bij lichte inspanning kortademig.

  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds een half jaar problemen met kortademigheid
    dit kwam eigenlijk plotseling opzetten, het buitenzetten van de vuilcontainer is al genoeg om het gevoel te krijgen dat ik buiten adem ben. bij het wandelen is het zo dat als ik 500 meter loop ik het al benauwd krijg. het vreemde is wel dat als ik dan even uitrust ik geen last meer heb en gewoon zonder problemen kilometers kan wandelen. ik heb geen dikke voeten of bovenbenen en ook heb ik er geen last van als ik op bed lig en ook hoef ik er niet vaak uit om te plassen. wel heb ik hoge bloeddruk en slik atenolol. mijn gemeten bloeddruk loopt van 160/95 tot 140/79 en alles er tussen in. ook ben ik veel te zwaar (120 kg)ik ga nu wel geregeld fitnessen, daar eigen lijk hetzelfde verschijnsel de eerste 5 minuten fietsen benauwd en na even bijkomen kan ik zonder problemen doorgaan met fietsen op vrij hoog tempo, wandelen op de loopband, crosstrainen zonder het benauwd te krijgen. ik heb het gevoel dat mijn hart even moet warmdraaien. Wie herkent dit?

    Reageer
    #2

    ben even mijn leeftijd vergeten, 54, ik drink en rook niet

    Reageer
    #3

    Inspanningsastma?!

    Reageer
    #4

    Beste Nico,

    Omdat je bloeddruk te hoog is en overgewicht hebt kan het heel goed zijn dat er ondanks het gebruik van de betablokker vaatklachten ontwikkelen.
    Ik adviseer je om een verwijzing te vragen n aar de cardioloog om dit verder te laten onderzoeken.

    Reageer
    #5

    Beste Nico,

    Ik heb juist dezelfde symptomen gehad toen ik ging fietsen en dacht ook dat het niets was tot ik pijn begon te krijgen in de borststreek en een moe gevoel aan de linkerarm. Ik ben toen bij de dokter geweest en hij heeft mij doorverwezen naar een hartspecialist en heb toen testen moeten doen en daaruit is gebleken dat ik een verstopping had in de kroonslagader. Deze zat
    al voor 75 % dicht. Ik heb dan ook een overbrugging gehad. Het was een aangeboren afwijking. Toen was ik maar 45 jaar. Ik ben héél blij dat ik dit laten doen heb want ondertussen kan ik terug alles doen zonder kortademig te zijn en zijn we al 12 jaar verder.
    Dit zijn mijn ervaringen.

    groetjes,

    Reageer
Reageer op: bij lichte inspanning kortademig.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief