Paniek aanval, tintelingen?

  • #1

    Hallo,

    Ik ben Gabriella, 14jaar en nooit serieuze medische klachten gehad.
    Nu is het zo dat ik sinds een tijd (al geruim een aantal maanden) 's nachts ineens wakker schrik na een voor mijn gevoel diepe slaap.

    Het begon er mee dat als ik ergens rustig ging liggen ik na een half uur/uur ineens een pijnlijke scherpe schrok kreeg bij de hartstreek waarna ik heel misselijk/duizelig werd en tintelingen in vingers en tenen kreeg. Dit was in het begin nog niet heel extreem, het was even vervelend maar daarna ging het wel weer. Hierbij voelde ik me ook intens bang en paniekerig. Ik bestempelde het daarom als 'paniek aanval'.

    Ik had er een tijd geen last van, maar nu is het terug. Niet als ik ergens rustig lig, maar vooral als ik tussendoor (betekenend niet 's avonds laat voor de gehele nacht maar bijvoorbeeld een uurtje tussen de middag of 's avonds vroeg als ik thuis kom van school) even ga slapen. Ik word dan wakker met eenzelfde gevoel als eerder, die scherpe schok, maar zonder het gevoel van bang zijn. Wel met tintelingen over mijn hele lijf, met in de vingers en tenen in het speciaal. Op dat moment kan ik me niet bewegen en na ongeveer een minuut kan ik me weer bewegen, maar dit doet veel pijn door de tintelingen die meestal voelen als duizenden scherpe kleine naalden.

    Ik ben zelf geen dokter, maar ik herken in de symptomen iets van hartproblemen, vandaar mijn post hier. Weet iemand hier misschien meer van, en/of kan iemand mij advies geven over wat ik eraan zou kunnen doen. Langs de cardioloog misschien?

    Alvast bedankt,
    Gabriella

    Reageer
    #2

    gabrielle,
    Je moet hier zeker mee naar de huisarts gaan,want weet je als je hier niets aan doet wordt het steeds
    erger,het lijkt heel erg op een angst stoornis.En geloof mij ,je kan er heel oud mee worden(zelf ben ik 65} en altijd dit soort problemen gehad.
    Maar er zijn tegenwoordig zulke goede medicijnen
    dat je wel gek ben om je niet te laten behandelen.
    naar de dokter dus, doen hë".
    Het allerbeste groeten,
    pieter

    Reageer
    #3

    De suggestie van Pieter is mogelijk maar ik vind jouw eigen gedachte ook niet zo vreemd omdat je last hebt van tintelingen door je hele lichaam wat veroorzaakt zou kunnen zijn door een doorbloedingsstoornis.

    Bespreek je klachten eens met de huisarts en vertel zorgvuldig de volgorde van het ontstaan van je klachten die lijken namelijk niet te wijzen in de richting van een angststoornis omdat bij jou eerst de lichamelijke symptomen ontstaan, de prikkelingen of tintelingen en dan pas de angst volgt.

    Ik denk net als Pieter dat het verstandig is naar de huisarts te gaan met je klachten.

    Tintelingen passen ook bij hyperventilatie maar het voorkomen van hyperventilatie tijdens de slaap ken ik niet.

    Reageer
Reageer op: Paniek aanval, tintelingen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief