Hart steken

  • #1

    Hallo,

    Ik heb de laatste tijd steeds vaker aanhoudende steken aan de linkerkant van mijn borstkas. Onder de borst, lijkt het hart, maar die klopt gewoon vrolijk door. Soms straalt de pijn uit naar mijn nek en arm (beide links). Daarnaast kan ik op het moment van erge steken niet goed diep inademen, omdat dat de steken verergerd. Heeft het iets met de spieren daar te maken, want het voelt niet als spierpijn.

    Alvast bedankt voor je/jullie reactie.

    Mvg,

    Anne

    Reageer
    #2

    Ik heb het vermoeden dat jouw klachten worden veroorzaakt, door nervositeit, spanning en stress waardoor je te snel en niet diep en rustig genoeg ademhaalt, waardoor de spieren van de borstkas verkrampt raken. Ik denk dat als je rustig in je bed gaat liggen met de handen op je buik en een half uurtje langzaam en rustig ademhaalt de klachten vanzelf verdwijnen. Klopt dat?

    Reageer
    #4

    hi heb ook dit probleem al een jaar of 10 maar niets help ik heb het ook als ik gewoon in rust ben of in actie

    Reageer
    #5

    @Bloe, en ben jij al bij een cardioloog geweest met jouw klacht?

    Reageer
    #6

    ik heb ook sinds een maand last van steken op de linkerborst.. ene keer bij het hart, en dan meer links bij het hart, word er onderhand wel een beetje bang van

    Reageer
    #7

    Ga dan een keer naar je huisarts.

    Reageer
    #8

    hallo.

    Ik heb dit al heel mijn leven en ik ben nu 26 jaar.

    Nog zonet een pijnscheut gehad. Tot huilend toe zelfs. Ik heb ook steeds moeite met diep inademen. En heb het ook ik mijn slaap. Ik ben al zeker 10 keer naar een cardioloog geweest en inspanningstesten gedaan, maar nooit iets gevonden.

    Als ik het krijg probeer ik op mijn rug te gaan liggen en rustig kort ademhalen. Kort in, langer uit. Heel rustig en dan beetje per beetje als maar meer dieper inademen. En dan als ik plots heel diep kan inademen weet ik dat het over is en ik verder normaal kan inademen.

    Ik heb geen flauw benul van hoe het komt dat ik het krijg. Overdag, s’nachts gelijk Waneer.

    Hopelijk ben je iets met de Waneer waarop ik het doe van ademhaling.

     

    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hallo, ik heb er ook soms last van maar ik denk dat het bij mij gewoon door vermoeidheid komt want als ik er last van heb is het meestal in periodes dat ik heel moe ben. Al heb ik het soms al gehad als ik mij helemaal niet moe voelde. Ik probeer altijd gewoon rustig te doen en een houding en ademhalingsritme te vinden waar ik er niet zoveel last van heb, bij mij kan het zo ineens komen en soms duurt het soms  maar één uur maar ik had het ook al is een week. Ik zou me er niet te veel zorgen over maken maar als het erger en erger word en het gaat niet weg zou ik wel eens naar een dokter gaan ofzo ik weet niet.

    Reageer
Reageer op: Hart steken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief