

Alexandria #25 26 okt 2012 19:23

Hallo Mevr. Ik heb precies het zelfde en ik ben 9 jaar En ik heb ook druk op me hoofd ik weet ook Niet wat het is :S

druk in hoofd

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA