werkwijze huisarts bij hoge bloeddruk?

  • #1

    Is het normaal dat een huisarts een hoge bloeddruk eerst probeert te bestrijden met bloeddruk verlagers, en pas als deze aanslaan je naar een cardioloog (hart specialist) stuurt.
    Al 2 jaar een hoge bloeddruk, niet stress gerelateerd en u meer dan 2 maanden bloeddrukverlagend lisinopril 20mg aan het slikken. Sloeg niet aan, ook niet na verhoging van de dosis. Dus stelt de huisarts voor om er een bètablokker 100mg bij te doen.
    De thuismeting van de bloeddruk, is gemiddeld 160/110. Bij de huisarts 170/115. (dit met gebruik van lisinopril).
    Aangezien ik al wat langer met deze hoge bloeddruk loop, en mijn ouders zijn overleden aan een aneurysma vraag ik me af waarom ik niet wordt doorgestuurd naar de specialist om naar een oorzaak te gaan zoeken, in plaats van het bestrijden van de klacht.

    (ik ben 47jaar, man. Uitkomst bloed onderzoek huisarts wijst uit dat ik geen risico factor ben voor hart en vaat ziekten, en een vluchtige foto van de buik aorta wees geen bijzonderheden uit, ik hoef daarvoor dus ook niet terug te komen).

    Reageer
    #2

    De huisarts kan in eerste instantie met medicatie proberen de bloeddruk onder controle te krijgen. Als dat niet lukt is het wel zaak om door te verwijzen. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf om een doorverwijzing naar de specialist vragen als je dat nodig vindt.

    Reageer
    #3

    dank je voor je reactie. Ik heb de huisarts om doorverwijzing gevraagd, alleen vind ze het niet nodig. Haar reactie op het overslaan (a-rythme, wat op de bloeddruk meter te zien en te horen is) van mijn hart is; dat heeft iedereen, ook al heb ik het dus continue...

    Reageer
    #4

    Ik moet eerlijk zeggen dat a-rythmen op een bloeddrukmeter niet altijd een betrouwbare indicatie geven. Daarnaast ook geen probleem hoeven te zijn.
    Maar je zult de huisarts toch nodig hebben voor verder onderzoek. Overleg dan met je huisarts om op zijn minst een ECG te laten maken.

    Reageer
Reageer op: werkwijze huisarts bij hoge bloeddruk?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief