Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Antwoord discussie: Moe, wazig zien, geen concentratie, etc

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een medisch consult.
Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!
Uw naam of alias
Forumcode
Bericht
Vergroot /  Verklein
Bijlagen
Beveiligingsvraag

Discussiegeschiedenis van : Moe, wazig zien, geen concentratie, etc

Toon max. de laatste 7 berichten - (Laatste bericht eerst)
31 mrt 2016 15:14 #

Anoniem

's Profielfoto

Als toeging op mijn vorige artikel(Anoniem 31-03, 13.39 uur): ccgforum.wordpress.com/2011/03/17/maagzu...n-vergeten-probleem/
Dit artikel geeft aan, dat een maagzuurtekort kan leiden tot veel problemen, oa. tekort aan vitamine B12 en/of een slechter werkende schildklier…..
31 mrt 2016 13:39 #

Anoniem

's Profielfoto

Hoi allemaal,

Na alles doorgelezen te hebben, in verband met gelijksoortige klachten, valt mij op, dat velen met symptoombestrijding bezig zijn. Een vitamine tekort, slecht functioneren van een bepaald orgaan, allergieën.....
Naar mijn idee, zou ons lichaam dit allemaal zelf op moeten kunnen lossen en zou het een kwestie van balans kunnen zijn.
Na uitgebreid het internet doorgespit te hebben, ben ik hier op uit gekomen:

- Voeding is het eerste, waar je naar zou moeten kijken. Sowieso biologisch, genoeg groente en fruit, zoveel mogelijk onbewerkt, opletten met oliën(bij koud gebruik olijfolie en bij verhitting kokosolie), vooral en genoeg water drinken en wat mij betreft, de rest(zoals bv. vlees, koffie, melkproducten) met mate.
De tijd nemen om rustig te eten, is ook erg belangrijk. Goed kauwen zorgt voor een goede spijsvertering, dus een goede opname van vitaminen, mineralen, enz.(kijk maar eens bij de symptomen van maagzuurtekort....).

- Als tweede is bewegen(liefst in de buitenlucht) natuurlijk heel belangrijk.
Begin bv. met meer dingen te voet doen, vaker de trap te nemen, maar een stevige wandeling in de natuur is natuurlijk helemaal goed.

-Als derde is het belangrijk, dat je dingen doet, waar je blij van wordt.
Trek meer tijd uit voor je familie en vrienden(ja, dat is een kwestie van prioriTEIT)en ga iets doen, wat je leuk vindt.

- Vierde punt is goed slapen. Zorg voor genoeg uren slaap, een goed bed en rust, voor je naar bed gaat. Slaapkamer goed ventileren, geen elektro-magnetische apparaten op je slaapkamer, dus geen tv en al helemaal géén mobieltje in bed.

Volgens veel artikelen, zou stress indirect de grootste ziekte-veroorzaker kunnen zijn van deze tijd en dat geloof ik graag, want juist door stress kom je minder (goed) aan bovenstaande dingen toe.

Ik ben zelf pas een week actief bezig met veranderingen doorvoeren in mijn leefgewoontes.
Veel dingen deed ik al, maar na een lange periode met vervelende dingen, waren er toch een aantal zaken in het slop geraakt, zoals goede voeding, goed kauwen en goed ademhalen(zie de site:chronischehyperventilatie.nl).
Hopelijk helpt het, want volgens een uitgebreid bloedonderzoek ben ik kerngezond....
28 mrt 2016 22:09 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo Gijs,

Ik heb ook last van bijna allemaal dezelfde klachten.
Ben er achter dat het te maken heeft met WiFi straling en de masten die overal staan.
Kijk eens op de site van EHS en doe de WiFi router uit als je geen internet nodig hebt (denk aan de nacht.
Ik heb hier erg last van. Ga eens naar een gebied waar geen straling is en kijk of je buik ontspannen wordt.
Misschien heb je er wat aan.

Groet, Manon
17 mrt 2016 18:06 #

Tandor

Tandor's Profielfoto

Een angststoornis kan hyperventilatie veroorzaken. Die op haar beurt weer een heleboel lichamelijk klachten. Je klachten lijken daar in ieder geval wel op.

Doe eens de testen op:
www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

www.dokter.nl/index.php?option=com_angststoornistest


Kijk hier eens welke klachten er allemaal kunnen ontstaan door chronische hyperventilatie:
www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen
17 mrt 2016 13:01 #

Anoniem

's Profielfoto

Beste mensen,

7maanden geleden heb ik nachts een aanval gehad waarbij mijn hart sneller begon te kloppen, duizelig werd erg begon te transpireren en moest overgeven. De volgende ochtend toch maar een naar de hap gegaan maar die konden niks bijzonders vinden, maarnate de tijd verstreek voelde ik me slechter en slechter worden. Uiteindelijk kon ik niet eens meer functioneren op mijn werk waardoor ik in de ziekte wet kwam. Toen kreeg ik onderzoeken in het ziekenhuis 2 keer een inspanningstest voor het hart een echo voor het hart, een thorax foto van het hart en longen een longfunctie test een kno keel onderzoek meerdere bloedonderzoeken een ontlasting onderzoek maar er kwam allemaal niks uit. Nu bijna 5maanden verder en ik voel me alleen maar slechter worden. Hele dagen slapen en opstaan met hoofdpijn, hele dagen moe door het slechte slapen, eetlust heb ik amper en houd ik ook niet binnen. Elk moment van de dag krijg een onbehagelijk gevoel op mijn borst drukkend pijn met gevolgd door zweet aanvallen en duizeligheid. Daarnaast heb ik ook last van wazig zien, last van me spieren (armen benen en rug) ik heb nu al veel onderzoeken en artsen gehad die allemaal zeggen angststoornis maar ik heb het idee dat ik lichamelijk ziek ben en niet geestelijk! Kan iemand me hiermee helpen hoe en wat???
29 feb 2016 21:06 #

Anoniem

's Profielfoto

weet ik ja wat ik van deze forums vind bang maken rij ga gewoon naar de dokter en geen gelul want de ene zegt dit en de andere weer dat kan je de oorzaak niet vinden dan lijkt het me duidelijk toch geestenlijk klaar ik ben ook altijd moe hartklopingen 100 keer bloed geprikt kwam geen klote uit ik ben er ook wel klaar mee en trouwens nog wat als ik zo boven kijk de tekst kop dus mensen laat je niet gek maken doe ik ook altijd en dan krijg je steeds meer klachten stress bang alles wat er bij komt kijken
30 jan 2016 19:27 #

Anoniem

's Profielfoto

Al bijna mijn ganse leven op de dool, op zoek naar oorzaken van een waslijst aan vage en minder vage klachten, balancerend tussen wanhoop en aanvaarding. Overal geweest, alles geprobeerd. Recent iets interessants gevonden.
Chronische hyperventilatie geeft moeheid en wazig zicht. Verder pas ik volledig volledig in het profiel van een chronisch hyperventilant: perfectionistisch, jezelf geen rust gunnen.
Ik moet me minstens één keer per dag neerleggen omdat ik gewoon omval van moeheid. Beangstigend en frusterend want ik wil helemaal niet liggen ik wil LEVEN..
Ik zocht dus chron. hyperventilatie op, deed bij moe worden de ademhalingsoefening die gesuggereerd wordt, en ... het werkt. (De techniek is gewoon heel langzaam uitademenen zodat er langer en meer CO2 in je lijf blijft. Ja CO2.)
Opzoeken maar vooral doen!

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA