Pijn in borststreek

  • #1

    Om een beeld te krijgen: Ik ben 21 jaar 1,87 en woog 6 weken geleden 96 kilo en nu 86 kilo.

    6 weken geleden was ik op school en werd ik opeens helemaal niet lekker. Hier is toen ook de ambulance voor gebeld en deze waren snel ter plaatsen. De ambulance heeft toen een ECG gemaakt en deze was prima in orde. Afgezien van de hoge hartslag van 135 en een wat verhoogde bloeddruk. Het ambulance personeel concludeerde een paniekaanval.

    Vervolgens ben ik diezelfde dag nog naar de huisarts geweest om dit te bespreken.
    Zij heeft me nogmaals gecontroleerd en concludeerde ook paniekaanvallen. En was de bloeddruk ook weer gedaald.

    Na nog 4 keer naar de huisarts te zijn geweest met diezelfde aanvallen hebben we besloten om de psychiater in te schakelen en nu ben ik 3 weken geleden begonnen met citalopram in combinatie met lorazepam die ik nu aan het afbouwen ben.

    Nu heb ik de laatste paar dagen weer enorme last. Dus ben ik gister naar de Huisarts geweest en hier hebben ze me van top tot teen gecontroleerd Bloeddruk 120/80 en het zuurstofgehalte in me bloed was 99% en een hartslag van 66 in rust. Ze heeft ook uitgebreid geluisterd naar me longen en hart en ze zei niks aan de hand.

    Nou komt het: Vannacht lag ik te slapen en rond een uur of twee deed me vader me kamer deur open en dicht omdat er nog wat licht op me kamer branden (laptop die aanstond) ik schrok me letterlijk en figuurlijk me helemaal de schompes. Met kramp in me arm en borsstreek en moest flink na shaken in de loop van de tijd werd ik rustiger en viel ik weer in slaap maar werd telkens om de 3 uur wakker.
    Vervolgens heb ik vandaag last van me buik en een rare kriebel in me borststreek als ik diep in adem en voel ik me wat slapjes. En wat klamme handjes wat 9/10 komt door de citalopram. Soms lijk ik ook wat kortademig maar als ik dan op me ademhaling concentreer word het weer rustiger.

    Voor de rest heb ik af en toe last van me armen dat ze wat zwaar aanvoelen.

    Mijn vraag is eigenlijk als de huisarts alles heeft getest, beluisterd en noem het maar op dan is de kans toch vrij klein dat ik vannacht een hartinfarct heb gehad?

    Zijn er echte trucs die je kan doen dat je bij jezelf kan uitsluiten dat je geen hartinfarct hebt gehad?

    Volgens mij is het wel duidelijk nu dat ik er behoorlijk bang voor ben, hebben jullie rustgevende berichten?

    Ik ben benieuwd!

    Groet,

    Teije

    Reageer
    #2

    Hallo Teije,
    Klinkt alsof je niet helemaal lekker in je vel zit. Kun je iets meer vertellen over je dagelijks leven? Je bent lichamelijk dus kennelijk gezond, maar er is 'iets' dat je dwars zit. Kun je daar zelf de vinger op leggen? Paniekaanvallen kunnen behoorlijk heftig zijn, maar meestal totaal onschuldig. Je denkt dat je hart uit je lijf bonst, maar dat gaat niet zomaar 1-2-3-hoor. Daarbij vind ik dat je de medicijnen die je nu hebt voorgeschreven gekregen behoorlijk zwaar. Heb je op deze site al eens andere topics gelezen over deze medicijnen? De bijwerkingen, het opbouwen, het afbouwen?

    Groetjes, Emmeke

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Mijn dagelijkse leven was vooral naar school gaan van 9 tot 5. Elke dag. Verder zijn er de afgelopen 2 maanden hele zware tegenvallers geweest in bekende kring (zelfmoord en iemand met een hersentumor). Maar ik weet niet of dit de zere plek is. Het zet je wel aan het nadenken over het leven.
    Gedurende deze periode heb ik misschien pfeiffer gehad. Dit was te zien in het bloedonderzoek dat je zeg maar het laatste staartje zag in de lever.
    Hierdoor ben ik waarschijnlijk oververmoeid door geraakt en overspannen.

    De medicijnen heb ik maar voor lief genomen omdat het echt niet langer kon hoe ik er bij liep na die paniekaanvallen me lichaam was echt een wandelende adrenaline bom.

    Verder heb ik nu ook cognitieve gedragstherapie.

    In ieder geval dank voor uw eerste reactie!

    Reageer
    #5

    @Emmeke bent u een arts of iets dergelijks?

    Reageer
    #6

    Hai, nee hoor ik ben geen dokter. Ik probeer alleen mee te denken.

    Reageer
    #7

    Paniekaanval verschijnselen:
    http://thuisarts.nl/paniek/ik-heb-paniekaanval

    Reageer
    #8

    @Emmeke o dat vind ik zeer aardig!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi, weet je wat ook helpt ter afleiding? Elke dag een half uurtje wandelen. Klinkt misschien suf, maar het maakt je hoofd leeg en je bent lekker buiten.

    Succes

    Reageer
    #10

    @Olga

    Dankjewel voor de tip.
    Op dit moment voelen buiten activiteiten nog niet heel fijn aan maar ik doet het wel! omdat ik ook lorazepam gebruik hierdoor zit je in een soort koker en is sporten en wandelen nog niet echt plezierig.

    Zodra ik met de lorazepam klaar ben ga ik weer intensief aan de slag.

    mvg Teije

    Reageer
    #11

    Hallo Teije,
    Ik kan me voorstellen dat je na zulke ingrijpende gebeurtenissen niet meteen staat te popelen om fanatiek te gaan sporten, maar dat bedoelde ik ook niet. Het gewoon bewegen - lopen, wandelen, met blote voeten door het zand langs de vloedlijn - maakt endorfine in je bloed aan en endorfine zorgt ervoor dat je je lekker voelt.

    Liefs Olga

    Reageer
Reageer op: Pijn in borststreek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief