Natrium in het bloed

  • #1

    Ik laat bloedadnemen voor de internist naar aanleding van een te hoge bloeddruk, er wordt o.a. gekeken naar natrium. Blijkbaar kan de dieetiste en de internist mij niet vertellen wat de waarde zijn van de natrium in mijn bloed. Ik vind dat vreemd, er komt toch iets uit dat onderzoek. Ik zou graag willen weten wanneer het het te hoog is of wanneer normaal? Kunnen jullie mij hierop antwoord geven?

    Reageer
    #2

    De referentiewaarde voor Natrium in het bloed is 135-145 mmol/l

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie, is het te verwachten dat ik, doordat ik nu zoutarm eet, lagere waarden heb dan voor die tijd? Hebben medicijnen die ik slik voor om de bloeddruk te verlagen hier ook invloed op?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #4

    [quote]Bedankt voor de reactie, is het te verwachten dat ik, doordat ik nu zoutarm eet, lagere waarden heb dan voor die tijd? [/quote] In principe wel ja.
    Medicijnen hebben daar geen invloed op.

    Reageer
    #5

    Oke, ik heb de internist gevraagd naar de waarde, die heeft ze me nu gegeven, 137, maar zegt daarbij dat het niet te zien is of mijn waarden verbeter door mijn voeding aan te passen?

    Reageer
    #6

    137 is perfect.

    Als er eerder geen waarden bekend waren kan men dat dus ook niet zien. Echt belangrijk is dat eigenlijk niet. Waar het om gaat is dat de waarde die je nu hebt in ieder geval perfect is.

    Reageer
    #7

    Dat is waar! Bedank weer, ben dat ik op deze manier mijn vragen kon stellen.

    Reageer
    #8

    Graag gedaan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi, ik zit op een waarde van 135.... is dat in orde?

    Bedankt

    Reageer
    #10

    Da valt net binnen de normwaarde. Dat is dus goed

    Reageer
Reageer op: Natrium in het bloed


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief