Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Steken hart

  Steken hart

PietVerdriet #1 15 mrt 2012 19:33

Ik heb de laatste dagen steken rond m'n hart. Het lijkt willekeurig, maar vaker 's avonds. Het is niet heel erg pijnlijk maar je voelt het wel.

In het begin had ik ook last van m'n maag dus dacht dat het daarmee te maken had, maar dat lijkt nu over en voel m'n hart nog steeds. Het wordt niet erger bij diep ademhalen, inspanning of drukken met m'n hand. Het lijkt meestal juist erger bij het stil zitten.

Ik ben 24, geen hartkwalen in de familie, ben mager en sport niet veel.

Is het nodig om een afspraak te maken met de huisarts?

Quote #2 16 mrt 2012 14:40

Bij pijn op de borst denken veel mensen al snel aan een hartaandoening, zoals een hartaanval. Het is echter een verschijnsel dat veel verschillende oorzaken kan hebben. Vaak wordt het veroorzaakt door maag- en slokdarmproblemen. De onderliggende oorzaak van pijn op de borst kan onschuldig zijn, maar is soms ernstig. U kunt het beste met uw klachten naar de huisarts gaan.

Mogelijke oorzaken van pijn op de borst zijn: slokdarmproblemen en maagaandoeningen, zoals brandend maagzuur en slikproblemen; hartaandoeningen, zoals een hartinfarct en angina pectoris; stress, een paniekstoornis of depressie; hyperventilatie; een gekneusde spier of spierpijn in de spieren die tussen de ribben zitten; inbeelding. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld bang om een hartaanval te krijgen, omdat iemand in hun omgeving een hartaanval heeft gehad; borstvlieskanker. Dit komt heel weinig voor; longaandoeningen, zoals een longontsteking, longfibrose, longembolie, klaplong en longkanker; syndroom van Tietze.

Bij zeer heftige pijn op de borst (eventueel uitstralend naar een arm of de kaken), misselijkheid en zware transpiratie is er mogelijk sprake van een hartaanval.

Bel dan direct het alarmnummer 112.

Emma #3 16 mrt 2012 14:44

Het kan spanning door stress zijn. Ik zou gewoon even naar de HA gaan. Hij meet je bloeddruk op en kan je geruststellen.

Groetjes, Emma

PietVerdriet #4 16 mrt 2012 14:47

Stress is het niet. M'n bloeddruk is goed volgens de bloeddrukmeter.

Quote #5 16 mrt 2012 15:00

Kortdurende steken in de borst wijzen waarschijnlijk op een zenuwprikkeling van de zenuwen van de thoraxwand, de zogenaamde intercostale neuralgie.

Bron: www.henw.org/archief/volledig/id2558-pij...nrefluxklachten.html

Esther #6 16 mrt 2012 15:03

Ga bij twijfel over de oorzaak van de pijn op de borst naar de huisarts. De huisarts kent je, kan onderzoek doen, en zo een betrouwbare diagnose stellen.

G. #7 19 mrt 2012 13:55

laat je het ons weten als je het weet?
wat de HA zegt?

er lopen vast meer mensen rond die nieuwsgierig zijn wat het is:)

mvg.

Steken hart

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA