Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Antwoord discussie: Moe, wazig zien, geen concentratie, etc

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een medisch consult.
Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!
Uw naam of alias
Forumcode
Bericht
Vergroot /  Verklein
Bijlagen
Beveiligingsvraag

Discussiegeschiedenis van : Moe, wazig zien, geen concentratie, etc

Toon max. de laatste 7 berichten - (Laatste bericht eerst)
23 aug 2016 17:06 #

Anoniem

's Profielfoto

Hi,

De klachten van Gijs en velen van jullie, is voor mij zeer herkenbaar. De lange medische zoektocht levert niets. Geen tekorten aan vitaminen (behalve vit.D), geen allergiën, geen ziekten. Ook weet ik zeker dat het niet psychisch is.

Het is SPIERSPANNING. Daardoor worden aderen nauwer en gaat te weinig bloed (en dus minder zuurstof en voedingsstof) naar je spieren. Hier wordt je moe van en heb je minder spierkracht. Oogspieren raken gespannen waardoor je wazig ziet. Hoofdspierspanning zorgt voor hoofdpijn, minder concentratie etc. Spierspanning op je longen leidt tot korter ademen (dus nog minder zuurstof, nog meer moe).
Zelfs je maag, darmen en blaas raakt gespannen. Minder trek in eten of snel vol gevoel hebben. Darmen zijn gevoelig, snellere stoelgang of zelfs diarree als gevolg.
Vaker moeten plassen. Kortom, alles functioneert minder en je lichaam is minder tolerant.

Spierspanning komt in bloedtest niet naar voren. Ook niet met MRI of andere medische tests kun je dit niet zien. De oorzaak is naar mijn mening langdurig stress. Dit zorgt ook voor een onbalans (immuunsysteem?) van je lichaam. Je hersenen reageren op een "alarm/gevaar". Daardoor heb je spierspanning. Alsof je moet vechten of rennen voor gevaar. Je bent continue op "alarm-modus". Althans, dat is wat ik kan concluderen uit mijn eigen situatie.

Tegen vermoeidheid heb ik een hele tijd extra vitamines geslikt (Q10+B2, VitD,ijzerformule). Tegenwoordig ben ik meer met mijn spieren bezig. Ik gebruik een rubbere kruik gevuld met heet water. Dit is vooral goed voor mijn nek, schouder en lage rug (geeft aderen de ruimte). Ook op mijn hoofd is dit fijn om te ontspannen. Daarnaast train ik mijn spieren om deze sterker te maken.

Wees gerust, het is geen ernstige ziekte. Wel vervelend, want het beïnvloedt je leven en je welzijn. ONTSPANNING is de oplossing. Ontspan je hoofd, be happy! Het gaat een keer over. Help een handje. De kruik, spiertraining en massage helpen mij. En veel naar buiten, de natuur in!
22 aug 2016 20:34 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo,

Ik heb vergelijkbare klachten.. Echter is het bij mij veel minder erg in de zomer. Vooral wanneer ik in de winter opsta voelen mijn voeten heel raar. Krijg constant de neiging ze tegen elkaar te houden en kan zonder sokken niet de grond raken. Suizen bij mijn oor en wazig zien hoort er ook bij. Maar zoals gezegd heb ik er in de zomer veel minder last van.. Heeft iemand een idee? Na 3 ziekenhuizen, MRI, internist, neurloog ben ik er klaar mee. Denk dat ik ga verhuizen naar een land waar het altijd warm is.
17 jul 2016 23:24 #

Anoniem

's Profielfoto

Ook ik heb al een jaar van het ene op t andere moment last van ernstige vermoeidheid, raar zien, raar voelen in mn kop alsof ik er wel ben maar toch niet echt,(soort virtuele bril)hoofdpijn,concentratie problemen, problemen met spraak, kan niks meer onthouden geen licht of drukte meer verdragen enz. Ook al heel scala aan neurologische onderzoeken gehad ook psychologische ( testjes maken en bullshit aanhoren die voor iedereen wel van toepassing kan zijn) mijn huisarts gelooft niet meer in een fysieke oorzaak. ik voel me een afhankelijke plant, kan nog niet 30 % van wat ik altijd kon.respect voor de mensen die het al vele jaren hebben moeten doormaken, ik zit er volledig doorheen. Wie t weet mag t zeggen..
09 jul 2016 13:08 #

Jonathan

's Profielfoto

Als je erachter komt wat je juist hebt wil je het me dan laten weten? Ik heb namelijk exact dezelfde symptomen en wil er echt vanaf geraken!
Alvast bedankt!
28 jun 2016 18:54 #

Anoniem

's Profielfoto

Hoi Gijs,

Ik herken al je klachten, helaas..
ben je er inmiddels al achter wat je hebt of wat er aan de hand is?
ik blijf maar aan het dokteren en steeds komt er niks uit..
31 mrt 2016 15:14 #

Anoniem

's Profielfoto

Als toeging op mijn vorige artikel(Anoniem 31-03, 13.39 uur): ccgforum.wordpress.com/2011/03/17/maagzu...n-vergeten-probleem/
Dit artikel geeft aan, dat een maagzuurtekort kan leiden tot veel problemen, oa. tekort aan vitamine B12 en/of een slechter werkende schildklier…..
31 mrt 2016 13:39 #

Anoniem

's Profielfoto

Hoi allemaal,

Na alles doorgelezen te hebben, in verband met gelijksoortige klachten, valt mij op, dat velen met symptoombestrijding bezig zijn. Een vitamine tekort, slecht functioneren van een bepaald orgaan, allergieën.....
Naar mijn idee, zou ons lichaam dit allemaal zelf op moeten kunnen lossen en zou het een kwestie van balans kunnen zijn.
Na uitgebreid het internet doorgespit te hebben, ben ik hier op uit gekomen:

- Voeding is het eerste, waar je naar zou moeten kijken. Sowieso biologisch, genoeg groente en fruit, zoveel mogelijk onbewerkt, opletten met oliën(bij koud gebruik olijfolie en bij verhitting kokosolie), vooral en genoeg water drinken en wat mij betreft, de rest(zoals bv. vlees, koffie, melkproducten) met mate.
De tijd nemen om rustig te eten, is ook erg belangrijk. Goed kauwen zorgt voor een goede spijsvertering, dus een goede opname van vitaminen, mineralen, enz.(kijk maar eens bij de symptomen van maagzuurtekort....).

- Als tweede is bewegen(liefst in de buitenlucht) natuurlijk heel belangrijk.
Begin bv. met meer dingen te voet doen, vaker de trap te nemen, maar een stevige wandeling in de natuur is natuurlijk helemaal goed.

-Als derde is het belangrijk, dat je dingen doet, waar je blij van wordt.
Trek meer tijd uit voor je familie en vrienden(ja, dat is een kwestie van prioriTEIT)en ga iets doen, wat je leuk vindt.

- Vierde punt is goed slapen. Zorg voor genoeg uren slaap, een goed bed en rust, voor je naar bed gaat. Slaapkamer goed ventileren, geen elektro-magnetische apparaten op je slaapkamer, dus geen tv en al helemaal géén mobieltje in bed.

Volgens veel artikelen, zou stress indirect de grootste ziekte-veroorzaker kunnen zijn van deze tijd en dat geloof ik graag, want juist door stress kom je minder (goed) aan bovenstaande dingen toe.

Ik ben zelf pas een week actief bezig met veranderingen doorvoeren in mijn leefgewoontes.
Veel dingen deed ik al, maar na een lange periode met vervelende dingen, waren er toch een aantal zaken in het slop geraakt, zoals goede voeding, goed kauwen en goed ademhalen(zie de site:chronischehyperventilatie.nl).
Hopelijk helpt het, want volgens een uitgebreid bloedonderzoek ben ik kerngezond....

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA