Stress MRI

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 18 jaar en ik heb een aangeboren hartafwijking waar ik vroeger aan ben geopereerd. De kransslagader zat niet aan de aorta maar aan de longslagader. De artsen bewonderden dat ik geen kasplantje ben geworden en altijd goed heb kunnen sporten. Tot voor 3 jaar terug. Het fietsen ging moeizamer en tegenwoordig ben ik al buiten adem als ik uit bed stap om naar het toilet te gaan. Wanneer ik inspanning lever lijkt het wel alsof mijn hart zich even moet opstarten want na een tijd inspanning geleverd te hebben kan ik prima meekomen met leeftijdsgenoten. In het begin ben ik dus erg buiten adem, gaat mn hart tekeer.
    Natuurlijk ben ik naar de HA geweest en hij wilde omdat ik hartpatient ben mijn hart laten controleren buiten de geplande jaarlijkse controle bij de cardioloog. Natuurlijk de standaard echo, ecg en fietstest gedaan maar daar kwam niks meer uit dan mijn licht lekkende hartklep wat al jaren bekend is.
    Opnieuw naar de HA geweest voor een longfunctietest, ook allemaal positief. De HA nog eens goed nagedacht en stuurde mij terug naar de cardioloog. Bij de cardioloog aangekomen wilde hij een stress MRI laten maken.
    Zo gezegd zo gedaan, de stress MRI ging goed. Tijdens de MRI krijg je contrastvloeistof en doubtamine? ingespoten om te kijken hoe de (kransslag)aderen op inspanning reageren. Wanneer de doubtamine werd ingespoten voelde ik enorme pijn/druk op mijn borst, mijn keel werd dichtgeknepen, kreeg pijn in mijn buik en ik had veel moeite met ademen.

    De test is nu 1,5 week geleden en ik moet nog 2 weken wachten op de uitslag maar ik word echt gek van het wachten.
    Zou er dit keer wel iets gevonden worden? Wanneer je deze klachten hebt tijdens de MRI, is er dan iets aan de hand?

    Iemand misschien een idee?

    Bedankt!

    Reageer
Reageer op: Stress MRI


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief