Lage bloeddruk?

  • #1

    Beste mensen,

    Onlangs heb ik mijn bloeddruk laten meten en deze was 105 (systolisch) bij 75 (diastolisch). Ik heb op Internet gelezen dat 120 boven 80 een normale bloeddruk is. Hier zit ik - met name systolisch - dus nogal onder. Er is van alles te vinden over bij welke waarden men spreekt van een te hoge bloeddruk, maar ik kan geen grenswaarden vinden waarbij men kan spreken over een te lage bloeddruk. Graag zou ik dus willen weten of mijn waarde 105 boven 75 nog gezond is of dat het te laag is.

    Hartelijke groet,
    Nadia

    Reageer
    #2

    Hypotensie of lage bloeddruk refereert aan een abnormaal lage bloeddruk. Lage bloeddruk kan beter als fysiologische toestand dan als aandoening begrepen worden. Als de bloeddruk te ver daalt (onderdruk onder 50 mmHg) is er sprake van hypotensie. Informeel wordt 'lage bloeddruk' wel gezien als een aandoening waarbij de verlaagde bloeddruk een risico op flauwvallen veroorzaakt.

    Een lage bloeddruk betekent dat het hart het bloed met weinig druk door het lichaam pompt.
    Als uw bloeddruk plotseling zakt krijgt u een licht gevoel in uw hoofd. U wordt duizelig en ziet soms zwart voor de ogen. Sommige mensen hebben het gevoel dat ze flauwvallen. Dit gebeurt vooral wanneer iemand plotseling gaat staan.
    Is uw bloeddruk lange tijd erg laag, dan voelt u zich moe, lusteloos en duizelig. Ook kunt u flauwvallen of misselijk zijn.
    Meestal heeft een lage bloeddruk geen oorzaak en gaat het vanzelf over. Soms komt een lage bloeddruk door een ziekte. Bijvoorbeeld door koorts, een te langzaam werkende schildklier (hypothyreoïdie), een hart- of vaatziekte of een bijnierziekte. Wanneer deze ziekte over is, stijgt de bloeddruk weer.
    Een lage bloeddruk is meestal niet gevaarlijk. Het is zelfs gezond voor uw hart en bloedvaten.

    Reageer
    #3

    Heb zelf al lang lage bloeddruk, en geen last ervan soms wel rond de honderd en of er zelfs net onder, doe yoga en heb geen last ook niet bij opstaan in de morgen.

    wel heb ik soms overslagen en meestal bij recupiteren toevaalig vanmiddag nog na het fietsen toen ik controleerde in mijn hals even pauze en meteen vaag rotgevoel, maar dat komt omdat ik dan net de slagader voel pauze was maar 1 seconde.

    heb veel stress gehad en ben pas verhuist het lijtk nu veel erger te zijn, veel druk op de borst bij fietsen, benauwd gevoel, maar heb dat ook als in rust de hartslag 58 is en bloeddruk 108/78 is, het voelt meer alsof ik hechtingen in mijn borstbeen heb heel wazig.

    lage bloeddruk is een gunstige factor, te laag is pas als je er klachten van krijgt.

    gezond dus.

    Reageer
    #6

    Hallo ik heb ook een bloeddruk van 108 78 hartslag 83.

    Mijn hart gaat soms vanuit het niets opeens versneld ritme boven de 200 mijn bloeddrukmeter gaat maar tot 199.ik heb dit al z on 20 jaar.het voelt als een overslag en dan kabam volop versneld. En voornamelijk als ik een drukke dag heb gehad of heb gewerkt.

    Mijn arts zegt dat ik paniekaanvallen heb of hyperventilatie? Ik weet zeker dat ik dat niet heb. Als ik normaal sport reikt mijn hartslag ook met gemak 225 275.

     

    Reageer
Reageer op: Lage bloeddruk?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief