Hoofdpijn tijdens sporten

  • #1

    Hallo,

    Ik zat wat te surfen op het net en kwam op dit forum terecht. Niet dat ik specifiek een vraag had, maar net schoot me te binnen dat ik toch wel ergens 'last' van heb.

    Ik heb tijdens het fitnessen bij 1 oefening dat ik ineens hoofdpijn krijg en dan niet een beetje, nee het lijkt net of iemand vol met een moker op mijn hoofd heeft geslagen. De 1e keer dacht ik, even wachten en weer doorgaan. Toen voelde het alsof ik 10x harder op mijn hoofd ben geslagen. En ik voelde daarna nog een druk onder de schedel zeg maar, bovenop de hersenen.

    Wat symptomen:

    - Hoge druk gevoel boven de hersenen, net onder de schedel.
    - Niet misselijk.
    - Niet overgegeven.
    - Niet draaierig oid.

    En dit is alleen bij 1 oefening, namelijk met 2 touwen ( met daaraan de gewichten ) met je armen gestrekt naast je lichaam, je armen naar voren bewegen (oefening voor de borstspieren).
    En ik doe deze oefening al tijden zonder problemen en nu iedere keer dat ik het doe krijg ik hoofdpijn.

    Span ik me nu teveel in of kan het zijn dat er iets anders aan de hand is? Ik gebruikte bij die oefening relatief weinig gewicht, terwijl ik bij bankdrukken juist veel gewicht gebruik en daarbij het idee heb veel meer druk op m`n hoofd te hebben zeg maar, want dan loop ik helemaal rood aan, terwijl dat bij de betreffende oefening eigenlijk niet zo is.

    Wat info over mezelf.

    20 jaar oud.
    Fitness al een paar jaar.
    Verder nooit last van hoofdpijn oid.
    Kom eigenlijk nooit bij de dokter, daar ik eigenlijk nergens last van heb/heb gehad.
    Nooit in ziekenhuis geweest voor mezelf.

    Indien jullie nog verdere info nodig hebben hoor ik het graag.

    Alvast bedankt.

    Mvg,
    Fred

    Reageer
    #2

    haai..

    ik ben geen specialist ofzo
    maar ik denk dat er bij jou gewoon ergens iets word geblokkeerd door die arm beweging en de gewichten. aangezien je het niet liggend hebt met bankdrukken.
    maar als je het niet vertrouwd zal ik als ik jou was even langs de dokter of bij zo een trainer op jouw sportschool navragen.

    Reageer
Reageer op: Hoofdpijn tijdens sporten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief