pijn/irritatie linkerarm, hand; acute kou en vermoeidheid,

  • #1

    hallo allemaal.

    In alle verschillende posts vind ik (37 jr) diverse raakvlakken met mijn klachten, maar nooit het volledige beeld.
    Met enige regelmaat (geen vast ritme) heb ik het gevoel dat er een heel klein pulsje optreedt (niet echt pijn) in de borststreek. Kort erna krijg ik last van mijn linkeroksel en vervolgens vaak ook de bovenkant hand en vingers. Het is geen echte pijn, maar vooral een ongemakkelijk drukkend/beklemmend gevoel in de arm In de oksel heeft het wel wat weg van een gevoel van zenuwbeknelling. Vaak (niet altijd) krijg ik het koud, krijg ik last van acute vermoeidheid, kleine pijntjes achter borst en heb ik ook last van een vaag gevoel in het hoofd. Daarnaast treden soms ook lokale pijnpunten op tpv bot bij mijn slaap, borstkas, linkerbovenarm. Vaak treden de klachten op vanuit een relatieve rustsituatie en houden een paar uur aan. Het geheel is zeker niet als zeer pijnlijk te omschrijven, maar vooral heel oncomfortabel.

    Ook zit ik af en toe op de racefiets en als ik te hard van start ga (onvoldoende warm en in tegelstelling van bovenstaande absoluut niet in rust) krijg ik ook last van pijn/tinteling in mijn arm en hartkloppingen. Dit gaat na verloop van tijd weg. Ik heb een inspanningstest gehad en de hartkloppingen zijn herkend en beoordeeld als zijnde onschuldig. Ook een MRI gehad waarbij vloeistof is geinjecteerd om een inspanning te simuleren. Niets gevonden. Er is niet gekozen voor een CT-scan, want vernauwing van kranslagader kon het gezien mijn leeftijd niet zijn. Vond het een makkelijke conclusie!

    De klachten van het eerste en tweede treden dus niet gelijktijdig op, waar voornamelijk de pijn/irritatie in de arm overeenkomt.

    Huisarts heeft ook geen enkel idee meer. Misschien kan ik hier aanknopingspunten vinden.

    Alvast dank.

    Reageer
    #2

    Hoi Eric B,

    Ik ben taxi chauffeur, dus geen dokter !!!

    Maar dus wel een zittend beroep en daarmee bedoel ik te zeggen dat je als zittende in een regelmatige stress volle omgeving, al gauw ontwetend verkeerd adem haalt. Je ademd dan te veel te hoog in je borstkast en dat veroorzaakt een lichte vorm van hyperventilatie. En daar heb ik dus ook soms wel eens last van. Wanneer ik ook van die symtonen last krijg, dan ga ik heel bewust rustig ademen naar mijn buik en zo gaan de ongemakken bijna weer van zelf weg. En als het te lang duurd dan helpt ook wel eens een halve aspirine...

    sterkte ermee. Ik hoop ook voor jou dat je het on prettig gevoel onder controle krijgt.

    Met vriendelijke groet,

    Michel

    Reageer
Reageer op: pijn/irritatie linkerarm, hand; acute kou en vermoeidheid,


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief