Hart maakt soms een “klotsend” geluid en af en toe last van steken

  • #1

    Deze vraag is voor mijn zoon van 18.
    Hij is er al mee naar de huisarts geweest maar die kan niets ongewoons vinden. Ook al bloedtest gehad. Hij sport niet, rookt en drinkt niet en heeft normaal postuur.

    Mijn zoon heeft regelmatig, vaak als hij op zijn zij ligt, een "klotsend" geluid in zijn hart. Het klinkt lachwekkend maar hij zegt dit heel serieus en blijft hier ook bij. Dan heeft hij af en toe steken rond zijn hart, gewoon als hij stilzit.

    Zoals gezegd kan de huisarts niets vinden maar misschien herkent iemand dit? Is het toch verstandig om een doorverwijzing te vragen bij de huisarts?

    Reageer
    #2

    Beste

    Ik ben een jongen van 17 jaar en heb precies hetzelfde. De popjes/klotsende/krakende geluiden lopen bij mij gelijk met m'n hartslag en heb dit alleen als ik op mijn linkerzij lig, op mijn rechter hoor ik niks. Op andere fora las ik over mensen die er mee naar de dokter zijn gegaan maar niks konden vinden, en het maar 'een gek verhaal' vonden. Hoop dat iemand ooit wat duidelijkheid kan geven, loop er namelijk al een tijdje mee rond. Wat me wel opvalt is dat wat ik heb gelezen alleen jongens zijn.

    Bram

    Reageer
    #3

    Heb trouwens ook vaak pijn in linkerschouder en tussen/onder linkerrib. Vind dit ook zeer vreemd.

    Bram

    Reageer
    #4

    Kijk dit eens

    Reageer
    #5

    Het klinkt als een hartvliesontsteking

    Reageer
    #6

    Als je denkt dat het een hartvliesontsteking is ga dan naar je huisarts. Een hartvliesontsteking is vast te stellen.

    Reageer
    #7

    Inmiddels weer bij de huisarts geweest maar weer kon hij niets vinden. Zou een huisarts daar zelf niet opkomen dat het een hartvlies ontsteking zou kunnen zijn? Hij wil ons niet doorverwijzen. Mijn zoon heeft een geluidsopname gemaakt van het geluid en daar schrok ik van. Je hoort een hart tikkent geluid. De huisarts heeft dit nog niet gehoord maar als ik weer eens ga dan laat ik het hem wel horen.

    We kijken wel weer hoe het gaat maar de zorgen zijn wel minder omdat de huisarts verder niets aparts hoort. En mijn zoon blijkt dus niet de enige te zijn. Hopelijk komen er nog meer mensen op deze vraag af met misschien wel een antwoord dat het vanzelf over gaat.

    Reageer
    #8

    Het gekke is, ik ben ook een jongen van 17 en heb het ook. Ik heb er ook een opname van gemaakt en je hoort het duidelijk. Hier ben ik wel eens voor naar de huisarts geweest en die zag dat mijn hart een flink ritme had. Doorgestuurd naar het ziekenhuis en die zeiden dat het een virus op je longen is. Lijkt mij gek dat je dan je hart zo hard hoort kloppen! Graag wat meer duidelijkheid wat dit nou is? Maak me zorgen over mijn hart

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een virus op je longen zou kunnen hoor. Hart en longen staan direct mer elkaar in verbinding.

    Reageer
    #10

    Ik heb dit ook. Heb me laten checken voor pericarditis (ontsteking van het hartvlies) maar dat bleek het niet te zijn. Wel heb ik op het internet gezien dat andere mensen die dit ok hebben ook vaak bloed in de stoelgang hebben. Dit had ik ook . Dat bleek collitis ulcerosa te zijn. Neem ik nu pillen voor en heb ik geen last meer van. Maar die rare geluiden bij het slaan van het hart dat blijft een mysterie.

    Reageer
    #11

    Helaas doet de huisarts er niets aan omdat hij niets afwijkend hoort. Het blijft eng voor mijn zoon maar blijkbaar moet hij er mee leven of hij groeit eroverheen.

    Reageer
    #12

    2 jaar geleden dat jullie dit hebben geopend ik zou heel graag willen weten hoe het nu met jullie gaat.
    ik ben zelf 18 nu, en heb het ook een soort schoor gevoel een gerammel in me hart. Me hart slaat soms ook over.
    minimaal 15 keer in een uur, soms heb ik ook adem te kort, ik ben al eens naar de huisarts geweest maar die zegt dat het niks is. Soms heb ik echt het gevoel dat ik een hartaanval ga krijgen of iets.

    Reageer
    #13
    Reageer
    #14

    Hallo.

    inmiddels wat jaren geleden dat de groep hier is aangemaakt. Hoe is het nu? Ik ben iets verder nu met mijn dochter (17) na een jaar zoeken en een arts die niet opgeeft. Cardioloog heeft nu gezien dat hart een soort vacuüm trekt en dan dat piepende geluid veroorzaakt. Het is ook zo dat ze het geluid nu kan opwekken en opvallend is dat ze met alleen al gaan staan uit de stoel een hartslag van 120 krijgt! Vanaf 4 jaar tot eind 16 jaar intensief gesport; dus conditioneel is ze prima .

    hie ver zijn jullie??

     

    • gr Moon
    Reageer
    #15

    Mogelijk dat ik het gevonden heb.

    Ik ben 63, bij mij begon het tien jaar geleden toen ik een steile heuvel opklom. Ik hoorde op een gegeven moment een ploppend geluid, toen ik even stilstond. Duidelijk hoorbaar, ook voor mensen om me heen. Ik heb het nu altijd als ik bijvoorbeeld snel een trap oploop. Gaat gelijk aan de hartslag.Verschillenden keren bij de dokter geweest maar dat was een probleem omdat ik dan het geluid niet kan reproduceren.
    Na lang zoeken , ook op engelstalige sites eindelijk gevonden: het gaat waarschijnlijk om een systolische klik en heeft te maken met een hartklep die niet helemaal past. Medisch heet het een mitralisklep prolaps. Dat veroorzaakt dan een zogeheten systolische klik, elke keer dat het hart pompt bij een bepaalde druk. Googel ook op mitral valve prolaps en systolic click sound. Op YouTube staan ook filmpjes. In de meeste gevallen is het blijkbaar niets ernstigs, maar soms op den duur wel. Misschien bij de huisarts niet bekend maar een hartspecialist moet hier toch zeker van op de hoogte zijn. Hoop dat jullie hier iets aan hebben.

    Reageer
Reageer op: Hart maakt soms een “klotsend” geluid en af en toe last van steken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief