Steken op borst, doortrekkend naar schouder en arm

  • #1

    Hallo,

    Een week geleden kreeg ik tintelingen op de linkerborst die doortrokken via mn schouder naar mn arm. Dit wordt ateeds erger en ben er ook al meerdere malen mee naar de huisarts geweest. Die zegt verkoudheid en spierpijn, maar hij heeft me niet goed onderzocht. Ik heb het idee dat er misschien toch iets meer aan de hand kan zijn.

    Inmiddels zijn het felle steken die steeds vaker voorkomen. Deze ' pijnaaanvallen' duren ook steeds langer. Laatste keer ongeveer 3 kwartier felle steken op de borst. Daarna allemaal roodpaarse vlekken die van de borst, via de schouder, onderkant bovenarm naar onderkant onderarm lopen. Na een tijdje is dit weer verdwenen.

    Ik maak me echt heel erge zorgen, ben namelijk nog jong en leef gezond, maar heb wel hart en vaatziekten in de familie zitten. Wie weet wat dit zou kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Hai, laat je doorverwijzen naar een cardioloog. Je zegt zelf dat er hart- en vaatziekten in de familie voorkomen.

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Hey,

    Dat wil ik dus ook, maar de huisarts vind het onzin. Hij zegt dat ik gewoon rust moet nemen en een paracetamol en dat als het over 2 weken nog niet over is, ik misschien nog maar eens terug moet komen. :s

    Reageer
    #4

    Kan het hyperventilatie zijn? Of andere spanning?

    Nina

    Reageer
    #5

    Voordat zo'n aanval begint kan ik nog gewoon ademen, maar door die steken wordt ik na een tijdje wel benauwd. Hoewel het ademen op zich geen pijn veroorzaakt. Ook gaat mn hartslag dan juist omlaag.

    Ik heb de laatste tijd ook niet echt stress ofzo. Vanmiddag voelde ik me juist heel gelukkig toen het ineens vanuit het niet kwam opzetten.

    Reageer
    #6

    Ik zou een longfunctie test doen.
    Groetjes

    Reageer
    #7

    Anderhalf jaar geleden heb ik al een longfunctie onderzoek en nog enkele andere longonderzoeken gehad. Daar kwam toen uit dat ik een iets groter dan gemiddelde longcapaciteit had en dat ik die ook goed benutte. Zou dat in de tussentijd kunnen veranderen? Ik leef namelijk nog net zo gezond.

    Reageer
    #8

    Tsja, dan maar het advies van de huisarts opvolgen en het nog twee weken aanzien. Laat je weten hoe het met je gaat?

    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo allen,

    Gister toch maar weer heengeweest. Hij begon eerst over paniekaanvallen, maar na lang aandringen heeft hij eindelijk mn hartslag opgemeten. Hartslag 150, bloeddruk laag en zuurstofgehalte 100. Waarschijnlijk toch iets aan mn hart, en ook overige orgaanschade. Huisarts kon op dat moment niets meer doen. Maandag stuurt hij doorverwijzingsbrief naar het ziekenhuis en dan maar afwachten wanneer ik terecht kan. Hij zei wel dat er iets flink mis is. :s

    Reageer
    #10

    Dus toch?! Goed dat je voet bij stuk hebt gehouden. Houd je ons op de hoogte?

    Sterkte

    Reageer
    #11

    Even een update. De huisarts zelf was er deze week niet, een vervanger wel. Die wil me niet doorverwijzen naar het ziekenhuis en zegt dat ik waarschijnlijk gewoon verkouden ben en stress heb. Hij heeft me niet eens onderzocht. Inmiddels zijn mn beide benen knalrood geworden en voelt het alsof er heel veel druk opstaat. Alsof het bloed niet goed wordt rondgepompt ofzo. :s heb nu trouwens maagzuurremmers (?) voorgeschreven gekregen om van de druk op mn borst af te komen... Snap er niks van. Wat kan ik nu het beste doen? Bij de spoedeisende hulp zullen ze me wel terugsturen naar de huisarts, of kan ik dat toch proberen?

    Reageer
    #12

    Als jij je gewoon echt helemaal niet goed voelt, ga dan naar de SEH.

    Reageer
    #13

    ben een jongen van 19 jaar, sportief en hiervoor nooit ergens last van.

    OOk last van me darmen: parasiet gehad in twaalfvingerigedarm
    ook last van me onderrug tot bovenrug, schouders, nek

    De klacht van me linkerborst kreeg ik rond het einde van de zomer 2012. Rond begin augustus ongeveer om precies te zijn. Tijdens het trainen van mij borst maar ook andere lichaamsdelen zoals rug, armen enz kreeg ik last van mij borst soort van pijnlijke steken. Toen ik deze klachten kreeg dacht ik ten eerste aan een overbelasting van mijn borstspier/en door het fitnessen. Ik heb meteen een afspraak gemaakt bij een fysiotherapeut alleen dit bleek niks te helpen en de fysiotherapeut kon ook niks vinden. De klacht bleef aanhouden en werd steeds erger vaak in rust.
    Ik ben daarom ook ergens in augustus naar de dokter gegaan met deze klacht die heeft mij hart beluistert en mijn bloedruk gemeten en gedrukt op verschillende plekken op mijn borst wat niet pijn deed. Overal was alles dus goed volgens de dokter alleen de klacht bleef er nog steeds.

    Tijdens het trainen bleef me borst steeds steken en tijdens het werken in de supermarkt kreeg ik ook steeds last als ik iets oppakte.
    Rond 9 september ongeveer ging het al wat beter ik verminderde het sporten en deed rustig aan. Op die een zonnige dag ging ik naar het strand en alles bleek wat beter te gaan ik kreeg al weer een goed gevoel tot dat ik iets te enthousiast een rare sprong in het water maakte waardoor ik met me nek naar achterklapte en borst naar voren op het water. Ten eerste voelde ik me een beetje raar in me hoofd en ben daarna naar huis gegaan niks aan de hand beetje lichte hoofdpijn. Dag daarna werd de hoofdpijn erger begon ook wazig te zien.

    Ik heb meteen een afspraak gemaakt bij de doktor die constateerde dat het een lichte hersenschudding was. Na een week ongeveer had ik geen klachten meer en me borst voelde ook beter aan en had wat minder last daarvan.
    Een week hierna kreeg ik weer kreeg ik last van hyperventilatie opeens uit het niets toen ik wakker werd me handen begonnen te trillen, ik had dit nog nooit meegemaakt.
    De weken daarop bleef ik steeds rare dingen krijgen zoals tintelingen in me armen en rare dingen wat waarschijnlijk te maken had met hyperventilatie.

    De klachten in mijn borst bleven steeds aanhouden en ik wist me er geen raad mee. Ik stopte met fitnessen omdat dat natuurlijk niet goed aanvoelde. Ik ben tig keren naar de huisarts gegaan om alles te controleren en nooit was er iets te vinden en de huisarts dacht dat het kwam door hyperventilatie wat overigens wel zou kunnen maar dat zou nooit maanden kunnen aanhouden volgens mij. De klachten veranderde steeds de klacht begon boven in mijn linkerborst als ik er op drukte deed het pijn. Maar bijvoorbeeld een week later kreeg ik last onder me linkerborst en dan weer bijvoorbeeld op een andere plek na een tijdje heel apart. Ik ben tig keren naar de fysiotherapeut geweest die ook dachten dat het iets met hyperventilatie( te snel ademen) te maken had. Ik ben vaak behandelt door de fysiotherapeut maar niks bleek te helpen. Sinds begin januari 2013 ben ik overgestapt naar een manuele fysiotherapeut. Die heeft al mijn wervels nagekeken en kwam tot de conclusie dat het iets met mijn ribben te maken heeft. Hij heeft mij een stuk of 11 keer behandelt. De eerste keer hielp de behandeling goed en ging het iets beter maar hierna is het nooit echt veel beter gegaan. De klacht is er nog steeds. Ik denk dat hoeveel behandelingen er ook worden gedaan het toch niet de klacht vermindert. Het gaat soms wat beter na een behandeling maar het is nooit weg.

    De klacht:

    - Steekjes door Linkerborst
    - Rare tintelingjes(stromingen) door me linkerborst maar ook buik, rug, armen
    - Rare kloppingen in linkerborst lijkt iets spastisch maar ook in schouder, buik, rechterzij, linkerzij, rug
    - Soms soort van korte pijn op linkerborst duurt paar seconden
    - Vrij weinig adem als ik snel moet rennen
    - Bij warming-up bij het dansen beetje buiten adem maar daarna helemaal niet en gewoon door kunnen gaan en niet vermoeid en zweterig zijn

    Sinds deze week:

    In de bus had ik nergens last van
    Toen ik aan het lopen was naar mijn stage kreeg ik ook al last helemaal bovenin me linkerborst.
    Zat op de wc en kreeg opeens pijn in me linkerarm soort van stekend toen boven in me linkerborst, toen begon ik te zweten en raar te worden , dus ging maar snel de wc uit en rustig zitten.

    Is er iemand die weet wat dit is of ook dit soort klachten heeft. Loop er nu al 7 maanden mee.

    Reageer
    #14

    Wauw, een heel verhaal, maar ik zou je acupunctuur adviseren! Of een sportarts of een chiropractor. Anders Dry-needling via een opgeleide fysiotherapeut.

    Succes

    Reageer
    #15

    Dankjewel voor je reactie, ik ben al bezig met een afspraak te maken met een chiropractor of een osteopaat het enigste wat ik niet wil is dat ik geld verspil aan iets wat niet werkt.

    Reageer
Reageer op: Steken op borst, doortrekkend naar schouder en arm


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief