Gevolgen van spataderen?

  • #1

    Ik ben 20 jaar en ben heb al sinds dat ik mij kan herinneren spataderen aan de binnenkant van mijn benen. Ik ben vaak naar het ziekenhuis geweest en de conclusie is: je kunt er niks aan doen want je zenuwen zitten om je aderen heen getakt. Dus ik zal er mee moeten leven. Op zich geen probleem, want had er tot voorheen niet veel last van.

    De laatste tijd maak ik me wat meer zorgen. Als ik te lang zit krijg ik pijnscheuten in mijn spataderen en tegelijkertijd ook in mijn hart. Het voelt echt als messteken zo erg. Daarnaast heb ik nog andere rare verschijnselen en ik wil graag weten of dat iets met mijn spataderen te maken heeft.

    Ik heb namelijk sinds gisteren zenuwtrekken in mijn bovenbeen. Net of het klopt of dat mijn spieren samentrekken. En deze ochtend werd ik wakker met hetzelfde probleem maar dan in mijn tenen. Het gaat maar niet over. Zelfs als ik met mijn been omhoog ga zitten.

    Wat kan dit zijn? Is het ernstig en moet ik naar de dokter hiervoor?
    Ik hoop dat iemand mij kan helpen, want ik maak mij nogal zorgen...

    Reageer
    #2

    Anouk, die zenuwtrekken die je voelt zijn spierkrampen. Normaal zijn in de spier niet alle vezels gelijktijdig actief. Terwijl een deel van de vezels samentrekt "rust" de rest uit. Het "werken" en "rusten" wisselt met een grote frequentie. Op die manier kan een spier gedurende langere tijd blijven presteren.
    Kramp is een plotse, onwillekeurige samentrekking van alle spiervezels van een spier, meestal tijdens of na intensieve sportbeoefening.
    Spierkramp ontstaat doordat de zenuwen die de spieren doen samentrekken, verkeerd reageren en te veel signalen doorsturen om samen te trekken. Soms verschijnt spierkramp zonder aanwijsbare oorzaken maar meestal zijn er herkenbare oorzaken aanwezig. Zoals bij jou door verminderde doorbloeding. De zenuwen en daarmee de spieren krijgen verkeerde signalen.

    Die pijnscheuten die je voelt komt door een geïrriteerde ader. Aders kunnen felle pijnscheuten geven. Op zich niet ernstig, maar als het gebied rood en warm is en je het gevoel hebt dat je koorts hebt, kan de ader ontstoken zijn en dan moet je echt naar je huisarts.

    Janneke, mapquassagetherapeut

    Reageer
    #3

    Wat heeft het hart te maken met spataderen?

    Ik hoor graag van u, het liefst morgen

    Reageer
    #4

    In ernstige gevallen kunnen spataders bloedklonters veroorzaken!

    Reageer
    #5

    En je wilt niet dat zo'n klonter in je hersenen of je hart terecht komt...

    Reageer
Reageer op: Gevolgen van spataderen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief