hartkloppingen, snelle hartslag, pijn rond de hartstreek…

  • #1

    Hallo,

    Ik zal even in het kort mijn verhaal uitleggen.

    Drie weken geleden is het begonnen, ik kreeg acute koorts 39.8 met daarbij griepachtige klachten. Dit heeft 3 dagen geduurd, koorts was daarna ook weer verdwenen en ik voelde me weer als herboren.

    Dag daarna ben ik weer gaan werken echter na een paar uur voelde ik me helemaal uitgeput alsof me lichaam fanatiek heeft gesport met zware hoofdpijn eenmaal thuis bleek ik weer koorts te hebben 38.6.

    Ik kreeg steeds meer klachten dag daarna voelde ik me zo beroerd dat ik dacht dat ik flauw zou vallen bij elke beweging die ik maakte.

    Weer een dag later voelde ik me weer een stuk beter maar heb die dag nog rustig aan gedaan. Op gegeven moment lag ik op de bank en kreeg in eens een heel raar gevoel bij me hart alsof er een mes werd in gestoken ik vloog van bank als reactie hier op maar gelijk kreeg ik een tweede pijnscheut! Ik werd ook meteen licht in me hoofd en ben toen flauw gevallen. Na 5 seconden kwam ik weer bij en had heel even een moment moeite met praten en kwam niet meer uit me woorden. Ik had op dat moment een hartslag van 150.

    Dokterspost gebeld want het was al laat in de avond en zeiden dat het waarschijnlijk niets ernstigs was en dat ik de volgende dag maar naar me huisarts moest gaan en dat heb ik gedaan. Na deze aanval bleef ik hartkloppingen houden, een soort van spierkramp rond de hartstreek en regelmatig een snelle hartslag.

    Huisarts zei dat het met de griep te maken had en dat ik niet genoeg had uitgerust...Ik heb vervolgens codeiine fosfaat gekregen en moest het nog maar een weekje uitzieken. De koorts was vrij snel weggegaan sinds ik die codeiine fosfaat gebruikte.

    Ik heb verder maar rustig aan gedaan ook al voelde ik me niet meer ziek/grieperig alleen last van hartklachten.

    Ik ben in tussen tijd ook nog 2 keer flauw gevallen maar nog steeds beweerd de huisarts dat ik griep zou hebben (heeft ook verder geen enkele controles bij me uitgevoerd want vond dit niet nodig)

    Ik loop nu al drie weken met deze klachten en gisteren was het dusdanig erg dat ik echt dacht dat me hart het zou begeven. Extreme pijn, hartkloppingen, snelle hartslag (150). Ik heb toen weer de huisartsenpost gebeld omdat het hemelvaart was. Ik kon meteen langskomen en de huisarts daar heeft geluisterd naar me hart, op het moment dat ik daar was had ik nog steeds en snelle hartslag (140) en er was een 3e harttoon te horen (weet niet precies wat het inhoud)

    De huisarts vond het nodig om dit meteen na te laten kijken op de spoedeisende hulp heb ecg gehad deze was goed. Ook was me bloed gecontroleerd en daaruit kwam naar voren dat ik mogelijk een longembolie zou hebben dus hier werden ook foto's van gemaakt maar ook hierop was niks te zien.

    De oorzaak van mijn snelle hartslag weten ze dus niet en denken dat ik nu weer opnieuw met een griep te maken heb omdat ik weer verhoging heb gekregen sinds gisteren.

    Ik heb zelf een hartslag meter en daar uit blijkt dat in de meeste gevallen mijn hart in rust toestand ongeveer 60-66 slagen per minuut is. Op het moment dat ik hevige klachten heb is dit tussen de 110-130 slagen per minuut ik lig op dat moment ook gewoon op bed of zit in een stoel.

    Als ik bijvoorbeeld vanuit bed kom en even naar de keuken loop gaat mijn hart meteen te keer (140-150) en heb dan het gevoel alsof mijn hart overslaat af en toe ik weet niet hoe ik het precies moet omschrijven maar het is in ieder geval een naar gevoel.

    Nu moet ik de komende drie dagen volledige rust nemen en als ik dan nog steeds klachten en koorts heb moet ik maar een nieuwe afspraak maken bij de huisarts ze willen eerst uitsluiten of het niet te maken heeft met de griep die ik volgens hun zou hebben?...

    Ik durf nu ook bijna niet te veel meer te bewegen.

    Wat zou dit kunnen zijn? Had er niet meteen verder onderzoek gedaan moeten worden? En kan dit geen kwaad verder?

    Reageer
    #2

    Ik heb overigens een normaal gewicht en leef verder altijd gezond. Het komt ook zelden voor dat ik ziek of griep heb.

    Reageer
    #3

    Ga naar een natuurgeneeskundige! Het hoeft niet ernstig te zijn, maar kan wel. Kijk op medica natura drachten. Sterkte!

    Reageer
    #4

    Hoe is het trouwens nu met je? Een natuurgeneeskundige kan veel meer zien dan artsen. Het kan zijn dat je niet tegen bepaalde voedingsstoffen kunt ofzo..

    Reageer
    #5

    hallo allemaal,

    Toevallig heb ik ook last van hartkloppingen.
    ik loop er al langer dan 6 maanden mee.
    ik beweeg amper en ben erg aangekomen.
    vooral als ik ga slapen en niet meteen in slaap val ga ik me erg foccusen op mn hartslag en dan lijkt het erger te worden.
    als ik rustig op de bank zit voel ik af en toe een hartslag en als ik me er weer op focus lijkt het weer op te spelen.
    zo heb ik mn zelf wijs gemaakt dat het tussen mn oren zit en dat ik er niet aan moet denken maar dat lukt niet altijd.
    soms krijg ik er een raar gevoel bij..het gevoel is moeilijk uit te leggen..net alsof ik in paniek raak en een soort ander gevoel net alsof er iets aankomt..een warm raar gevoel..
    meestsal spring ik dan meteen op en loop ik een rondje..pak ik mn zoon beet en zin ik een liedje om mn gedachte even op iets anders te zetten.
    mijn dokter zei mij ook dat het niets is en heeft me zo naar huis gestuurd maar ik heb het gevoel dat mn lichaam me iets wilt vertellen maar ik weet niet wat.
    zelfs nu als ik erover type word het ook erger en komen die hartkloppingen dus ik stop ermee en ga even wat anders doen.

    ik hoop dat iemand wat goeie tips of suggesties voor me heeft want ik ben er moe van om zo in angst te leven...alvast bedankt

    Reageer
    #6

    ik heb ook hart kloppingen al vanaf mijn 16e jaar en ben nu 38 soms laat ie een hartslag liggen en soms slaat ie een keer of 4 a 5 heel snel ik voel me dan duizelig worden en moet dan diep ademhalen om het te corrigeren..ook heb ik al heel mijn leven een aangeboren long ziekte en heb hiervoor vanaf mijn geboorte medicatie voor geslikt tot mijn 16e levensjaar toen heb ik zelf alle medicatie afgezworen..en toen ik een half jaar geleden naar de dokter ging met de klacht dat al 4 weken mijn gehele linker arm tintelde en last van mijn schouder,werd ik doorgestuurd om een rontgen foto te laten maken en daarop zagen ze dat ik een verkalkte aorta had en een verkalkte slagader in mijn nek en onder in mijn rug..en dit is op een rontgen normaal moeilijk te zien ..en waar ik nu achter ben is dat de jaren lang gebruik van long medicijnen het verkalken van aderen ernstig doet versnellen..ook ik ben al verschillende keren het bewustzijn verloren

    Reageer
    #7

    Hyperventilatie... En anders even naar de huisarts om je bloeddruk te laten controleren.

    Groet

    Reageer
    #8

    Hoi Marco,

    Gaat het inmiddels weer beter met je? Ik hoop het.
    Ik denk dat je 'angst voor de angst' hebt. Hyperventilatie. Toen je bij de huisartenpost was, en er een ECG is gemaakt (die in orde was), dan moet je dat accepteren.Opgelucht! Anders maak je van je hart een moordkuil.
    Nu ben je alleen maar bezig om constant je lichaam in de gaten te houden. Is niet goed. Probeer te ontspannen en heeeele leuke dingen gaan doen, zodat je afleiding hebt. En, geloof me, na een tijdje denk je: hé ik had het toch aan m'n hart?
    Dan weet je dat niet eens meer en dat is een goed teken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zou even mijn schldklier waarden laten testen

    Reageer
    #10

    ik denk door de griep ik heb het ook enorme spierpijn en koorts was snel weg daarna bij alles opstaan lopen zware hartkloppen en een gevoel alsof ik zo ter aarde kan storten...inspannen laat je wel uit het hoofd. het lijkt of de griep vat heeft op mijn luchtwegen en hart zonder dat ik hoest maar voel me daar erg zwak. het moet van de griep zijn gekomen daarvoor sportte ik elke dag en kon me volledig inspannen, heb geen angsten of stress.

    Reageer
    #11

    Ik heb ook hartklachten die hier erg pp lijken. De huiarts constateerde na goede auscultatie (beluisteren) dat het supraventrivulaiire tachycardie is wat niet gevaarlijk is. Atriale tachycardie is dat wel. Ik werk op een cardiologie. Je kunt een verwijskaart eisen van de huisarst om een en ander na te checken. Of hij moet zelf meer ondrzoek doen. Een 24uurs ritmeapparaat of inspanningstest of zo. Dat denk ik tenminste.zet door. Ga anders second opinion bij andere huiarts vragen.

    Reageer
    #12

    zelf ben ik in een burn out beland 8 maanden geleden en op dit moment al een paar dagen hartkloppingen, alsof er ook “luchtbellen” onder het borstbeen zitten, zo knort het af en toe en ben erg zwak en vooral in bed word het erger en probeer je er niet aan te denken maar zodra je wilt gaan slapen krijg je een naar gevoel en begin je te zweten. Huisarts heeft nu pillen gegeven voor de kloppingen maar ervaar nog niet veel en krijg idd steeds dat het niets ernstig is maar dat voelt wel anders voor mij. Iemand tips voor mij

    Reageer
    #13
    Reageer
Reageer op: hartkloppingen, snelle hartslag, pijn rond de hartstreek…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief