Hart stopt even?

  • #1

    Ik heb plotseling vandaag een gevoel uit het niets toen ik op mijn gsm was het gevoel alsof mijn hart ermee ophield dit was duidelijk GEEN overslag wat was dit weet iemand dit ? Kan het dat het hart eventjes echt stopt en dan verder gaat ?

    Reageer
    #2

    En je weet zeker dat het niet toch stiekum een overslag was?
    Soms krijg je na een overslag een extra harde hartslag, maar niet altijd.
    Hoe lang is het hart er volgens jou ongeveer mee gestopt?
    Had je daarna een andere ademhaling?

    Reageer
    #3

    Nee honderd procent geen overslag ik denk 3-4 seconde ik probeerde zo snel mogelijk weer mijn hartslag te checken die was rustig ff maar door de enorme schrik ging die erg snel kloppen ik ben nu nog steeds angstig en erg bang dat ie gaat stoppen mijn ademhaling is rusrig vind ik wat moet ik doen ?

    Reageer
    #4

    Kan dat überhaupt dat het geen overslag is maar dat ie even stopt ?

    Reageer
    #5

    Nee hoor. Als je hart stopt dan stopt het ook echt...
    Ik denk niet eens dat het een overslag was. Het is namelijk normaal om je hartslag niet te voelen. Behalve als je daar speciaal op gaat letten. Dan voel je van alles en wordt je onrustig en angstig.

    Reageer
    #6

    Gelukkig kan het niet ik zou het ook raar en eng vinden ik vons het alleen raar dat ik opeens zo een gevoel had en ik schrok daarna erg ik heb dit soms wel eerder meegemaakt maar deze was wel een van de ergste.

    Reageer
    #7

    Ik bedoelde de ademhaling net nadat je hart weer is gaan slaan.
    3-4 seconden betekent dat je 3-6 hartslagen niet hebt gevoeld.
    Ik denk dat Tandor gelijk heeft. Met dit warme weer voelen we allemaal opeens ons hart slaan en zijn we ons er meer van bewust. Normaal gesproken let je er eigenlijk niet op. Als je hart echt even zou stoppen dan ga je hyperventileren omdat organen te weinig zuurstof krijgen, ook zul je al snel flauwvallen.

    Veel jonge mensen hebben angst dat hun hart er opeens mee stopt. Die kans is nihil, er is een veel grotere kans dat je hart te snel gaat slaan en ook die kans is nihil op jonge leeftijd. Meestal merk je problemen met je hart niet direct, maar krijg je andere kwalen, vooral problemen met de ademhaling.

    In theorie kan het zijn dat er hartritme-stoornissen optreden, maar daar zou je dan veel vaker last van moeten hebben, vooral van de gevolgen daarvan.
    Het hart is enorm sterk, maar slaat wel eens over (als iemand je laat schrikken bijvoorbeeld), soms voel je opeens het bonzen (als je erg verliefd bent bijvoorbeeld), maar stoppen doet het hart eigenlijk nooit. Hartstilstand komt vrijwel alleen maar voor bij mensen die van ouderdom sterven of bij mensen die een zwaar ongeluk krijgen. Je hart stopt er niet zomaar opeens mee. Het hart heeft zelfs een fail-safe ingebouwd daartegen, het is dubbel beveiligd tegen stoppen.

    Reageer
    #8

    Jullie hebben me wel een beetje gerust gesteld ! Als ik zo die enorme verhalen lees ben ik jou en tandor wel dankbaar dat jullie daar de moeite voor nemen!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben zelf zwaar hartpatient (en vaatpatient) op relatief jonge leeftijd. Mijn reactie op problemen is altijd te zorgen dat ik er zelf veel verstand van krijg. Dus ik benader het heel wetenschappelijk. Dat is een vorm van verwerking. Ik ben universitair geschoold (Chemie-Informatica), maar van de medische kant wist ik niet zoveel. Gelukkig helpt de scheikunde/chemie-studie wel mee. Als het over hart en vaten gaat, dan kan ik uit persoonlijke ervaring putten, maar langzamerhand ook uit medische kennis (zelfstudie). Ik moet nog een beetje leren niet te ver door te draven en medisch/scheikundige termen te vermijden op dit forum. Mijn reacties zijn dus deels ook om mijn eigen hart- en vaatproblemen te plaatsen en te verwerken.

    Reageer
    #10

    Oo zo dus ik vind het erg jammer om te lezen dat je hart patient bent ik wens je daarom ook veel sterkte daarmee ik hoop dat alles goed komt !

    Reageer
Reageer op: Hart stopt even?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief