Steken borststreek

  • #1

    Beste, reeds 2 weken heb ik een druk en steken in de borststreek (vooral in de linkerzij tussen de ribben en net onder het midden van het borstbeen, aan de plexus) ook krijg ik regelmatig hartkloppingen en wat moeite met ademen (alsof ik ga stoppen met ademen). Ook heb ik een soort van constant hongergevoel maar krijg geen hap naar binnen.Ik moet veel boeren,geeuwen en mezelf uitrekken.De symptomen doen zich vooral voor in de ochtend en avond en komen vooral voor in een opwelling en krijg ik zwetende handen en voeten en tintelingen in de ledematen waarbij ik de eerste maal in paniek was en aan een hartaandoening dacht. Na een bezoek aan de spoedafdeling hebben ze mij verzekerd dat ik geen hart- of longaandoeningen heb maar hyperventileerde. Nu 2 weken later heb ik nog steeds dezelfde klachten en ben ten einde raad over wat heb probleem zou kunnen zijn.

    Reageer
    #2

    Hoe oud bent u?
    Wat is uw gewicht?

    Reageer
    #3

    Ben 21 jaar. Weeg 75kg en ben 1m79

    Reageer
    #4

    Sorry, eerder moeten vragen: bent u man of vrouw?

    Reageer
    #5

    Man

    Reageer
    #6

    Dat lijken toch nog steeds hyperventilatie klachten.
    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Als het resultaat van de test hoger is dan 42, ga dan naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen. Dat is de beste manier om er vanaf te komen.
    Daarnaast zou je moeten kjjken wat de oorzaak is. In de regel stress, angst of een probleem met de ademhaling door bijvoorbeeld een ongeluk.

    Het is dan wel zaak om ook iets aan de oorzaak te gaan doen.

    Reageer
    #7

    Mijn score is 56 dus waarschijnlijk zal dit toch nog steeds mijn probleem zijn. Bedankt voor de snelle hulp.

    Reageer
    #8

    Er worden veel vragen gesteld op dit forum over hartgevoelens en angsten door mensen van 18 tot 22 jaar oud. Bij u ga ik me toch zorgen maken.
    Moeite met ademen en problemen met eten binnen houden. Vooral ook problemen voor en na het slapen. Ik zie toch heel veel symptomen die kunnen duiden op een hartaandoening. Dat hoeft niet meteen ernstig te zijn.
    Ik raad u aan de huisarts te overwegen een holter-onderzoek aan te vragen. Dan krijgt u een kastje om de nek en 6 electrodes op het bovenlichaam. Feitelijk is het een langdurige ECG (meestal 24 uur, soms 48 uur). Het doet geen pijn.
    Gezien uw verhaal zou ik er wel op aandringen bij de huisarts.
    Het kan ook handig zijn zelf de hartslag te meten nadat u wakker wordt en dat voor enkele dagen bij te houden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Gezien de voorgeschiedenis en de onderzoeken die al gedaan zijn, vind ik deze reactie toch wat overtrokken.

    Reageer
    #10

    ECG is meteen 48u gedaan na mijn bezoek aan de spoedafdeling. Wacht nog steeds op de uitslag hiervan.

    Reageer
    #11

    Wellicht komt daar verder geen uitslag van of deze ligt bjj de huisarts. Ze hadden immers al verzekerd dat er niets aan de hand was

    Reageer
Reageer op: Steken borststreek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief