hydrochloorthiazide 25mg

  • #1

    Iemand daar ervaring mee? ik neem het 's ochtends en plas dan twee uur lang erg veel en dan alles normaal ik durf die uren niet van de wc weg want het gaat gewoon door ook al is je blaas vol. kun je het ook in drie kleine pilletjes innemen?

    Reageer
    #2

    Of je de dosis kunt aanpassen zul je met de arts moete overleggen

    Reageer
    #3

    Slik je ook zgn. ACE-remmers?

    Zo nee, dan geldt:
    Het is een plastablet. Het is belangrijk voor de werking het medicijn elke dag in te nemen, maar je mag wel het tijdstip veranderen. Innemen net voor het slapen gaan is natuurlijk niet handig, maar als 's avonds beter uitkomt, dan kun je het 's avonds innemen. De werking is max. 12 uur, dus je kunt het verdelen over 2x12,5 mg per dag, maar mij lijkt dat niet handig, want dan loop je 2x per dag zoveel naar het toilet. Ik raad dus aan een tijdstip te kiezen dat beter uitkomt dan 's ochtends.

    Zo ja, dan geldt:
    Hydrochloorthiazide versterkt de werking van ACE-remmers en de werking is max. 12 uur. In dat geval moet je even met de arts overleggen of je beide medicijnen op een ander tijdstip mag innemen. Zou je beiden niet tegelijk nemen, dan vervalt de versterkende werking natuurlijk grotendeels.

    Reageer
    #4

    Hartelijk dank. Ik denk dat ik geen ACEremmer heb. Alleen lipitor 10mg. Het lijkt bij mij maar twee hoogstens 3 uur te werken en dat heel hevig. Ik dacht dat als ik de helft nam ik dan ook de helft plaste en dat bij twee keer dus evenveel. Maar u denkt dat ikdan twee keer het probleem krijg. Dan is verschuiven naar 6 iur ideaal. De morgen is een ramp dan ben ik onderweg en waar ik al niet geplast heb. Hopeloos. Voor de zekerheid even HA bellen want die zei in de ochtend of het was apotheek. Mag het om 6 uur met biertje? Dank

    Reageer
    #5

    Lipitor bevat als werkzame stof atorvastatine en is dus een statine en geen ACE-remmer. Artsen schrijven plaspillen meestal 's ochtends voor zodat de patient 's nachts niet steeds uit bed hoeft om te plassen. Je kunt zelf bepalen wat het handigste tijdstip is, maar neem het dan wel elke dag op ongeveer dezelfde tijd in. Een biertje mag als je daar niet duizelig van wordt, maar niet te veel hè? Je slikt plaspillen om overtollig vocht kwijt te raken, dan is het niet handig heel veel bier of ander vocht te drinken.

    Reageer
Reageer op: hydrochloorthiazide 25mg


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief