Van een lage naar een hoge bloeddruk in een half jaar…

  • #1

    Ik ben 32 en heb altijd een lage bloeddruk gehad zo'n 110/60. Tijdens mijn zwangerschappen (8) ook nooit een hogere bd dan 130/70. Begin oktober is mijn bd nog gemeten op 120/70. Toen ik anderhalve maand geleden naar de bloedbank ging voor donatie was mijn bloeddruk ineens 150/90. Ik schrok ervan en heb een dag later bij de huisarts nogmaals bd laten meten door de assistente, ook daar 150/90. Vervolgen bij nog 2 metingen weer ongeveer 150/90. Mijn eigen huisarts was op dat moment op vakantie dus toen zij terug was een afspraak gemaakt. Zij kwam op 140/86 en vond dat niet te hoog. Maar ik vond het zelf nogal opvallend omdat ik juist altijd zo laag heb gezeten.

    Nu heb ik vorige week een thuismeter meegekregen en nu valt het mij op dat ik 's ochtends een hoge hartslag heb met een lagere bloeddruk 120/86 , 130/88 met een hartslag tussen de 80 en 90 en 's avonds een hogere bloeddruk 145/95 gemiddeld met een hartslag van 60.
    Nu kan ik de overeenkomst tussen hartslag en en bloeddruk wel verklaren maar toch vind ik het vaag...

    Ik ben nog vrij jong, sport 2x per week, mijn bloed is perfect alsmede mijn cholesterol, eet gezond. Wel heb ik chronisch vermoeidheidssyndroom tgv pfeiffer en ben hypermobiel en heb ontzettend snel grote blauwe plekken, mijn bindweefsels zijn dus niet super.

    In de familie aan vaders kant komen hart en vaatziekten veel voor.

    Sinds een paar maanden heb ik regelmatig last van hartkloppingen, oorsuizen en hoofdpijn.

    Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken, wat vinden jullie?

    Reageer
    #2

    In principe is er niets mis met je bloeddruk. Hij valt binnen acceptabele grenzen.
    Wat echter wel opvalt is, dat hij plotseling verandert. Overigens kun je daar wel last van hebben. Hartkloppingen, oorsuizen en hoofdpijn.
    Als je je daar ongerust over maakt vraag dan om een verwijzing naar de cardioloog.

    Reageer
Reageer op: Van een lage naar een hoge bloeddruk in een half jaar…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief