hartfalen

  • #1

    hoe groot is de levensverwachting bij iemand van 83 met hartfalen? Deze persoon heeft nooit gerookt en geen hartinfarct gehad. Wel heeft hij last van hartritmestoornissen en a.g.v. het hartfalen last van vocht in de benen en benauwdheid. Deze diagnose is zo'n 2 maanden geleden gesteld. Zijn medicatie bestaat naast plastabletten ook uit hartmedicatie (bloedverdunners). Sinds een halve week zijn a.g.v. toename vocht in de onderbenen deze ingezwachteld.Daarnaast houdt hij zich strikt aan een zoutarm dieet.

    Reageer
    #2

    Dat is op basis van de door u gegeven beschrijving niet te zeggen. Patiënten met hartfalen hebben een minder hoge levensverwachting maar dat betekent niet dat dit per definitie een korte levensduur veroorzaakt.

    De prognose bij hartfalen wordt beoordeeld op basis van een cardiopulmonale inspanningstest, in combinatie met het klinisch beeld.

    Er kan ook bloedonderzoek worden gedaan naar bloedwaarden die de status van het hartfalen weergeven.

    Mijn persoonlijke inschatting is dat uw opa relatief gezond is, en dat maak ik op uit de belangrijkste leefregels in het verhaal.

    Reageer
Reageer op: hartfalen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief