ferme steek in linker borst

  • #1

    Vannacht om 4.15 uur schrik ik wakker van een heel ferme steek in mn linker borst. Links direct naast het borstbeen. Paar seconden en het is weg. Ik krijg het ijskoud en ril (angst?).
    Ben later wel weer even in gedut. Maar vind t beel eng. Ik lag op mn linkerzij te slapen. Daarna bleef die plek naar aanvoelen. Net of er een hand op rustte. Geen heel zwaar gevoel, maar toch wat druk.
    Net gisteren bij cardioloog geweest voor controle ivm veme extra slagen. Hartfilmpje gemaakt. 2x bloeddruk gemeten. 1e x 159/87, daarna 130/88.
    Ben een vrouw van 42.
    Moet ik me zorgen maken of waren het spieren?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het inderdaad een tussenribspier was die door de ligging op de linkerzijde in de verdrukking is geraakt.

    Reageer
    #3

    Kan dat vandaag ook de hele dag nog door zeuren?
    Misschien stom, maar ik zie best tegen de nacht op. Ben écht geschrokken vannacht. Ook wakker geworden door de pijn. Maar niet benauwd geweest ofzo. Wel hoge hartslag, maar dat lijkt me logisch van de schrik.
    Vandaag de hele dag met vlagen last van m'n borst gehad. En nog steeds. Niet heel heftige pijn hoor. Gewoon druk erop zitten. Het zit echt net links van het borstbeen en dan meer aan de bovenzijde. Zeg maar waar de borst begint en dan een vuist breedte groot. Vandaag gewoon gewerkt hoor. Alleen wel erg moe en heel veel aan het gapen. Maar goed, na 4 uur afgelopen nacht toch onrustig geslapen.
    Maar is de kans groot dat dit zich vannacht weer voor kan gaan doen?

    Reageer
    #4

    Even een kleine aanvulling op mijn reactie zojuist. Ik vertelde al dat ik gisteren bij de cardioloog voor controle terug moest komen. Ik zeg altijd dat het voelt alsof m'n hart er met de sneltrein vandoor gaat. Soms dagen niet, soms wel 20x op een dag.
    Daarvoor heb ik metropolol voorgeschreven gekregen. (zag ik toen ik thuis kwam). Nu is dat een medicijn die ik een jaar geleden ook uit moest proberen (ik meende voor een hoge bloeddruk), en wat toen heel fout gevallen is.
    Ze gaan nu kijken wat ik er wel voor kan gaan nemen. Het is een heel lage dosis en we/ik gaan kijken of het alleen in de periode dat het heftig is gebruikt kan worden. Ben nl. niet zo van de medicijnen, zeker omdat ik er niet altijd last van heb.
    Vandaag overigens wel heel veel last van vele extra slagen gehad. Dit is destijds ook wel terug te vinden geweest op de event recorder die ik 2 weken lang heb gedragen. Maar dat kan allemaal geen kwaad, aldus de cardioloog die ik toen had.
    Maar dan na zoiets van afgelopen nacht, wordt ik echt angstig.

    Reageer
    #5

    Ja hoor. Dat kan. Het kan zelfs enkele dagen aanhouden
    Niet druk maken en gewoon gaan slapen.

    Reageer
    #6

    Die nacht is het goed gegaan. Vond het best eng eigenlijk. Wel bewust op rechterzij gaan slapen. Vaker (onbewust?) wakker geweest.
    Gisteravond bij het in slaap vallen, wakker geschrokken met een snak naar adem. (diepe zucht/adem hap). Maar dit herken ik van een tijdje geleden. Waarschijnlijk heeft dat ermee te maken dat ik ook wat neusverkouden ben (?).
    Maar dan vandaag...
    Heb vanaf vanmorgen een soort van kramp links onderaan m'n ribben in het midden. Beetje lastig uit te leggen. Direct links naast m'n borstbeen, bij de onderste rib voelt het dan net of er ter grootte van een pingpong bal "iets" verkrampt/samentrekt. Ik vind het best eng. En dat gaat de hele dag door. Tijdens het werk, in rust tijdens een boekje lezen bijv. Heel raar.
    Pijn doet het niet echt. Voelt heel vreemd. Echt een gevoel van verkramping.
    Ik wordt er niet heel benauwd bij.
    Het zit dus als het ware net onder/achter de onderste rib.
    Ik weet niet wat ik ermee moet. Wordt er mega onzeker van. Heb getwijfeld om naar de huisarts te gaan. Mijn bloeddruk is ronduit normaal (124/84 met een hartslag van 74). Dat lijkt me netjes.
    Kortom... ik ben de laatste tijd gewoon mega onzeker, en dan maakt dit er niet zekerder op.
    Wat kan dit zijn?

    Reageer
    #7

    Het zou je maag kunnen zijn....Maar zonder verder onderzoek is dat natuurlijk moeilijk te zeggen. Hypeventilatie zou ook nog een optie kunnen zijn.
    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
Reageer op: ferme steek in linker borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief