Hoge hartslag

  • #1

    Hallo,

    Ik merkte laatst dat ik regelmatig last heb van een hoge hartslag. Ook als ik op bed lig en wil slapen. Voorgaande week was dit het geval na het lopen van de vierdaagse, maar ook vandaag merk ik het met op de bank en op bed liggen. Je voelt je hart heel snel bonzen in je lichaam. Is er iets wat je daar tegen kan doen? De dokter heeft in het verleden wel eens mijn bloeddruk opgemeten, maar die was altijd in orde.

    Reageer
    #2

    Hoe hoog is hoog?
    Meet eerst je polsslag/hartslag eens op, dan weet je of het echt te hoog is.

    In rust (als je net je bed uit komt) is tussen de 60 en 70 slagen per minuut normaal. Bij ouderen kan het wat hoger zijn, bij intensieve sporters wat lager.
    Als je wat gaat doen (lopen, rennen, eten, drinken, roken, fietsen etc) dan zal je hartslag stijgen omdat je lichaam dan meer zuurstof nodig heeft. Bij extreme inspanning kan het wel oplopen tot 180-200 slagen per minuut. Ook dat is normaal.
    Het bonzen van je hart zegt niets over de hoogte van je hartslag. Bij het bonzen drukt je hart wat meer tegen je borstkas waardoor je de hartslagen beter waarneemt. Dat is heel normaal en niet gevaarlijk.
    Vergeet niet dat je hartslag ook flink omhoog kan gaan als het bloedje heet weer is zoals afgelopen week. Zeker als je te weinig vocht tot je neemt waardoor je niet voldoende kunt zweten. Afgelopen week stonden er dan ook opvallend veel vragen over de hartslag hier op het forum, gewoon omdat het zo heet was.

    De bloeddruk gaat over het algemeen ook omhoog als de hartslag omhoog gaat. De dokter zal je bloeddruk dan ook gemeten hebben in rust-toestand, omdat hij dan een goed vergelijk heeft.

    Reageer
Reageer op: Hoge hartslag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief