Stress, steken en tintelingen.

  • #1

    Beste mensen,

    Ik ben een jongeman van 20 jaar "oud" en zit met de volgende klachten.

    Vandaag kreeg ik een lichte tinteling rechtsboven op mijn voorhoofd. Het was alsof een troepje mieren rondkroop onder mijn hoofdhuid. Duurde ongeveer 10/15 seconden 3 maanden terug had ik dit ook 1 a 2 x per dag soms duurfde het 1 min.

    Ook heb ik meermaals per dag een zeer licht en zweverig gevoel in mijn hoofd. Dan kan het weer tijdje verdwijnen maar opnieuw voor enkele dagen terugkomen. Duurt maar heel effetjes.

    Wat nog gek is, is dat ik zeer vaak last heb van tintelende handen en voeten/benen, alsof ik constant bloed -of zenuwbaan afsluit.

    Echte hoofdpijn heb ik zelden tot nooit, het zijn die vervelende tintelingen in men lichaam die overheersen.

    Ik heb de dokter al een aantal keer bezocht en ook bloedonderzoek laten doen. De uitslag was positief.

    Nu denkt de dokter dat ik die tintelingen heb door hyperventilatie, wat ik bij mezelf vaak ondervind (het gevoel dat ik geen lucht krijg) en soms steken krijg in mijn hart als i wil in-ademen, dan moet ik mijn adem effetjes inhouden en dan kan ik weer ademen zonder steken, dit duurt niet lang soms 10 sec en 2 in de week.

    Nog even wat achtergrondinfo:
    Ik ben een erg stressgevoelig, onzeker en vaak negatief denkend persoon. In het middelbaar leed ik een zorgeloos leventje, prestatiedruk en stress. Sinds mijn vakantie in September heb ik mij ook nog niet echt kunnen ontspannen. Telkens ik studeer denk ik aan deze zaken en kan ik mij niet meer concentreren. Lijkt alsof ik soms dingen snel vergeet vooral namen soms van mensen die ik een tijdje niet gezien heb.

    Erg bedankt voor degenen die moeite doen om dit te lezen. Graag uitsluitsel over eventuele zaken die ik niet kan hebben, aldus eventuele bevestiging dat dit kan komen door hyperventilatie/stress.

    PS: Ik heb in de verleden een blindedarm operatie gehad 1 jaar terug appendix was bijna gebarsten, ik slikte 2 weken antibiotica, (ben ook een beetje aangekomen, ook nu 1 jaar later).

    Ik drink vaak, maar dan ook heel vaak Red Bull en IJsthee. Red Bull drink ik soms 1 a 2 blikjes per dag..

    Alvast bedankt mensen..

    Reageer
    #2

    "Ik drink vaak, maar dan ook heel vaak Red Bull en IJsthee. Red Bull drink ik soms 1 a 2 blikjes per dag"...

    Meteen mee stoppen en gewoon water drinken!!!

    Reageer
    #3

    Lees dit maar eens goed door!

    Red-Bull, energydrinks en gezondheid
    http://eten-en-drinken.infonu.nl/dranken-overig/11698-red-bull-energydrinks-en-gezondheid.html

    Reageer
    #4

    Beste Rachid,
    Je gebruikt nogal wat cafeïne. Hoofdbestanddeel van o.a. Red Bull.
    Cafeïne stimuleert het centrale zenuwstelsel en kan diverse effecten elders in het lichaam teweeg brengen. De symptomen van een overdosis cafeïne ("Caffeinism") zijn afhankelijk van de ingenomen hoeveelheid en kunnen van persoon tot persoon verschillen.

    Dosering tussen 250 tot 750 mg (2 tot 7 koppen koffie) kunnen rusteloosheid, duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn, stijve spieren, slaapstoornissen, en onregelmatige hartslag. Doseringen daarboven kunnen alle voorgenoemde symptomen en evenals een reactie die vergelijkbaar is met een angstaanval, waaronder delirium, slaperigheid, oorsuizen, diarree, braken, lichtflitsen, ademhalingsproblemen en convulsies (extreme overdosis). Deze hoeveelheid cafeïne kan van een enkele dosering komen of van meerdere doseringen kort na elkaar.

    Alles bij elkaar vind ik je klachten dus niet zo gek. Ga zo snel mogelijk je cafeïne gebruik aan banden leggen.

    Reageer
    #5

    Beste Tandor,

    Hartelijk dank voor u reactie, dat oorsuizen heb ik ook last van dagelijks, dan knijp ik mijn neus dicht en blaas ik zeg maar waardoor mijn oren "open gaan". Rusteloosheid heb ik ook helaas, wordt telkens om de halfuur wakker ongeveer en dan slaap ik weer en halfuurtje..

    Heel apart allemaal, ik ga der proberen mee te stoppen. Nogmaals bedankt!

    Reageer
    #6

    Succes ermee in ieder geval.
    Laat over een dagen even weten hoe het met je gaat.

    Groet
    Tandor.

    Reageer
    #7

    @Rachid, je neus dichtknijpen en dan blazen, zoiets heet 'je oren klaren'.
    http://www.vanlinschotenspecialisten.nl/In-beeld/vraag-en-antwoord.php?id=14

    Reageer
    #8

    Beste Tandor,

    Hierbij mijn bericht over "hoe het met mij gaat".
    Nou, eigenlijk nu prima. Geen steken in m'n hart, wel was ik de laatste 2 dagen erg vermoeiend en lui, nadat stoppen met Red Bull. Maar voel me nu prima. Zo vol houden denk ik.

    Tijdens slapen, ben ik soms wat gaan draaien, geen slaap-ritme kunnen vinden, maar dat gaat van zelf over denk ik.

    @: Renske bedankt.

    Gr,

    Rachid

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste Rachid,

    De problemen met slapen zijn dus onttrekkingsverschijnselen en gaan dus inderdaad weg.

    Succes verder.

    Groet
    Tandor.

    Reageer
    #10
    Reageer
    #11

    Hey Rachid hoe gaat het nu met je heb ook dezelfde klachten voornamelijk tintelingen. Ook hetgeen je zegt miertjes en kan paar seconden duren!

    Reageer
    #12

    ik heb dit ook, uiteindelijk naar de huisarts gegaan en die zei dat het hyperventilatie is en ADD.

    Reageer
    #13

    @Stefan, ik weet niet wat voor klachten je precies hebt maar bij van die vage klachten kunnen je voeding een bepaalde tekorten in je lichaam ook een rol spelen. Bij ADD is ook je voeding belangrijk en kan je vaak wel wat aanvulling gebruiken. Zo kan het dopamine te laag zijn. Bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en andere stoffen kunnen helpen om allerlei lichaamsprocessen beter te laten verlopen en je  neurotransmitters wat meer in evenwicht te brengen. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3 en theanine. Vaak eten we teveel snelle suikers, wat kan zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel en flinke ontregelingen in je lichaam.

    Reageer
Reageer op: Stress, steken en tintelingen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief