24uur holter

  • #1

    Ik heb een 24 uur holter gehad ivm hartkloppingen en overslagen en nog meer maar in die 24 uur had ik weer zoals verwacht eigenlijk geen hartkloppingen en overslagen en heb ik niet iets typish van mijn klachten opgenomen zou de cardioloog dan toch een ritmesoornis of andere problemen kunnen vinden? Ook al had ik geen klachten terwijl ik de dag erna! 2 keer overslagen had en een keer hartkloppingen ongelooflijk vond ik dat.

    Reageer
    #2

    Een holter krijg je juist om het in de tijd te bekijken.
    Soms kan een cardioloog aan slechts één ECG zien dat je bijvoorbeeld een aangeboren hartafwijking hebt, soms duurt dat 50 jaar voordat de cardioloog dat ziet.
    Een 24-uurs holter maakt feitelijk een 24-uurs ECG. Het ligt er maar aan wat in die 24 uur is gebeurd.
    Hoe oud ben je en ben je man of vrouw? Dat maakt uit.
    Het hart en ECG's zijn nogal ingewikkeld, heel erg ingewikkeld.

    Reageer
    #3

    Ik ben namelijk om een doorverwijzing gevraagd omdat ik vaak uit het niets hartkloppingen had en af en toe harde overslagen en zachte ook soms duizelig licht in het hoofd en allerlei gevoelens rondom hart die dag heb ik bij de cardialoog ecg echo en fietstest gedaan waar niks uit kwam en hij vond dat ik niks heb maar ik denk elke dag dat ik iets serieus heb en ik voel me niet zo lekker daarna 24h holter meegekregen en toevallig in die 24 uur geen hartkloppingen en overslagen dus nu zit ik ermee dat ze een gevaarlijke ritme stoornis of iets anders niet hebben gezien ik ben trouwens een jongen van 19 maar sinds mijn 12-13 heb ik overslagen dus ook daarom vond ik het ook meer verdacht dat ik wat heb.

    Groetjes

    Reageer
    #4

    Een gevaarlijke ritmestoornis zou met de onderzoeken wel gezien zijn. De meeste rimestoornissen zijn doorgaans ongevaarlijk. Daarbij is hetnog maar de vraag of je ook daadwerkelijk een ritmestoornis hebt. Dat je dat zo ervaart, betekend niet altijd dat het ook zo is.

    Doe eens de test op
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest
    En op
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_angststoornistest

    Reageer
    #5

    Ik zit toevallig op alle 2 precies op de score de angsstoornis zit ik op 35 wat blijkt dus net dat ik het heb. Maar hoe ik heb bijna geen spanning of angst maar toch krijg ik angstige gevoelens en andere dingen.

    Reageer
    #6

    De klachten die je hebt veroorzaken in ieder geval angst en onrust. Hierdoor ga je hyperventileren en de klachten nemen dan toe met als gevolg meer onrust en angst.
    Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen.

    Reageer
    #7

    Ik ga eens proberen voor verwijzing bedankt!

    Reageer
    #8

    Voor de fysiotherapeut heb je geen verwijzing nodig

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: 24uur holter


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief