Gezonde bloeddruk!?

  • #1

    Ik meet vaak mijn bloeddruk thuis met een bloeddruk meter. Vaak geeft die mijn bloeddruk wel aan als gezond, maar vaak ook lager bijvoorbeeld 113/78 en dan weer 118/82 en dan opeens weer 123/80 en soms hoog. Maar ik heb last van een angststoornis en kan me daar soms best wel druk om maken, omdat ik voornamelijk bang ben om flauw te vallen, en graag controle wil hebben omdat ik weet dat ik met een normale bloeddruk niet kan flauwvallen.

    Het lijkt me dat het gezond is dat je bloeddruk af en toe schommelt? en wat is nou echt een lage bloeddruk? Hij geeft bij mij niet echt extreem lage bloedruk aan, in de ochtend vaak wat lager dan smiddags.

    Ik kan me daar best wel druk om maken. Omdat ik het gevoel krijg dat ding mij onder dwang heeft en dat ik het van mijzelf moet controleren om meer zekerheid te heben.

    Reageer
    #2

    Hoi Samira,

    Ik hoor wel vaker van mensen ie thuis hun bloeddruk meten, maar ik moet eventjes benadrukken dat een officiele meting van de bloeddruk alleen maar kan worden gedaan door een gekwalificeerd apparaat door een gekwalificeerde medewerker (zowel arts, doktersassistent of verpleging). Als je niet zeker bent over je bloeddruk, laat dan even bij de huisarts je bloeddruk meten.

    Groetjes,
    Thobias

    Reageer
    #3

    Let erop dat de gewone bloeddrukmeters niet altijd te vertrouwen zijn. Tijdens dat je de druk neemt even pompen(vuistje maken dus) niet te hard. En inprincipe mag je ook niet praten.

    Reageer
Reageer op: Gezonde bloeddruk!?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief