hartinfarct

  • #1

    In april/mei 2009 een radiologisch onderzoek n.a.v. klachten: benauwd. uitslag volgens cardioloog: goed alleen verdikte hartspier. Komt vrij veel voor. In november 2009 heb ik de uitslag gekregen van een echo, gemaakt van mijn hart.
    Geen problemen volgens de cardioloog, in ieder geval geen vernauwing van kransslagader, natuurlijk nog steeds verdikte hartspier.

    18 december 2009 een hartinfarct: verstopping van kransslagader tot ongeveer 5 centimeter.

    mijn vraag is nu, hoe is het mogelijk dat deze verstopping, die uiteindelijk het hartinfarct veroorzaakte, niet zichtbaar was op de echo.

    Reageer
    #2

    Op een echo kun je de doorlaatbaarheid van de kransslagaders niet goed beoordelen. Je kunt alleen uitval van een deel van het hart zien op basis van de output van het hart.
    Als aan een vernauwing van de kransslagaders wordt gedacht wordt een coronarografie gedaan.

    Reageer
    #3

    Hartcatheterisatie of Coronair angiografie (CAG) is het door middel van een katheter en contrastvloeistof in kaart brengen (angiografie) van de kransslagaders van het hart. Daarnaast kunnen drukken in het hart worden gemeten door middel van een rechts-katheterisatie.

    Lees verder op Wikipedia: Hartcatheterisatie
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Hartcatheterisatie

    Reageer
Reageer op: hartinfarct


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief