Hartritmestoornissen

  • #1

    Hey,

    Sinds enige tijd heb ik last van hartritmestoornissen. En ik heb er nu echt zéér véél last van. Ze zijn spontaan begonnen en ik heb eerder nooit problemen gehad met mijn hart. Ik ben hier echt zéér bang door geworden, want telkens als men hart overslaat dan voel ik me echt slecht. Ik word dan draaierig en kortademig. Ook lijkt het precies of mijn adrenaline gehalte de hoogte in blijft schieten! Tot op een bepaald moment dat het precies niet meer hoger kan en ik me dan voel alsof ik van mijn stokje ga draaien. Zaterdag zat ik in de bioscoop naar een komische film te kijken, opeens krijg ik zo die opwelligen en die bleven echt maar komen. Ik werd echt misselijk en werd super bang, men hart ging precies in overdrive. Ik ben dan ook meteen naar de spoed afdeling gereden. Daar hebben ze een hart filmpje genomen en bloed getrokken (ook in men slagader). Foto's hebben ze genomen van mijn maag en hart. Maar eigenlijk was alles dood normaal zei de arts. Enkel men hartritme was aan de hoge kan (100slagen/min). Hij kon me dus ook geen uitleg geven waarvan het opwellende adrenaline gevoel kwam. Hij gaf me wel de raad om contact op te nemen met een cardioloog voor verder onderzoek. Maar ik moest me er niet druk in maken. Ze hebben me daar ook een kalmeermiddel ingespoten zodat ik toch wat rustiger werd. Dat hielp een beetje maar toch voelde ik me nog vreemd af en toe. Nu ik daarstraks met de wagen aan het rijden was begon het weer, men hart bonsde een paar keer snel achter elkaar waardoor ik me weer misselijk ging voelen, ook kwam dat opwellend gevoel weer. Ik voel me echt bang nu, ik ben slechts 25 jaar oud en heb gewoon bang om dood te gaan vallen. Dat bonsen van men hart komt soms wel 4X per minuut voor, de andere dag is het soms wat beter. Maar ik heb er toch elke dag last van. Soms heb ik ook wat pijn in men borst als ik naar voren buig. Ik heb het medicijn Emconcor 10mg gekregen, dat helpt altyd wel een beetje. Maar héél de situatie brengt men leven grondig in de war en ik leef in grote angst

    Reageer
    #2

    door de angst en stress krijg je juist deze verschijnselen, ze zijn meestal volkomen onschuldig en het gevolg van hyperventilatie.
    maak je maar niet te angstig, dit werkt averechts.
    wel is het inderdaad goed om naar een cardioloog te gaan, zodat een hartafwijking kan worden uitgesloten.
    lees maar iets over hypervantilatie op Internet, misschien kun je op een forum wat lezen.
    denk eraan dat Emconcor ook wat bijwerkingen kent en dat je er beter geen alkohol bij kan drinken. verder kan het je inderdaad nu wat helpen,
    heb je al afspraak gemaakt met cardioloog?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Ik ga morgen een afspraak maken. Vandaag had ik er in de wagen weer last van. Opwellingen en overslaan van men hart. Die Emconcor neem ik zo weinig mogelijk in omdat ik niet zo van die pillen hou. Dus ik blijf er zo lang mogelijk af.

    Reageer
    #4

    Betablokkers worden vaker voorgeschreven voor psychosomatiek.

    Reageer
    #5

    VAndaag naar de cardioloog geweest. Hebben een hartfilmpje genomen, echo van het hart en de fietsproef moeten doen. Alles was positief. Ik moet nu binnenkort 4 dagen een bakje aandoen dat mijn hartritme volgt. Maar ik moest me voor niks zorgen maken. Er valt al een héél pak van mij af nu!

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Ook ik heb nu sinds 1.5 jaar problemen met het hart. Meer met name een hoge hartslag (120/m) en bloeddruk (steeg soms makkelijk naar 100 over 160)
    Nu neem ik al een tijdje emconcor 10.

    In het begin voelde dat heel raar, maar schijnt is dat dus in het begin normaal. Ik ben ze dan ook blijven nemen en nu is alles normaal.

    Enkel ben ik dus wel 15 kg verzwaard op een jaar en van sporten komt nog weinig of niks in huis...

    Heeft iemand daar betere ervaring mee? Of moet ik misschien overschakelen om een ander medicijn?

    greetz

    Reageer
    #8

    Als je medicijnen gebruikt, is het altijd verstandig het gebruik in overleg met de voorschrijvend arts te controleren. Gezien het feit dat de medicatie niet de problemen oplost en dat u last heeft van een flinke gewichtstoename, is het verstandig naar de dokter te gaan die de betablokker heeft voorgeschreven.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Toen ik emconcor innam voelde ik me ook vreemd, vooral als ik in men bed lag. Dan begon de hele kamer te draaien, maar dit zou te wijten zijn aan de lage bloeddruk, en je lichaam dat probeert aan te passen. Na enkele dagen zou je er vanaf moeten zijn. Het gaat voorlopig terug goed met mij, sinds ik naar de cardioloog ben geweest is er echt een pak van mijn hart gevallen en ben ik zovéél rustiger. Gevolg dat ik praktisch geen hartoverslagen meer heb. Toch moet ik overmorgen nog een holter gaan halen om men hartslag 4 dagen lang te registreren.

    Reageer
    #10

    heb ook dezelfde verschijnslen als hier vermeld sinds een week of 3 nu.Was naar de arts geweest en die heeft niets abnormaal kunnen vaststellen.Op eigen vraag doorverwezen naar de kliniek om een bloedproefanalyse en daaruit bleek geen afwijkingen naar schildklier.Alleen cholesterol en ureumzuur iets aan de hoge kant en op te volgen maar geen verband normaal gezien met hartritme stoornissen.Vandaag dan naar cardioloog en daar is gebleken dat mijn hart regelmatig 'overslaat'.De cardioloog zei dat hij tijdens de fietsproef gemerkt had (ik niet maar kan dat wel geloven want ik doen aan fitness en ken de waardes van tijdens de cardio oefeningen,dan slaat mijn hart van nature sneller bij heviger inspanningen en voelt dat normaal aan).Ook gemerkt dat het beangstigender is naarmate je jezelf er meer bewust van maakt en omdat je het niet begrijpt en kent zal je al snel gaan denken dat je wel eens zou kunnen sterven,wat de hartritme stoornissen kan doen toenemen in mijn geval en zo te zien bij andere ook als ik op deze site de ervaringen bekijk.

    Reageer
    #11

    Had altijd last van wisselende bloeddruk,hoog dan laag,ook hartslag véél te hoog,of soms zeer laag,bvb,50 bij rust,werken 100,en bij opstaan s'morgens ook,eigenlijk helemaal niet normaal, huis artsen zegden neemt te veel uw bloeddruk!

    Maar was ook zeer uitgeput, geen fut om zelfs mijn huishouden te doen,en ben altijd
    héél actief geweest,nu was zelfs koffie maken een grote moeite,k'wilde maar één ding,rusten, dan zei dktr,is depressie, maar voelde me geestelijk niet slecht,was fysieke moeheid! pillen tegen depressie hielpen niet!

    Ben dan na maanden moeheid, en héél veel slapen,waar ik altyd een zeer slechte slaper was,en niet veel uren nodig had!
    Cardioloog echo,fietsen hart bakje alles was normaal, buiten hart dat overslaat soms,dus niets om me ongerust te maken,emconcor genomen,eerst 1'morgens,bij dktr geweest voor bloed onderzoek,trouwens alle 6maand,voor borstkanker,2maal,laatste al
    13j geleden,1é 18j,wel chemo,bestraling,2é keer amputatie van borst!
    Nu na een doos uit genomen te hebben nog t'zelfde,wel véél minder m
    oe,neem maar half,omdat bloeddruk tevéél zakte soms maar 8/9soms 13,allemaal abnormaal,ach ja
    bloed onderzoek was heel goed,schildklier ook,alleen beetje meer ureum!

    Hoop dat u me beetje raad kan geven, verder gaan?heb gelezen dat een vrouwen hart
    anders moet behandeld worden,dan van man,weet van een vrouw die er al jaren mee liep en eindelijk goeie cardioloog ,heeft naar achter kant van haar hart gekeken
    en ze was geholpen!!

    Sorry,me even voor stellen,ben vrouw van 67j,Godelieve!
    PS,heb geen pijn!

    In afwachting mijn dank!

    Reageer
Reageer op: Hartritmestoornissen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief