Herpes of niet?

  • #1

    Anderhalve week geleden kreeg ik een branderig gevoel aan mijn vagina en de huid was enigszins rood. Ik dacht dat ik een beginnende schimmelinfectie had, dit heb ik 1x eerder gehad en het voelde hetzelfde namelijk. Ik heb toen direct een canesten capsule gebruikt.
    Maar de volgende ochtend had ik veel meer pijn en tot mijn schrik had ik allemaal blaasjes op en rond mijn schaamlippen die er wit/troebel uitzagen en mijn vagina was erg opgezwollen. Ik ben diezelfde dag langs de dokter geweest die dacht dat het een bacteriële infectie óf een herpes virus was. Vervolgens heb ik voor beide antibiotica/ kuur gekregen.

    Na anderhalve week is het redelijk genezen, en ga ik terug naar de dokter ter controle en met wat vragen.

    Ik heb namelijk nog nooit enige vorm van seksueel contact gehad!!! Hoe kan ik dan herpes aan mijn vagina oplopen??! (Ik heb dit bij mijn eerste bezoek ook aan de huisarts verteld uiteraard)

    Bij het tweede bezoek heb ik duidelijkheid hierover gevraagd. De huisarts zei dat het toch een herpes virus was geweest, omdat ik al vaker last heb gehad van koortslippen en het virus dus al bij mij droeg.

    Vervolgens vroeg ik of ik het dan niet moet laten testen, aangezien ik hier niemand mee zou willen besmetten wanneer ik wél seksueel actief word, waarop de dokter zei dat dat niet nodig was. Dat ik er verder niets mee bereik omdat ik het virus altijd zal dragen en dat ik vaker uitbraken kan krijgen zoals bij een koortslip.

    Na dit lange verhaal (sorry daarvoor) zou ik graag van iemand met medische kennis antwoord krijgen op mijn vragen:

    - Kan ik überhaupt herpes hebben?

    - moet ik mij hierop wel/niet laten testen?

    - mocht ik toch een herpes virus hebben gehad, omdat ik het 'koortslippen virus' al had, is dit dan ook seksueel over draagbaar?

    Na de info van de huisarts en van alles op internet ben ik nu erg verward hierover..

    Ik hoop op een reactie!

    Reageer
    #2

    - Kan ik überhaupt herpes hebben?
    Ja, dat is mogelijk. Je zou je eventueel zelf kunnen hebben besmet met vocht uit een blaasje van de koortslip.

    - moet ik mij hierop wel/niet laten testen?
    Testen heeft alleen zin , op het moment dat er blaasjes zijn. Er zou dan een uitstrijkje gemaakt kunnen worden van zo'n blaasje. De huisarts zou een herpes infectie heel goed moeten herkennen.

    - mocht ik toch een herpes virus hebben gehad, omdat ik het 'koortslippen virus' al had, is dit dan ook seksueel over draagbaar?
    Het virus blijft altijd in je lichaam aanwezig. Het meest besmettelijk is het als kenmerken zijn. De rode huid en blaasjes. Als er geen kenmerken zijn is de kans op besmetting uiterst klein. Dit geldt ook voor de koortslip.
    Ook het type dat een koortslip veroorzaakt kan dus herpes genitalis veroorzaken.

    Als je vaker uitbraken gaat krijgen vraag dan aan de huisarts een kuur met een antiviraal middel. Daarmee worden de uitbraken ingedamd.

    Je kunt zelf L-Lysine gebruiken om uitbraken zoveel mogelijk te voorkomen.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de info! Nu is het tenminste wat duidelijker voor mij.
    Ik vind het wel moeilijk te begrijpen dat juist ik, wie nog nooit enige vorm van seksueel contact heb gehad juist herpes oploop 🙁
    Mijn laatste koortslip heb ik 2 jaar geleden gehad.

    Ik mij graag laten testen, gewoon voor mijn eigen geruststelling, maar dit kan dus alleen wanneer ik weer een uitbraak heb? of zou een bloedtest ook kunnen?

    Reageer
    #4

    testen als je geen uitbraak hebt is zinloos.

    Hoe is het nu eigenlijk met je klachten?
    Heb je nog blaasjes? Zijn er korstjes voor in de plaats gekomen? Heb je nog steeds een branderig gevoel?

    Reageer
    #5

    De blaasjes zijn weg, alleen nog wat plekjes waar blaasjes hebben gezeten die goed genezen. Gisteren ben ik bij de huisarts geweest om het te laten nakijken, volgens hem is het helemaal weg. Alleen heb ik heel veel hoofdpijn en wat afscheiding en een beetje branderig gevoel, wat volgens de arts komt door de antibiotica die schimmelinfectie heeft veroorzaakt. Ik heb een capsule tegen schimmelinfectie meegekregen hiervoor.

    Ik heb trouwens nooit last van korstjes gehad...

    Reageer
    #6

    Dat is dan wel vrij snel weg voor herpes....

    Weet je nog welke middelen je van de huisarts hebt gehad?

    Een schimmelinfectie is heel goed mogelijk

    Reageer
    #7

    di 19 april begonnen de klachten van branderig gevoel, s'avondszaten al die blaasjes er.Het is nog wel gevoelig natuurlijk, gister weer langs de huisarts geweest en volgens hem volgens helemaal niets meer te zien van herpes.

    Ik heb de doosjes van de medicijnen niet meer. Ik weet alleen dat ik een 3 daagse antibioticakuur heb gekregen van 1x per dag 1 pil. En een kuur tegen virus van een week met 2x per dag een pil. Daarnaast kreeg ik ook een zink-lidocaine creme tegen de pijn.

    Reageer
    #8

    Je hebt dan in ieder geval een antiviraal middel gehad. Daarmee gaan de klachten dan ook sneller weg en is er minder kans op een nieuwe uitbraak. Maar dan nog is het wel erg snel weg gegaan. Op dit moment is er in ieder geval niets meer aan te doen omdat er geen symptomen meer zijn.....

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zal er voor nu maar vanuit gaan dat het wel herpes was, ik zou niemand anders willen besmetten namelijk. Mocht ik weer zulke klachten krijgen laat ik mij in ieder geval direct testen op herpes! Voor mijn eigen geruststelling.

    Ik vind het wel erg jammer dat mijn huisarts dit niet direct heeft gedaan...

    Bedankt voor de info!!

    Reageer
    #10

    Tandor,

    ik heb geen blaasjes of zweertjes gekregen na onveilige seks. Herpes lijkt me dan ook stug. Wel lees ik overal dat je het ook zonder die symptomen kunt hebben. Ik wil het graag testen maar ik lees dat het zonder symptomen weinig zin heeft? Is de kans überhaupt aanwezig dat je herpes hebt maar helemaal geen blaasjes hebt gehad? Ik heb wel wat andere klachten maar ik wil herpes toch wel graag uitsluiten??

    Reageer
    #11

    Ik heb namelijk wel bultjes op mijn armen en benen. Maar dit kan ook uitslag van de warmte zijn. Maar het brandende of pikkende gevoel dat is soms heb zit me niet lekker. Kun je me iets vertellen over de kansen op herpes zonder bultjes of zweertjes?

    Reageer
    #12

    Als je de eerste keer in contact komt met herpes genitalis, gaat dat gepaard met roodheid, blaasjes en zweertjes. En dan in het genitale gebied en niet op je armen en benen

    Reageer
    #13

    Ik heb een vraagje!

    Gisteren middag zag ik ineens hele kleine puntjes (3 of 4)  net onder mijn eikel. De huid was ook een beetje rood op sommige plekken. Het zijn dus niet de koraal witte puntjes op de rand van de eikel maar net eronder. Ik heb 8 maanden terug onveilige seks gehad en er verder eigenlijk nooit iets van gezien of last van gehad. Ik heb 3 dagen terug wel 4 keer gemastrubeerd en de dag erna 2 keer. Ik weet dat dit wellicht teveel is geweest. Mijn penis gaf ook een beetje een branderig gevoel. Dit is echter alleen soms en wel vaker als ik een sexueel weekend heb gehad met vaker sex als 1 keer. Is dit de huis die wat geïrriteerd is of zijn die toch beginnende kleine blaasjes van herpes die bij mij gewoon heel licht tot uiting komen?. Ze doen niet echt pijn en zijn maar heeel erg klein. De huid is ook erg droog als ik de voorhuid naar achteren trek. Nu na anderhalve dag nog steeds geen pijn maar nog wel rode huid en wat kleine puntjes die op hele kleine mini puisjes/bultjes lijken. Enig idee of ik hiermee naar de dokter moet?

    Reageer
    #14

    ga gewoon even naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #15

    ik heb volgende week ook een afspraak. Ik vroeg me echter af wat jou mening of eerste idee zou zijn bij het verhaal en de symptomen.

    Reageer
Reageer op: Herpes of niet?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief