Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Plotseling te hoge hartslag, jonge vrouw 34

  Plotseling te hoge hartslag, jonge vrouw 34

Ikke34 #1 18 jan 2011 09:59

Hallo,

Ik ben een vrouw van 34. Ik ben vorige week naar de huisarts gegaan aangezien ik me niet lekker voelde, overmatig zweten (vooral rechts :S), moe, trillen van handen en benen en benauwd. Mijn hartslag bleek te hoog te zijn, moest gelijk een hartfilpje laten maken en bloedprikken. Bloed was goed (geen schildklierafwijking)maar op ECG bleek mijn hart ook te snel te kloppen. Ik heb toen betablokkers gekregen.
Deze bleken echter niet (voldoende) te werken. Ik ben gisteren teruggeweest bij de huisarts en hartslag was nog te hoog, in rust rond 120 bij inspanning 147. Er is gelijk een afspraak gemaakt bij de cardioloog om te kijken waar dit vandaan komt.
Betablokkers zijn nu opgehoogd en moet om de dag terugkomen bij de huisarts.

Heeft iemand een idee waar dit ineens vandaan kan komen, komen wel hartklachten voor in de familie..hartfalen, hoge bloeddruk en ritmestoornissen, mijn vader was ook zwaar hartpatient en heeft ook verschillende omleidingen gehad en diverse malen gedotterd. Angst zit er wel een beetje in dus...maar ben niet iemand die gelijk in paniek raakt.

Ik heb wel recentelijk een longontsteking gehad waarvan ik helemaal ben opgeknapt, ontstekingwaarde waren nog iets verhoogd vorige week, maar heb geen verwante klachten of koorts gehad nadien.

Iemand een idee waar dit vandaan komt en wat ik kan verwachten bij de cardioloog?

Oja, ook vreemd...ik heb al tijden dat ik pijn krijg in mijn halsslagaders en polsen als ik nog maar 1 slok alcohol drink, ben geen grote drinker maar misschien dat dit hier mee te maken kan hebben?

Groetjes

Ikke34 #2 18 jan 2011 18:51

Niemand? jammer

brenda A #3 19 jan 2011 12:33

niemand reageert, omdat dit een moeilijke vraag is en je al bent doorgestuurd naar de Cardioloog.
Ik wil toch nog iets weten : heb je het nachtzweten en de pijn bij het drinken van alcohol aangegeven bij de huisarts?
wat zei hij hierop?
heb je nog andere klachten, zoals vermoeidheid of opgezette klieren?
groetjes, Brenda

Ikke34 #4 19 jan 2011 13:36

hey,

Dankjewel voor je reactie. Het zweten heb ik aangegeven bij de huisarts (overigens niet s'nachts, maar overdag...vooral aan de rechter oksel). Had volgens hem te maken met de hoge hartslag. Pijn bij het drinken van alcohol ben ik vergeten te melden, moet vrijdag weer terugkomen dus dan zal ik het nog melden. Ben vandaag weer teruggeweest en heb er nog 1 betablokker bijgekregen, hartslag was nog steeds te hoog. Had het idee dat 2 in de ochtend niet voldoende waren om het tot de volgende dag te "rekken". Nu moet ik er sávonds nog 1 nemen. Ik hoop dat dit gaat helpen. Ben er zo gaar en moe van :(

Groetjes

Frida #5 19 jan 2011 14:39

Ik vind deze klachten verdacht. Vooral het eenzijdig overmatig zweten vind ik vreemd. Wat is de verklaring van de huisarts hiervoor. En hoe verklaart de huisarts de plotselinge stijging van het hart?
Heb je ooit gehoord van het goedaardige Harlekijn syndroom met onder andere plotseling unilateraal zweten als kenmerk? (lees: www.pubmedcentral.nih.gov/picrender.fcgi...1736279&blobtype=pdf).
Maar mijn gedachten gaan ook uit naar uitbreiding van de infectie vanuit de longen naar het hartzakje. En ik vind eigenlijk dat dit wel verder onderzocht zou kunnen worden.

Frida #6 19 jan 2011 18:49

Wat is de huidige stand van zaken in deze kwestie?

john #7 16 mrt 2013 09:13

hoe is dit afgelopen? Mijn dochter heeft hetzelfde.

Plotseling te hoge hartslag, jonge vrouw 34

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA