bang voor hartaanval

  • #1

    Hallo! Ik ben Dustin, 20 jaar oud en ontzettend bang voor een hartaanval.

    De eerste keer dat ik klachten kreeg was 3 maanden geleden en bestonden vooral uit hartkloppingen en pijn rechtsboven het hart. Ben hiervoor naar een doctor geweest die mij heeft doorgestuurd voor een ecg en wat bloedtesten (trombocyten, en ik dacht electrocyten+fnv) waarvan alles goed was. Wel was mijn bloeddruk te hoog

    De klachten waren een tijd minder en kwamen daarna opeens weer terug in ergere vorm. Zo erg dat ik op zaterdag 2 weken terug de huisartsenpost gebeld heb. Kreeg te horen dat het tussen mijn oren zat(wat ik niet pikte). Heb besloten om het gesprek te beeindigen en geprobeerd om alles te negeren. Dat lukte aardig, tot ik afgelopen zondag ging sporten. Tijdens het sporten voelde ik mijn hart een paar keer overslaan en voelde totaal niet goed dus ben ik gestopt. Nog geen minuut nadat ik gestopt was werd alles bijna zwart voor mijn ogem en weet zeker dat mijn hart even stopte met pompem. Ook voelde ik een ader opzwellen( links in mijn arm) Die hele dag (erna) had ik last van een zeer moe gevoel op mijn linkerborst met ijskoude rillingen en een constante pols boven de 150. Ook was ik kortademig.

    De ijskoude rillingen heb ik vandaag de dag nog steeds, wel in mindere vorm gelukkig. Mijn pols is 100 als ik zit en zodra ik ga staan gaat dit omhoog tot de 140. Heb nu ook een constante pijn in aders met het gevoel dat ze bekneld zitten. Vanochtend werd ik wakker met een pols van 90, een tinteling in mijn hand, pijn links in mijn nek en last van zuur en ijskoude rillingen. ik heb een paar vragen.

    - is de kans op trombose er ook al heb ik 1-2 maanden geleden daarvoor een test gehad?

    - is er misschien kans op een bloedpropje?

    - hoe groot is nou eigenlijk de kans op een hartaanval? Ben de afgelopen jaren nou niet precies een rolmodel geweest qua gezondheid(bijna dagelijks frituren, weinig tot niet sporten, elke dag vele uren zoniet de hele dag zitten).

    - heb ook uitgevonden dat ik 's nachts weinig adem. Is dit normaal of kan dit ook door een hartkwaal komen?

    Ik maak mij hier zo ongerust over dat ik er slapeloze nachten van heb. Wat informatie zou ontzettend fijn zijn en zeer welkom!! Doctors schijnen mij maar weinig serieus te nemen dus probeer het maar is via hier. Vrijdag heb ik weer een afspraak met een doctor. Bedankt voor uw tijd!

    Reageer
    #2

    Hai,
    Ik denk aan hyperventilatie, maar laat je voor de zekerheid doorverwijzen naar een cardioloog.

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Met je hart is dus alles in orde. Ik denk dat je er goed aan doet om de frituurpan te vervangen voor gezond eten. Dan zal je bloeddruk ook wel verlagen. Ga meer bewegen, elke dag een half uurtje wandelen doet al wonderen.

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: bang voor hartaanval


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief