lekkende aortaklep

  • #1

    hallo

    kan iemand mij misschien meer informatie verschaffen? ik ben net 43 jaar, afgelopen augustus kwamen ze in het ziekenhuis toevallig achter het ruisje, door de molen geweest en uiteindelijk MRI scan, daaruit blijkt dat ik 42 % aorta hartkleplekkage heb, afgelopen maandag moest ik een fietstest doen omdat ze mijn conditie wilden inschatten maar omdat het hart tekeer ging en ik begon aan een bloeddruk van 97/220 was ik erg bang te fietsen, heb het 5 minuten geprobeerd maar het hart kwam bijna mijn keel uit, ben gestopt tijdens t fietsen zakte de bloeddruk, 84/175, op 1 of andere manier krijg ik gewoon geen duidelijkheid van mijn cardioloog, woensdag moet ik komen en vriendin gaat mee, ik voel dat ik achteruit gaat. mijn aorta is NIET verwijd en ik heb GEEN vergroot hart, alle hartkleppen werken prima, dit is geen erfelijke aandoening maar kwam van een virus of bacterie, virus van griep of bacterie van tanden en kiezen trekken. Moet ik second opinion aanvragen of wat? ben alleenstaande moeder van een dochter van 14 jaar.

    groetjes priscilla

    Reageer
    #2

    Je had dus blijkbaar last van "witte jassen" bloeddruk. Dat komt wel vaker voor..
    Een lekkende aortaklep hoeft niet altijd klachten te geven. Ga eerst woensdag eens naar de cardioloog. Kijk eens wat de cardioloog te vertellen heeft.
    Onderstaande link bevat info over lekkende hartkleppen. Dan ben je in ieder geval enigszins voorbereid en kun je gerichte vragen stellen.
    http://www.mijncardioloog.com/Hartklepaandoening.htm

    Reageer
    #3

    De onderdruk van je bloeddruk kwam niet boven de 100 en dat is heel geruststellend. Je bovendruk was tijdelijk te hoog. Een vergroot hart is overigens alleen maar positief en komt voor bij top-sporters.
    Maak je niet druk. Als er echt iets heel ernstigs zou zijn geconstateerd hadden ze je meteen opgenomen in het ziekenhuis. Met het hart nemen ze geen enkel risico.
    Een second opinion is vooralsnog niet nodig. Wacht het onderzoek even af.
    Als ze je na een week al laten terug komen is er toch wel iets aan de hand.

    Reageer
    #4

    hallo, ik heb GEEN vergroot hart, geen kalk of plaque, ook niet in de kransslagaders, ik ben gewoon heel erg bang gezien de hoogte van de lekkende klep 42%. Ik merk wel dat ik achteruit ga, ik dacht dat het door mijn verhuizing kwam maar ik kan niet meer 2 trappen oplopen van beneden naar de zolder, ben dan ook echt kapot terwijl ik altijd een spring in het veld was, maar bedankt voor je reactie. ik wacht morgen het gesprek af....

    Reageer
    #5

    bedankt voor uw antwoord!, morgen het gesprek en die wacht ik idd af

    Reageer
Reageer op: lekkende aortaklep


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief