hypertensie.

  • #1

    Ik ben ongeveerd drie maanden geleden lid geworden bij een fitness complex. Daar hebben ze bij een soort intake mijn bloeddruk gemeten. Dit was 's ochtends. De waarden dat het apparaat aangaf was: 89-198. De jongen die daar werkte vond dat erg hoog en zei dat ik een bloeddruk meter moest kopen en maar naar de huisarts moest gaan. Ik heb toen dus zo'n meter gekocht en daarmee mijn bloeddruk een aantal keer gemeten. Ik heb gemerkt dat ik dat 's ochtends mijn bloeddruk erg hoog wordt, bijvoorbeeld 218/98. (vanochtend gemeten). Gedurende de dag wordt deze lager, bijvoorbeeld: 165/88. Ik ben gelijk elke dag gaan sporten terwijl ik niet echt dik ben. Ook ben ik naar de huisarts gegaan om te vragen of ik er iets aan moest doen. De huisarts zei dat ik de bloeddruk erg hoog was en dat als deze gedurende een twee weken zo hoog bleef hij medicijnen wilde gaan gebruiken.

    Mijn moeder (een paniekvogel) vond het beleid van deze huisarts niet goed en zei toen dat ik naar een andere huisarts moest gaan. (Ik ben 22 jaar en heb toen maar naar mijn moeder geluistert). De nieuwe huisarts vond het helemaal niets dat ik bij een andere huisarts zomaar was weggegaan en toen hij mijn bloeddruk meette maakte hij een korte insinuatie dat het om witte jassen hypertensie ging. Hij heeft toen bloed laten prikken om te kijken of het om een nieraandoening ging. Deze uitslag was negatief.

    Hij vond het niet nodig om mij te behandelen. Hij zei dat ik meer moest sporten en geen zout meer moest eten. Dit heb ik toen gedaan. Mijn bloeddruk blijft dus nog steeds hoog. Bovendruk tussen 190 en 220 is er gewoon elke dag. Ik drink ook al meer dan een maand geen alcohol meer (dronk daarvoor vrijwel niks). Ik rook verder ook niet. Nu ga ik vrijdagochten opnieuw naar die huisarts om hem te vragen of hij opnieuw mijn bloeddruk wil meten en als hij een hoge waarde meet, wil ik hem vragen om zijn bloeddruk beleid te herzien.

    Stel hij weigert, zal ik dan om een second opinion vragen of is dat echt belachelijk?

    Bedankt voor al het advies.

    Reageer
    #2

    Het bonkt ook in mijn hoofd vaak. Volgens mij komt dat door die bloeddruk.

    Reageer
    #3

    Je bloeddruk is vrij hoog. De hoofdpijn kan daar door worden veroorzaakt.
    Je nieuwe huisarts reageert wel vreemd. Je had beter bij je oude huisarts kunnen blijven....Maar goed. Je zult het nu met de nieuwe moeten doen..

    Als je bloeddruk zo hoog blijft, zal er toch iets mee of aan gedaan moeten worden. Dus weigeren zit er eigenlijk niet in...als hij dat wel doet zou ik zeker om een second opinion vragen of een verwijzing naar de cardioloog.

    Ik zou wel even een stapje terug doen met sporten totdat duidelijk is war er aan de hand is.

    Reageer
    #4

    Dankjewel voor de reactie. Ik ga er dus vrijdagochtend heen en als hij niet voorstelt om te behandelen of iets in die geest zal ik zeggen dat ik het daar echt niet mee eens ben en graag de mening van de andere dokter wil horen. Of dat dan een huisarts is of een cardioloog laat ik in het midden.

    Reageer
    #5

    De huisarts heeft drie metingen gedaan waar het gemiddelde 177/110 van was. Hij moest nu wel toegeven dat het te hoog was en ik heb nu maandag een afspraak voor een 24-uurs meting.

    Reageer
    #6

    Maar eens afwachten wat daar dan uit gaat komen.

    Reageer
    #7

    En...wat is de uitslag van de 24uurs meting?

    Reageer
Reageer op: hypertensie.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief