moe wazig zien slapeloosheid slechte concentratie

  • #1

    hallo,

    ik zit met een vraagje. ik heb al een jaartje last van pijn achter mijn ogen. ik zie hierdoor ook wazig en soms is de pijn erger dan andere keren. het is een hele irritante hoofdpijn achter pijn ogen. ik ben hiervoor bij de huisarts geweest die heeft me doorgestuurd naar de oogarts die niks kon vinden en die heeft me weer terug gestuurd naar de huisarts. deze heeft het afgedaan als vermoeidheid. nu merk ik de laatste tijd dat ik verschrikkelijk moe ben en maar niet over mijn vermoeidheid lijk heen te komen . ik kan ook absoluut niet slapen s nachts en heb als ik mijn ogen dicht doe echt het idee dat mijn hoofd op hol slaat. ik ben erg onrustig in mijn bed kan mijn draai absoluut niet vinden. ik ben ook erg prikkelbaar de laatste tijd en huil heel snel iets wat ik normaal eigenlijk zelden doe. heb ook steeds meer het gevoel dat ik er doorheen zit. voel me onstabiel als ik sta en trillerig. kan geen tv meer kijken want het beeld kan ik niet vast houden krijg allemaal vlekjes voor mijn ogen en heb moeite met lezen wat dus echt niet van pas komt met mijn studie. mijn huisarts blijft maar zeggend at het het vermoeidheid is en stress maar als ik niet kan slapen kom ik ook niet van die vermoeidheid af en slaapmiddelen helpen niet.plus heb ook kids dus kan niet te zware slaapmiddelen nemen. ik eet goed beweeg veel fiets elke dag zo'n 30 kilometer en zorg goed voor mezelf maar alles lijkt alleen maar erger te worden. wie kan mij een advies geven aangezien ik bij mijn huisarts niet verder kom.

    Reageer
    #2

    dit heb ik ook weet niet wat het is eerst was ik alleen erg moe daarna pijn aan me ogen en slaap bijna niet meer en het ergst is nog dat ik niet meer helder kan na denken.

    Reageer
    #3

    Moeder, kan het zijn dat je het inderdaad heel erg druk hebt en heel erg veel aan je hoofd hebt dat je nieuwe indrukken nauwelijks nog kunt verwerken?

    Ofwel je gaat met spoed naar een psychologe die je helpt bij het managen van al je verplichtingen en activiteiten ofwel je gaat per direct snijden in je eisenpakket en je nog alleen maar bezighouden met dat wat echt moet.

    Ik vind het heel erg verstandig dat je aan de bel trekt want als deze situatie lang voortsuurt gaat dit echt brokken opleveren.

    Nu ben je er nog relatief op tijd bij en nu kun je nog met voldoende rust en aandacht herstellen naar een nieuw gezond niveau van leven.

    Reageer
    #4

    Vroeger dacht men dat rust voldoende was om te herstellen. Tegenwoordig weten we dat daarnaast een actieve aanpak nodig is om het herstel te bevorderen en te voorkomen dat u opnieuw overspannen raakt. Het herstel verloopt in drie fasen. In iedere fase zijn er een aantal dingen die u kunt doen om te herstellen.

    In de eerste fase leert u inzien en accepteren dat u overspannen bent. Rust en ontspanning zijn belangrijk in deze fase.

    In de tweede fase gaat u mogelijke oorzaken van spanning (verplichtingen, problemen en gebeurtenissen) op een rijtje te zetten. Daarnaast kijken we ook naar hoe u met spanning omgaat. Daarna gaat u oplossingen bedenken voor eventuele moeilijkheden waar u tegenaan bent gelopen.

    In de derde fase gaat u de bedachte oplossingen toepassen en uw normale bezigheden geleidelijk weer oppakken.

    Bron: patiƫntenbrief Nederlands Huisartsen Genootschap [u]Overspannen, het herstel[/u]
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBP9b.htm

    Lees ook: [u]Overspannen, algemeen[/u]
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBP9a.htm

    Reageer
    #5

    als eerste bedankt voor jullie reacties. maar als er iets is wat ik zeker weet is het dat ik niet overspannen ben.ik heb een druk leven met mijn studie en mijn kids maar heb daarnaast ook nog genoeg tijd voor mezelf om dingen op een rijtje te zetten. ik weet wanneer ik een stapje terug moet doen en ik weet hoever ik kan gaan. ik neem ook genoeg tijd voor mezelf naast mijn studie en mijn gezin om tot rust te komen. en ik doe ook niks wat ik niet wil of me teveel is. er zijn meer dingen waar ik last van heb dan ik eerder had aangegeven zoals dat ik me overal aan stoot ben echt een kluns de laatste tijd. heb ook hele blauwe tenen van het ze continu overal tegen aan stoten.en vorig maand was ik aan het fietsen en hoe ik er ook over nadenk ik kan me niet herinneren wat er gebeurt is maar alleen dat ik het ene moment nog gewoon fietste en het volgend moment iemand aan mij vroeg aan mij of het ging want ik lag gewoon op straat midden op de weg.en ik kan me gewoon niet herinneren wat er gebeurt is. ben ook gewoon weer opgestaan en op mijn fiets gestapt. heb het ook gemeld bij de huisarts . weer vermoeidheid. ik slaap sommige dagen meer dan andere en ga ook vroeg naar bed. blijf in het weekend ook gewoon lekker in mijn bedje tot een uurtje of twaalf en neem lekker de tijd voor mezelf in het weekend. dus nee ben niet overspannen. en de dingen die ik snachts in mijn gedachten heb zijn geen nieuwe ervaringen maar allemaal dingen waar ik al 100 keer over gedacht heb. maar toch bedankt voor de reacties.

    Reageer
    #6

    Ik vind dat iemand spontaan van zijn fiets valt en dit zich niet kan herinneren, en iemand die zich de laatste tijd opvallend vaak stoot en onhandig is, en die van zichzelf durft te beweren dat ze goed op zichzelf past, doorverwezen dient te worden naar een neuroloog voor een grondig neurologisch onderzoek. Blijkbaar is er geen reden te denken aan vermoeidheid.

    Het meest opvallende dat niet bij een gewone vermoeidheid past is het korte termijn geheugen verlies en het spontaan van de fiets vallen. Werk voor de neuroloog dus. Mijn advies zou zijn het probleem nogmaals aan te kaarten bij de huisarts en de eigen bevindingen duidelijk te formuleren met de nadruk op de meest opvallende zaken.

    Reageer
    #7

    mogelijk helpt het om te yoga-en en beeldschermen te vermijden, zeker 'savonds laat. De hoge resolutie van computerschermen en lcd-tv's zorgt voor een minder diepe slaap. dat geld ook voor alcohol en mobiele telefoons.

    Reageer
    #8

    Mogelijk dat uw ogen zelf niet meer zo goed functioneren als vroeger en heeft u een bril nodig.

    Mogelijk kan een optometrist, orthoptist of oogarts u verder helpen. Gezien uw klachten zou ik niet naar een opticien gaan, zij hebben een onvoldoende gespecialiseerde opleiding gevolgd om u bij dit soort klachten van dienst te zijn, is mijn ervaring.

    Misschien kan de volgende site u daarbij van dienst zijn: http://www.biewenga-booij.nl (tip van een vriendin)

    Succes!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    Al eens laten testen op een hersen tumor. Heb dat zelf gehad en mij klinkt je verhaal bekend

    Reageer
    #11

    hallo

    je zou idd best eens naar neuroloog gaan

    niet om je schrik aan te jagen ik heb weken lang hoofdpijn gehad nek die vast zat en kon maar huilen omdat mijn lichaam op was .. dus opname burn out .. valuim in baxter maar maakte geen verschil dan MR scanner gehad en daar was te zien dat er idd tumor in me hoofd zat gelukkig goedaardig met vocht er rond en zo vocht nie meer weg kon en druk op me hersen zette is nu operatief eruit gehaald maar me lichaam is gecrast .. lange herstel ... succes !

    Reageer
    #12

    Hey Bastiaan

    vraagje voor jou .. heb jij tumor operatief uit gehaald ? Van mij ni al een maandje half eruit maar wazig zicht blijft wel .. hoelang is herstel van jou geduurd ?

    Elke

    Reageer
Reageer op: moe wazig zien slapeloosheid slechte concentratie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief