Masseur drukte heel hard op bil, gevolg grote blauwe plek

  • #1

    Ik had vreselijke bilpijn, soort spasme van de spier, en de masseur heeft heel hard geduwd hierop. Na afloop ging ik goed weg, dacht dat de pijn weg was en zou blijven echter de volgende dag was vreselijk pijnlijk. De dag daarop ontdekte ik een enorme blauwbruine plek met witte streepjes van 10 cm doorsnee.
    Nu, een week later zit dat ding er nog. Weet iemand of dit lang duurt en of ik hiermee naar een huisarts moet? Ik ga ervan uit dat het vanzelf wel weg gaat maar hij is zo groot dat ik me zorgen maak.

    Reageer
    #2

    Het meest voorkomende hematoom is de gewone 'blauwe plek', een zichtbare plek op de huid waar, meestal door uitwendig geweld, een kneuzing van bloedvaatjes is opgetreden zodat bloed in het weefsel is gelekt. Dit wordt door het lichaam weer afgebroken en geresorbeerd. De aanvankelijk rood of blauwig doorschemerende plek verandert van kleur, het afgebroken hemoglobine wordt omgezet in gele pigmenten die de plek (samen met de blauwe kleur) groenig of (weer later) geel kleuren en na enkele dagen tot weken is de plek genezen.

    Reageer
Reageer op: Masseur drukte heel hard op bil, gevolg grote blauwe plek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief