Verslechtering raynaud of toch iets anders aan de hand?

  • #1

    Hallo,

    Ik ben gioya 29jaar. Een aantal jaren geleden werd het fenomeen van raynaud bij mij vastgesteld, destijds nifedipine voorgeschreven gekregen. Echter vanwege de vele ongemakken en heftige reactie op t medicijn deze na kort gebruik gestaakt.

    Ik ga niet graag naar een dokter en ben dus in al die jaren ook niet meer langs geweest.

    Echter maak ik mij een beetje zorgen omdat ik het laatste jaar steeds vaker en heftigere aanvallen krijg.

    Ook en dan met name in de winter periode krijg ik ontzettende pijnlijke handen die bij uitzetten en krimpen  steeds open springen op de beweeglijke plekken.

    Ook heb ik de laatste tijd wel vaker last van gewrichtspijn in knieen heupen en onderrug.

    Nu sport ik wel veel en kan voor mijzelf eigenlijk niet bepalen of deze laatste hierdoor komen(  een kleine 5 jaar geleden sportte ik meer gemiddeld 18u in de week en had ik er totaal geen last van.

    Ik ben 1.86 en 78 kg dus geen overgewicht.

    Wie kan mij adviseren hierin? Ik wil namenlijk niet graag naar de HA gaan?

    Alvast bedankt.

    Groetjes gioya

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je er toch goed aan zou doen om naar de huisarts te gaan en een verwijzing te vragen voor een neuroloog.

    Reageer
    #3

    Bij Raynaud speelt een slechte doorbloeding een rol. Daarbij zijn allerlei  voedingsstoffen betrokken. Daarvoor zijn stoffen nodig als omega 3, gammalinoleenzuur, bepaalde vitaminen en mineralen. Zo is bijvoorbeeld magnesium belangrijk voor de doorbloeding. Op internet kom ik nog een stof tegen, Inositol hexaniacinate, een vorm van vitamine B3, die zou kunnen helpen. Zelf had ik last van witte vingers, die verdwenen sinds ik een flinke dosis vitamine D slik. Aan het eind van de winter nog een beetje last. Gewrichtspijnen zouden kunnen wijzen op een tekort aan vitamine D maar ook andere factoren. Dan zijn er nog middelen, zoals ginkgo biloba, die de doorbloeding helpen verbeteren.

    Reageer
Reageer op: Verslechtering raynaud of toch iets anders aan de hand?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief