DVT (Trombose) of niet

  • #1

    Beste,

    Na een lange treinreis van zo'n zes uur tussen Schiphol en Berlijn ben ik na een nachttreinavontuur van zon 14 uur in Boedapest beland. Later de dag van aankomst viel me wat pijn in het linkerbeen op.

    Ik moet hierbij zeggen dat ik in Berlijn al bedacht dat ik in de eerste trein niet van mn stoel was gekomen tijdens de rit. Wel heb ik mn benen wat bewogen op en neer tegen de stoel. Daarom omdat ik wel eerder van trombose gehoord heb heb ik in de nachttrein wel regelmatig bewogen. Slapen lukte niet echt dus dat heb ik de eerste dag snel ingehaald.

    Nadat ik wakker werd en wat had rondgelopen viel me een kleine pijn ter hoogte van scheenbeen en kuit op in mijn linkerbeen. Ik had wat rondgezocht op internet en schrok een beetje met die verhalen.

    Soms was de pijn er, soms ook weer weg, ook niet heel pijnlijk maar ik begon er op te letten. De volgende dag leek de pijn in eerste instantie weg maar kwam later toch weer terug en dit keer in zowel onder- als bovenbeen. Ik was er weer op aan het letten. Later die avond stevig gedronken en had ik er niet meer op gelet en voelde ik ook weinig.

    De derde dag ook weinig aan de hand tot nadat we een grote heuvel hadden beklommen. In eerste instantie weinig last maar eenmaal beneden moest ik nog een halfuur door de stad lopen. Toen voelde ik vooral pijn in mijn linkerknieholte zeg maar onderbeen en voet maar weinig in mijn rechterbeen zelfs als ik daar op probeerde te letten.

    Deze pijn was er vooral of bijna alleen bij het lopen en de pijn achter de knie ontstond een uur na het klimmen.

    Weer wat gezocht op internet en weer gemengde verhalen leek het.

    Ik weet niet of ik me de pijn inbeeld (alhoewel vandaag na het klimmen wel echt leek in het linkerbeen en ik vind het raar telkens niet in rechterbeen), dat de pijn een andere oorzaak heeft, of dat ik een dokter moet bellen ik zit toch in het buitenland en dat duurt ook wel weer even.

    Verder zover ik zie geen zwelling of rode kleur.

    Geen lid van een risicogroep tenzij de treinreis dat is.

    Begin twintig ben ik.

    Bij voorbaat dank voor antwoorden.

    Reageer
    #2

    Hallo, je zegt zelf dat je 6 uur hebt stilgezeten. Misschien dat je een zenuwtje bekneld hebt. Ik denk niet meteen aan trombose, je bent 20. Hoe gaat het nu met je?

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Ey, begin 20, maar scan laten maken daar en ze vonden niet iets.

    Reageer
    #4

    Nou ja wel iets maar geen trombose haha.

    Reageer
    #5

    Trouwens wel blij dat ik geweest ben achteraf. Dan ben je er ook minder mee bezig en ze vonden dus niet iets slechts dus dat zit goed, kon weer door, dat is toch wel erg belangrijk.

    Reageer
    #6

    Bedankt voor je bericht. En nu meer bewegen he!

    Reageer
Reageer op: DVT (Trombose) of niet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief