Herpes G op tong, wanneer kan ik weer zoenen?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb op dit moment Herpes G op mijn tong. Wanneer kan ik weer iemand onbezorgd zoenen? Volgens mijn dokter hoef ik me nergens druk om te maken als ik geen afwijkingen op mijn tong zie, klopt dat?

    Groetjes,
    Co

    Reageer
    #2

    Als er geen blaartjes of wondjes zijn zou dat geen probleem moeten zijn. Maar er blijft altijd een heel klein risico..

    Reageer
    #3

    Dank voor je reactie Tandor.

    Is dat risico klein genoeg om gewoon met een gerust gevoel te zoenen zonder iets te vertellen? Dat lijkt me namelijk vrij onmogelijk om dat al in die fase te moeten vertellen.

    Verder ben ik eigenlijk wel benieuwd hoeveel mensen in NL besmet zijn met dit (type 2) virus. Ik voel me namelijk redelijk uniek (op een slechte manier), maar wellicht is dit onterecht. Ik hoop dat je ook hier antwoord op hebt.

    Reageer
    #4

    Zeker 20% van de bevolking heeft antistoffen tegen het HSV II type. Dus je bent zeker niet uniek..

    De eerste vraag is een gewetensvraag......daar kan ik je geen antwoord op geven. Zoals gezegd, het risico is erg klein wanneer er geen tekenen/symptomen zijn. Uitgesloten is een besmetting helaas niet....

    Reageer
    #5

    Betekent het hebben van antistoffen altijd dat je ooit in je leven besmet bent geraakt en dat de kans bestaat dat je een herhaal uitbraak krijgt en andere mensen besmet?

    Ik heb met redelijk veel vrouwen gezoend/sex gehad en ik heb nog nooit iemand horen zeggen pas op ik heb herpes. Bij 20% zou ik wel verwachten dat er situaties zijn geweest waarbij ik ben blootgesteld aan besmettingsrisico. (Dat is kennelijk dan ook een keer gebeurd)

    Sorry, ik merk dat ieder antwoord nieuwe vragen oplevert. Ik waardeer je reacties!

    Reageer
    #6

    Als je antistoffen hebt ben je inderdaad met het virus in aanraking geweest. Aangezien het virus de rest van je leven in je lichaam aanwezig blijft kunnen er inderdaad besmettingsrisico's zijn. Bij 20% van de bevolking dus.
    En je kunt je er nagenoeg niet tegen beschermen. Bij seks biedt zelfs een condoom geen garantie.

    Reageer
    #7

    Heeft 20% van de bevolking dan ook te maken gehad met een Herpes G uitbraak ergens op hun lichaam?

    Reageer
    #8

    Dat hoeft niet perse.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Herpes G op tong, wanneer kan ik weer zoenen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief