Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies - Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)  Klik hier voor informatie en beschikbaarheid
Doe hier de slaaptest!

Heeft u wel eens slaapproblemen of last van snurken, vermoeidheid of concentratieproblemen?
Doe dan onderstaande medisch erkende slaaptest van Dokter.nl, om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen. De uitslag van de vragenlijst geeft aan of er bij u wel of geen verhoogd risico is op een slaapstoornis.

Geef aan wat op u van toepassing is:

1. U snurkt
Maak a.u.b. een keuze

2. Bent regelmatig vermoeid
Maak a.u.b. een keuze

3. Last van apneus  (door partner vastgestelde ademstops tijdens slaap)
Maak a.u.b. een keuze

4. Hoge bloeddruk
Maak a.u.b. een keuze

5. U heeft duidelijk last van overgewicht (BMI= bodymassindex > 35)
Maak a.u.b. een keuze

6. Ouder dan 50 jaar
Maak a.u.b. een keuze

7. Halsomvang is meer dan 40 cm
Maak a.u.b. een keuze

8. U bent een man
Maak a.u.b. een keuze

 
Uitslag vragenlijst

Vul hieronder uw naam en e-mailadres in en ontvang binnen enkele ogenblikken per mail de uitslag op uw ingevulde vragenlijst.

Achternaam
Vul a.u.b. uw achternaam in

Uw e-mailadres
Geef a.u.b. een e-mailadres op

Vink a.u.b. de algemene voorwaarden aan


Uw privacy zal te allen tijde gerespecteerd worden. Dat betekent dat er geheimhouding rust op uw persoonlijke en medische gegevens. Uw gegevens zullen dan ook nooit aan derden verstrekt worden.

Ik wil graag gebeld worden door een KNO-arts als er een substantieel risico bestaat op OSAS:

Uw telefoonnummer (optioneel)
Ongeldige invoer

Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

  Druk op borstkas, wat kan de oorzaak zijn?

Druk op borstkas, wat kan de oorzaak zijn? 23 mrt 2013 18:35 #1

Hallo mensen,

Ik ben nieuw hier op het forum en ik ben hier omdat ik een vrij serieuze probleem heb. Dus ik hoop dat ik hier wat meer informatie kan krijgen.

Ik ben een jongen van 20 jaar en ik heb sinds een aantal maanden flink last van stress. Als gevolg van de stress heb ik een soort stuiptrekking gekregen, waarbij continu de spieren in mijn borst/buik samentrek.

Naast de stress heb ik nu sinds een aantal weken last van druk op mijn borst. Geen pijn, maar meer een gevoel alsof m'n longen m'n borstkas naar voren duwt. Eerst dacht ik dat dit een gevolg was van de stress, maar nu heb ik sinds een week ook erg last van steken in mijn linkerarm. Hierdoor heb ik het idee gekregen dat het probleem wel een stuk serieuzer kan zijn.

Ik ben hierdoor nog al bang geworden en heb nu af en toe last van paniekaanvallen, waarbij ik heel kortademig wordt en de druk in m'n borst toeneemt.

Ik ben in de laatste twee jaar nogal dik geworden en ik leef vrij ongezond. En nu met de recente problemen denk ik dat ik misschien wel hartproblemen heb. Als ik mijn hand op m'n borstkas leg of op een ader voel ik ook nauwelijks een hartslag, terwijl dat vroeger wel anders was. ook voelen alle spieren in m'n lichaam de laatste tijd nogal slap.

Ik ben geen expert en wil dus ook niet zomaar conclusie trekken of het één met het ander linken. Daarom hoop ik dat iemand mij hier meer informatie kan geven. Ik ben van plan naar de dokter te gaan, maar door privé situaties is het momenteel geen goed idee om paniek te zaaien. Daarom hoop ik dat ik hier wat meer antwoord kan krijgen voor ik daadwerkelijk naar de dokter ga. Graag wil ik weten of het inderdaad hartproblemen zouden kunnen zijn of dat het puur door de stress komt? Ik hoop snel wat reacties te krijgen en alvast bedankt.

Re:Druk op borstkas, wat kan de oorzaak zijn? 23 mrt 2013 19:42 #2

  • Tandor
Beste Mrtv

De klachten die je beschrijft passen bij heel goed bij stress problemen. Paniekaanvallen, druk op de borst, kortademigheid passen bij hyperventilatie. Dat is behandelbaar.

Omdat je je toch ongerust maakt over je hart, is het verstandig bij de huisarts langs te gaan met je klachten. Deze kan zelf een hartfilmpje maken of je hiervoor doorverwijzen. Zo krijg je daarover in ieder geval zekerheid.
Moderators: Cheers, Tandor
Bel met medische vragen of voor advies - Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op