kortademigheid, opgezette bovenbuik en druk op de borst

  • #1

    Hallo,

    Ik heb de laatste tijd de hele dag last van kortademigheid. Met het warme weer van de laatste tijd was het helemaal erg. Ook was ik erg vermoeid bij minimale of zelfs geen inspanning. Mijn bovenbuik was dan erg hard, en ik voelde mijn hartslag erg pompen..Voor de rest krijg ik dan erg druk op mijn hoofd, en heb ik al bijna een half jaar de hele dag zeer vermoeide gammele benen. Ook breekt me soms ineens een soort zweet/warmte uit. Voor de rest heb ik vaak een soort dizzy, wazig gevoel in mijn hoofd en ben ik stukken meer vermoeid dan normaal

    Ik heb de laatste tijd al onderzoeken in het ziekenhuis gedaan voor de maag en een bovenbuikecho. Hier konden ze alleen een lichte irritatie in de maag zien en heb ik een maand maagtabletten gebrobeert. Voor de rest krijg ik volgende weeek nog een korte dunne darm onderzoek. Dit allemaal ivm de opgezette bovenbuik.

    Ik heb nu het gevoel dat de klachten misschien toch vanuit het hart komen. Ook heb ik vaak een naar gevoel bij het hart. ( in 2007 heb ik een hartkaterisatie gehad, en de vloeistof die ze dan inbrengen. dat nare gevoel).

    In 2007 is bij mij hartfalen geconstateerd door waarschijnlijk een virusinfectie die bij mij op de hartspier is gaan zitten. mijn pompfunctie was 10 procent, maar is nu ongeveer 50 procent. (een jaar geleden).

    Zijn er meer met deze klachten, of weet iemand wat het eventueel kan zijn??

    Reageer
    #2

    Misschien is het goed om ook even een afspraak te maken bij de cardioloog.

    Reageer
    #3

    Hoi Tandor,

    Ja dat lijkt mij ook een goed idee. Ben 39 jaar, en dan zijn dit toch niet normale klachten...

    Ga morgen denk ik langs de huisarts of hij een gesprek met mijn cardioloog kan regelen..

    Reageer
    #4

    Ik heb die opgezette bovenbuik (precies of ik ben zwanger) al sinds mijn 40ste alsook kortademigheid en ook een ganse tijd last gehad van druk op de borstkas .
    Bij mij toen levercystes ontdekt en een chronische maagontsteking maar volgens de artsen kon dit de oorzaak niet zijn van die opgezette bovenbuik .
    Nu zijn we 19 jaar verder en heb nog altijd die opgezette bovenbuik .
    Dit jaar wel longkanker vastgesteld maar dit kan ook niet de oorzaak zijn van die buik .
    Hoe zit het nu bij jou ?

    Reageer
    #5

    Gamma GT. 131. Drink weinig

    Reageer
Reageer op: kortademigheid, opgezette bovenbuik en druk op de borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief