Pijnlijke aderen rond pols na kou

  • #1

    Goedenavond iedereen,

    Vandaag kwam ik weer iets tegen wat ik elke winter weer heb. Na het voetballen in redelijk koud tot koud weer heb ik na de tijd last van de aderen op mijn handen en net achter de pols.

    Er komt een pijnlijke druk op te staan wanneer ik mijn handen gewoon laat hangen. De aderen lopen dan ook dikker op dan dat ze normaal doen. Dit gebeuren is na twee a drie dagen altijd weer weg. Maar die dagen laat ik mijn handen niet hangen vanwege de pijn.

    Ik maak me er dan ook geen zorgen over en ik weet ook hoe ik het kan voorkomen maar ik ben toch benieuwd wat dit nou eigenlijk is. Iemand een idee?

    Mvg,
    Brendan

    Reageer
    #2

    Het lijkt erop dat de bloedtoevoer naar je handen gedurende het sporten in de kou niet optimaal is.
    Ben je hiermee wel eens bij de huisarts geweest?

    Reageer
    #3

    Ik ben hier nog niet mee naar de huisarts geweest. Dat zou het kunnen zijn. Maar hoe kan het dan dat ik de dagen die er op volgen er nog last van heb?

    Reageer
    #4

    Dat is de reden waarom ik vroeg of je al eens naar je huisarts was geweest.

    Normaliter zou dat binnen minuten tot enkele uren over moeten zijn. Maar bij jou duurt het wel lang.

    Reageer
    #5

    Ik heb precies hetzelfde probleem. Hele nare pijn in mn polsen wanneer ik in de kou gevoetbald heb. Ben je er inmiddels al achter wat het is? Aangezien het bericht al enigzins verouderd is.

    Gr. Joyce

    Reageer
    #6

    Ha Joyce,

    Ik ben er nooit achter gekomen wat het was. Ik heb er ook geen last meer van. Maar dat komt vast omdat ik niet meer voetbal ;] Mocht jij er nog achter komen wat de oorzaak is laat het weten, ik ben wel benieuwd. Suc6 met zoeken!

    - Brendan

    Reageer
    #7

    Ik heb precies hetzelfde! Wil ook super graag weten wat het is...

    Reageer
    #8

    He!

    Ik heb ook precies hetzelfde, en ik ben er vanmiddag mee naar de huisarts geweest. Hij zei dat hij het in de 37 jaar dat hij in het vak zit nog nooit gezien heeft. Ik ben doorgestuurd naar een vaatspecialist, dus ik ben benieuwd...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben ook benieuwd mijn man heeft echt precies t zelfde.. alleen na voetbal in de kou.. Niet tijdens hardlopen trouwens...

    Reageer
    #10

    Ik heb er altijd last van wanneer het koud is, na het voetballen. Ik heb er vandaag iets meer last van dan normaal.. Ik vroeg me ook af wat het was..

    Wat zei de vaatspecialist?

    Reageer
    #11

    Hier nog een! Gisteren gevoetbald en sinds gisterenavond veel last. Wanneer ik mijn handen omhooggevallen steekt trekt het weg...

    Reageer
    #12

    Heb exact hetzelfde probleem. Net gevoetbald in de kou en aders nu gevoelig wanneer ik mn arm laat hangen. Heb het ook al een aantal jaar. Ook een paar keer gehad dat je de verstoppingen van de aders in mn hand ziet en dat het eromheen licht verkleurt.
    Weet iemand al meer over de oorzaak?

    Reageer
    #13

    Ik denk dat het te maken heeft met de kou. Ik heb er zelf alleen maar last van met de kou, en over het algemeen is het erger wanneer het regent en mijn handen dus nat worden, terwijl het ook nog eens koud is. Ik heb daarbij altijd last van koudere handen. Als ik handschoenen aanheb heb ik er geen last van, dus dat zou de oplossing kunnen zijn voor andere mensen, misschien?

    Reageer
    #14

    Hallo, is iemand er al achter wat het is? Ik heb er zelf ook last van en vroeg me af of iemand het heeft laten uitzoeken.

    Reageer
    #15

    Hier ook weer last na het voetballen.. heb ook kleine bultjes in de aders van mijn hand nu.. na 2 dagen trekt het weer weg. Weet 100% zeker dat het door de kou komt want wanneer ik handschoenen draag tijdens het sporten heb ik het niet.

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke aderen rond pols na kou


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief